Balung pipa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Balung pupu utawa femur iku conto saka balung dawa

Balung pipa utawa balung dawa iku balung sing tuwuh saka pemanjangan ing pérangan epifise (bonggol balung). Ujung saka epifise dibungkus déning balung enom hialin. Pertumbuhan kanthi longitudinal iki disebabaké déning osifikasi kanthi endokondral ing epifise.

Femur (balung pupu), tibia (balung gares), fibula (balung kéntol), humerus (balung lengen ndhuwur) bisa digolongaké sajeroning balung dawa.