Bilung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bilung

Bilung jeneng liyané ya iku Sarawati, nduwé sipat ngawula marang majikane, Bilung uga kalebu dadi Punakawan ingkang ngrewangi musuhe.Biasane bilung akèh usul sing apik-apik karo majikane, lan manawa usulane ora digabres (digatekno) karo majikane bilung langsung ngajukake usulan sing èlèk-èlèk. Seneng pindhah-pindhah gawéan (bosenan). Bilung ya iku pendampinge Togog. Ing sak sajeroning urip loro-lorone dadi parewangane Korawa. Panakawan Bagong, Garèng, Petruk lan Semar, kabèh iku dadi musuh bebuyutané Bilung karo Togog.Bilung iku gembèng (nangisan) yèn digarap Petruk mesti nangis, saben ketemu karo petruk mesti gelut, yèn di jotos petruk mesti langsung kalah lan nagis. Bilung uga karan raja tanah sabrang.