Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Jawa Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Provinsi Jawa Wétan dumadi saka 29 kabupatèn lan 8 kutha. Kutha krajané ya iku Surabaya. Ing ngisor iki pratélan kabupatèn lan kutha ing Jawa Wétan, karo kutha krajan kabupatèné.

East Java province.png
No. Kabupatèn/Kutha Kutha krajan
1 Kabupatèn Bangkalan Bangkalan
2 Kabupatèn Banyuwangi Banyuwangi
3 Kabupatèn Blitar Kanigara [1]
4 Kabupatèn Bojanegara Bojanegara
5 Kabupatèn Bandawasa Bandawasa
6 Kabupatèn Gresik Gresik
7 Kabupatèn Jember Jember
8 Kabupatèn Jombang Jombang
9 Kabupatèn Kadhiri Kadhiri [2]
10 Kabupatèn Lamongan Lamongan
11 Kabupatèn Lumajang Lumajang
12 Kabupatèn Madhiun Madhiun [3]
13 Kabupatèn Magetan Magetan
14 Kabupatèn Malang Kepanjèn[4]
15 Kabupatèn Majakerta Majakerta[5]
16 Kabupatèn Nganjuk Nganjuk
17 Kabupatèn Ngawi Ngawi
18 Kabupatèn Pacitan Pacitan
19 Kabupatèn Pamekasan Pamekasan
20 Kabupatèn Pasuruan Pasuruan
21 Kabupatèn Panaraga Panaraga
22 Kabupatèn Prabalingga Kraksaan[6]
23 Kabupatèn Sampang Sampang
24 Kabupatèn Sidaharja Sidaharja
25 Kabupatèn Situbanda Situbanda[7]
26 Kabupatèn Sumenep Sumenep
27 Kabupatèn Trenggalèk Trenggalèk
28 Kabupatèn Tuban Tuban
29 Kabupatèn Tulungagung Tulungagung
30 Kutha Batu[8] -
31 Kutha Blitar -
32 Kutha Kadhiri -
33 Kutha Madiun -
34 Kutha Malang -
35 Kutha Majakerta -
36 Kutha Pasuruan -
37 Kutha Prabalingga -
38 Kutha Surabaya -


Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Rencana mindhahaké Kutha krajan Kabupatèn menyang Kec. Wlingi dibatalaké lan dipindhah menyang Kec. Kanigara miturut PP No.03 Taun 2010
  2. Wiwitané Pusat pamaréntahan kanthi baka sethithik bakal dipindhah menyang Pare nanging ora kasil, saéngga dipanggonanke ing Kec. Ngasem ya iku ing laladan sing biyasa ingaran Katang-Sukareja.
  3. Ana rencana mindhahaké Kutha krajan Kabupatèn menyang Caruban, lan wis dirintis sawetara Kantor-Kantor Pamaréntahan diyasa ing Caruban
  4. Kabupatèn Malang sadurungé kutha krajané ing Kutha Malang.
  5. Pusat pamaréntahan kanthi baka sethithik bakal dipindhah menyang Majasari
  6. Pusat pamaréntahan Kabupatèn Prabalingga pindhah menyang Kraksaan miturut PP No. 02 Tahun 2010 tanggal 5 Januari 2010, sadurungé kutha krajan dumunung ing Kutha Prabalingga
  7. Kabupatèn iki biyèn jenengé Kabupatèn Panarukan. Amarga punjer pamaréntahané dumunung ing ing Situbanda, kabupatèn iki jenengé diganti dadi Kabupatèn Situbanda.
  8. Batu diwangun dadi kutha otonom tanggal 21 Juni 2001, saka sapérangan wewengkon Kabupatèn Malang. Sadurungé Batu wujud kutha administratif.