Cangik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cangik

Cangik ya iku paraga wayang kang dadi panakawan dayangé nagara ingkang asalé saka ngendhi baé, gumantung lakon kang dimainaké. Cangik dayang kang tuwa dhéwé lan randha. Lumrahé dikancani karo salah siji paraga kang bleger awaké lemu ginuk-ginuk, ya iku jenenge Limbuk. Ing sajeroning pewayangan loro-loroné metu sawisé ratu mlebu ing sajeroning taman permaisurine, lan kari Cangik karo Limbuk, ngibur penonton lewat tembang-tembang kang dikumandangake ing pagelaran.