Andrei Arshavin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Andrei Arshavin
AndreiArshavin.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andrei Sergeyevich Arshavin
Dhuwur 172 m (564 ft 3.7 in)[1]
Posisi main Sayap, penyerang
Karir nom
1999–2000 Zenit St. Petersburg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2008 Zenit St. Petersburg 236 (52)
2009– Arsenal 98 (23)
2012 Zenit St. Petersburg (pinjaman) 10 (3)
Tim nasioanl
2001–2003 Rusia U-2 9 (1)
2002– Rusia 74 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 04:39, 31 Mei 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:30, 16 Juni 2012 (UTC)

Andrei Sergeyevich Arshavin (basa Rusia: Андрей Сергеевич Аршавин) (lair ing Leningrad, Rusia, 29 Mèi 1981; umur 35 taun) ya iku pemain ngarep Tim Nasional Rusia sing main ing klub Arsenal F.C.. Panjenengané ya iku penyerang sarwabisa sing bisa dimainaké minangka gelandang serang lan pemain sayap. Panjenengané terkenal amarga pinter ngontrol bal lan kerep dadi playmaker.[2]

Karir klub[besut | besut sumber]

Arshavin ing salah sijining pertandhingan.

Arshavin lulus saka Sekolah bal-balan Smena. Ing antarané taun 1999 tekan wiwit 2000, panjenengané main ing tim kelas loro Zenit, Zenit-2, ing Divisi 2 Liga Rusia. Ing taun 2000, panjenengané dilebokaké ing njero skuat utama Zenit. Debuté karo Zenit diwiwiti kanthi kemenangan 3-0 karo klub Inggris, Bradford City, ing kejuaraan Piala Intertoto.[3] Panjenengané sanggup main ing pirang-pirang pos ing lapangan, wiwit saka gelandang tengen, gelandang serang, lan terakhir dipasang minangka penyerang. Panjenengané naté nampa penghargaan saka Liga Utama Rusia minangka pemain paling apik musim iki taun 2005 amarga bisa main apik minangka pemain sayap, playmaker, karo striker.

Ing Liga Utama Rusia musim 2007, Arshavin melu mbiyantu klubé, Zenit St. Petersburg, ngéntukaké gelar juara ing 30 pertandhingan kanthi 10 gol lan 11 umpan. Kuwi Minangka kamenangan kapisan klub iku ing Liga Premier Rusia sawisé sadurungé éntuk kamenangan ing Liga Utama Uni Soviet ing taun 1984. Panjenengané ya iku pemain kunci Zenit ing kajuaraan Piala UEFA 2008.

Ing wulan Juni 2008, pelatih Zenit St. Petersburg, Dick Advocaat, ngumumaké manawa Arshavin pengen gabung karo klub liya.[4] nalika ngenèkaké jumpa pers ing kajuaraan Piala Éropah 2008, panjenengané ngendika manawa FC Barcelona ya iku pilihan sing ideal kanggo panjenengané.

Kula ndukung (FC) Barcelona wiwit cilik, Barcelona ya iku kepengenan kula. Ora nate kapikiran manawa kula bisa main bareng karo FC Barcelona. Tunggu waé apa sing bakal kadadean mengko. Saiki kula durung wani .[5]

Ing liya dina, panjenengané naté ngendika karo BBC manawa panjenengané arep seneng main ing Inggris utawa Spanyol[6] saingga akèh media Inggris sing ngira-ngira manawa panjenengané arep pindah ing Chelsea utawa Arsenal.

Karier internasional[besut | besut sumber]

Arshavin miwiti kariré minangka pemain Tim Nasional Rusia ing tanggal 17 Mei 2002 ing salah sijining pertandhingan nglawan Belarusia. Gol kapisané karo timnas penjenengané cetak ing salah sijining pertandhingan persahabatan nglawan Rumania ing tanggal 13 Februari 2003 lan wiwit iku panjenengané wes kasil nyetak gol ing pirang-pirang kompetisi sing dimeloni déning Rusia. Panjenengané dipercaya dadi kapten Rusia ing pertandhingan babak kualifikasi nglawan Estonia.

Gol internasional[besut | besut sumber]

Dhaptar skor lan kasil pungkasan pertandhingan. Angka kapisan ya iku nggone Rusia.
No. Tanggal Papan Lawan Skor Kasil Kompetisi
1. 13 Februari 2003 Tsirion Stadium, Limassol, Siprus  Rumeni 3 - 1 4 - 2 Persahabatan
2. 9 Oktober 2004 Stade Josy Barthel, Luksemburg  Luxembourg 2 - 0 4 - 0 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
3. 13 Oktober 2004 Lisbon, Portugal Cithakan:Country data portugal 1 - 4 1 - 7 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
4. 30 Maret 2005 A. Le Coq Arena, Tallinn, Estonia  Estonia 1 - 0 1 - 1 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
5. 4 Juni 2005 Petrovsky Stadium, St. Petersburg, Rusia Cithakan:Country data latvia 1 - 0 2 - 0 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
6. 8 Juni 2005 Borussia Park, Mönchengladbach, Jerman  Jerman 2 - 2 2 - 2 Persahabatan
7. 17 Agustus 2005 Skonto Stadions, Riga, Latvia Cithakan:Country data latvia 1 - 0 1 - 1 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
8. 7 Oktober 2006 Dynamo Stadium, Moskwa, Rusia Cithakan:Bendera isra.c3.a8l 1 - 0 1 - 1 Kualifikasi Euro 2008
9. 15 November 2006 Skopje City Stadium, Skopje, Makedonia Cithakan:Country data makedonia 2 - 0 2 - 0 Kualifikasi Euro 2008
10. 9 Agustus 2007 Lokomotiv Stadium, Moskwa, Rusia Cithakan:Country data makedonia 2 - 0 3 - 0 Kualifikasi Euro 2008
11. 4 Juni 2008 Wacker Arena, Burghausen, Jerman Cithakan:Country data lituania 2 - 1 4 - 1 Persahabatan
12. 18 Juni 2008 Tivoli-Neu, Innsbruck, Austria Cithakan:Country data swedia 2 - 0 2 - 0 UEFA Euro 2008
13. 21 Juni 2008 St. Jakob-Park, Basel, Swiss  Nèderlan 3 - 1 3 - 1 UEFA Euro 2008

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Zenit St. Petersburg

Individu[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Andrey Arshavin Official Website". Andrey Arshavin. Dijupuk 2011-5-26.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Zenit leave their hosts in 'shock'". UEFA. 2008-4-3. Dijupuk 2008-4-5.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ Wilson, Jonathan (16 Oktober 2007). "Andrei Arshavin is Russia's artful dodger". The Daily Telegraph. Dijupuk 22 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  4. ^ "Zenit - Arshavin wants to leave". Sky Sports. 21 Juni 2008. Dijupuk 25 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ Montabon, Fernando (25 Juni 2008). "Arshavin: Barça Are My Dream". Goal.com. Dijupuk 25 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  6. ^ "Premier League impresses Arshavin". BBC Sport. 24 Juni 2008. Dijupuk 25 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  7. ^ "Arshavin the most effective in English top comp". Rt.com. Dijupuk 30 November 2011. 
  8. ^ UEFA Champions League Assists Leaders – 2009/10 – ESPN Soccernet. Soccernet.espn.go.com (22 May 2010). Retrieved on 4 February 2011.
  9. ^ UEFA Cup Assists Leaders – 2007/08 – ESPN Soccernet. Soccernet.espn.go.com (14 May 2008). Retrieved on 4 February 2011.
  10. ^ Футбол – Премьер Лига. Россия. Спорт-Экспресс. Football.sport-express.ru. Retrieved on 4 February 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Daniel Carvalho
Pemain Rusia Tahun Ini
2006
Diganti déning:
Konstantin Zyryanov


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrei_Arshavin&oldid=1100552"