Cépot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Cepot)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cépot ana ing wayang golèk khas Sunda

Cépot ya iku salah siji paraga kang misuwur ana ing wayang golèk saka Jawa Kulon.[1] Jeneng liya saka Cépot ya iku Sastra Jingga utawa Astrajingga.[1] Jeneng sastra jingga olèh amarga sifatè Cépot kang nakal nanging uga bijaksana (Sastra Jingga kurang lewih bisa ditegesi Biji abang).[1] Cépot utawa Astrajingga ya iku anak angkat saka Sanghyang Ismaya utawa semar.[2] Cépot racaké metu ana ing wayah dagelan.[3] Ana ing wayang golèk sunda, Cépot racaké metu bareng karo dawala.[3] Guyonan saka Cépot lan dawala adhinè racaké wujud petuah, pepèling lan kritikan kanggo masarakat.[4] Kesenenganè Cépot kang senengé ngabodor utawa nglawak ndadèkaké Cépot ikon wayang ana ing tanah Sunda.[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Cepot (Dipuntingali tanggal 20 April 2011)
  2. Warung Cepot (Dipuntingali tanggal 23 April 2011)
  3. a b Cepot dan Dawala Kocok Perut Seribuan Warga Ceko (Dipuntingali tanggal 23 April 2011)
  4. Jul Bobodoran Astrajingga alias Cepot (Dipuntingali tanggal 23 April 2011)
  5. Bodoran (Dipuntingali tanggal 23 April 2011)

Uga delengen[besut | besut sumber]