Anggraini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dewi Anggraini, garwanipun Prabu Ekalaya.

Anggraeni utawa diarani Dèwi Anggraini iku paraga wayang kulit kang dadi garwané Prabu Ekalaya/ Palgunadi, Raja Nagara Paranggelung.[1] Dewi Anggraini iku putri widodari Warsiki, ora gumun yèn dhèwèké ayu.[1] Prabu Ékalaya duwé kemahiran bisa manah, sing dadi guruné asmané Guru Dorna. Dèwi Anggraini duwé sipat lan watak setya marang garwa, apikan, loma, sabar, lan jatmika ing budi.[1] Dewi Anggraini bisa narik perhatiane Arjuna sing lagi sinau manah, lan pungkasane Arjuna kepéngin ngawini Dewi Anggraini.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Anggraini(dipunundhuh tanggal 3 April 2011)