Andrei Arshavin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Andrei Arshavin
AndreiArshavin.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andrei Sergeyevich Arshavin
Dhuwur 1.72 m (5 ft 7 12 in)[1]
Posisi main Sayap, penyerang
Karir nom
1999–2000 Zenit St. Petersburg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2008 Zenit St. Petersburg 236 (52)
2009– Arsenal 98 (23)
2012 Zenit St. Petersburg (pinjaman) 10 (3)
Tim nasioanl
2001–2003 Ruslan U-2 9 (1)
2002– Ruslan 74 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 04:39, 31 Mèi 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:30, 16 Juni 2012 (UTC)

Andrei Sergeyevich Arshavin (basa Ruslan: Андрей Сергеевич Аршавин) (lair ing Leningrad, Ruslan, 29 Mèi 1981; umur 36 taun) ya iku pemain ngarep Tim Nasional Ruslan sing main ing klub Arsenal F.C.. Panjenengané ya iku penyerang sarwabisa sing bisa dimainaké minangka gelandang serang lan pemain sayap. Panjenengané kondhang amarga pinter ngontrol bal lan kerep dadi playmaker.[2]

Karir klub[besut | besut sumber]

Arshavin ing salah sijining tetandhingan.

Arshavin lulus saka Sekolah bal-balan Smena. Ing antarané taun 1999 tekan wiwit 2000, panjenengané main ing tim kelas loro Zenit, Zenit-2, ing Divisi 2 Liga Ruslan. Ing taun 2000, panjenengané dilebokaké ing njero skuat utama Zenit. Debuté karo Zenit diwiwiti kanthi kemenangan 3-0 karo klub Inggris, Bradford City, ing kejuaraan Piala Intertoto.[3] Panjenengané sanggup main ing pirang-pirang pos ing lapangan, wiwit saka gelandang tengen, gelandang serang, lan terakhir dipasang minangka penyerang. Panjenengané naté nampa pangaji saka Liga Utama Ruslan minangka pemain paling apik musim iki taun 2005 amarga bisa main apik minangka pemain sayap, playmaker, karo striker.

Ing Liga Utama Ruslan musim 2007, Arshavin mèlu mbiyantu klubé, Zenit St. Petersburg, ngéntukaké gelar juara ing 30 tetandhingan kanthi 10 gol lan 11 umpan. Kuwi Minangka kamenangan kapisan klub iku ing Liga Premier Ruslan sawisé sadurungé éntuk kamenangan ing Liga Utama Uni Soviet ing taun 1984. Panjenengané ya iku pemain kunci Zenit ing kajuaraan Piala UEFA 2008.

Ing wulan Juni 2008, pelatih Zenit St. Petersburg, Dick Advocaat, mbiwara manawa Arshavin pengen gabung karo klub liya.[4] nalika ngenèkaké jumpa pers ing kajuaraan Piala Éropah 2008, panjenengané ngendika manawa FC Barcelona ya iku pilihan sing ideal kanggo panjenengané.

Kula njurung (FC) Barcelona wiwit cilik, Barcelona ya iku kepengenan kula. Ora naté kapikiran manawa kula bisa main bareng karo FC Barcelona. Tunggu waé apa sing bakal kadadéan mengko. Saiki kula durung wani.[5]

Ing liya dina, panjenengané naté ngendika karo BBC manawa panjenengané arep seneng main ing Inggris utawa Spanyol[6] saingga akèh médhia Inggris sing ngira-ngira manawa panjenengané arep pindhah ing Chelsea utawa Arsenal.

Karier internasional[besut | besut sumber]

Arshavin miwiti kariré minangka pemain Tim Nasional Ruslan ing tanggal 17 Mèi 2002 ing salah sijining tetandhingan nglawan Belarusia. Gol kapisané karo timnas penjenengané cetak ing salah sijining tetandhingan persahabatan nglawan Rumeni ing tanggal 13 Fèbruari 2003 lan wiwit iku panjenengané wes kasil nyetak gol ing pirang-pirang kompetisi sing dimeloni déning Ruslan. Panjenengané dipercaya dadi kapten Ruslan ing tetandhingan babak kualifikasi nglawan Estonia.

Gol internasional[besut | besut sumber]

Pratélan skor lan kasil pungkasan tetandhingan. Angka kapisan ya iku nggone Ruslan.
No. Tanggal Papan Lawan Skor Kasil Kompetisi
1. 13 Fèbruari 2003 Tsirion Stadium, Limassol, Siprus Rumeni 3-1 4-2 Persahabatan
2. 9 Oktober 2004 Stade Josy Barthel, Luksemburg Luxembourg 2-0 4-0 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
3. 13 Oktober 2004 Lisbon, Portugal Portugal 1-4 1-7 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
4. 30 Maret 2005 A. Le Coq Arena, Tallinn, Estonia Estonia 1-0 1-1 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
5. 4 Juni 2005 Petrovsky Stadium, St. Petersburg, Ruslan Latvia 1-0 2-0 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
6. 8 Juni 2005 Borussia Park, Mönchengladbach, Jerman Jerman 2-2 2-2 Persahabatan
7. 17 Agustus 2005 Skonto Stadions, Riga, Latvia Latvia 1-0 1-1 Kualifikasi Piala Donya FIFA 2006
8. 7 Oktober 2006 Dynamo Stadium, Moskwa, Ruslan Israèl 1-0 1-1 Kualifikasi Euro 2008
9. 15 November 2006 Skopje City Stadium, Skopje, Makedonia Républik Makedonia 2-0 2-0 Kualifikasi Euro 2008
10. 9 Agustus 2007 Lokomotiv Stadium, Moskwa, Ruslan Républik Makedonia 2-0 3-0 Kualifikasi Euro 2008
11. 4 Juni 2008 Wacker Arena, Burghausen, Jerman Litowen 2-1 4-1 Persahabatan
12. 18 Juni 2008 Tivoli-Neu, Innsbruck, Austria Swèdhen 2-0 2-0 UEFA Euro 2008
13. 21 Juni 2008 St. Jakob-Park, Basel, Swiss Nèderlan 3-1 3-1 UEFA Euro 2008

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Zenit St. Petersburg

Individu[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Andrey Arshavin Official Website". Andrey Arshavin. Dijupuk 2011-5-26.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Zenit leave their hosts in 'shock'". UEFA. 2008-4-3. Dijupuk 2008-4-5.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ Wilson, Jonathan (16 Oktober 2007). "Andrei Arshavin is Russia's artful dodger". The Daily Telegraph. Dijupuk 22 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  4. ^ "Zenit-Arshavin wants to leave". Sky Sports. 21 Juni 2008. Dijupuk 25 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ Montabon, Fernando (25 Juni 2008). "Arshavin: Barça Are My Dream". Goal.com. Dijupuk 25 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  6. ^ "Premier League impresses Arshavin". BBC Sport. 24 Juni 2008. Dijupuk 25 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  7. ^ "Arshavin the most effective in English top comp". Rt.com. Dijupuk 30 November 2011. 
  8. ^ UEFA Champions League Assists Leaders – 2009/10 – ESPN Soccernet. Soccernet.espn.go.com (22 May 2010). Retrieved on 4 February 2011.
  9. ^ UEFA Cup Assists Leaders – 2007/08 – ESPN Soccernet. Soccernet.espn.go.com (14 May 2008). Retrieved on 4 February 2011.
  10. ^ Футбол – Премьер Лига. Россия. Спорт-Экспресс. Football.sport-express.ru. Retrieved on 4 February 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Daniel Carvalho
Pemain Ruslan Tahun Ini
2006
Diganti déning:
Konstantin Zyryanov