Kriyan, Kalinyamatan, Jepara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kriyan
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènJepara
KacamatanKalinyamatan
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Pepadhet-

Kriyan iku salah siji désa / kalurahan ing Kacamatan Kalinyamatan, Kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Géografi[besut | besut sumber]

Désa Kriyan iku désa paling cilik ing Kacamatan Kalinyamatan. Ing sisih kulon wewatesan karo déesa Purwogondo, ing sisih wétan karo désa Bakalan, lan ing sisih lor karo désa Margoyoso, déné ing kidul karo désa Robayan.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Pendhidhikan formal:

  • TK Dinado
  • SDN 1 Kriyan
  • SDN 2 Kriyan
  • SDN 3 Kriyan
  • SDN 4 Kriyan
  • SDIT Sultan Agung 5
  • SMP Islam Sultan Agung 3
  • SMA Islam Sultan Agung 2
  • MTS Nurul Islam
  • MA Nurul Islam
  • Akademi Perikanan Kalinyamat (APRIKA)

Pendhidhikan non formal:

  • Pondok Pesantren Nailun Najah

Pariwisata[besut | besut sumber]

  • Masjid Al Makmur, masjid tuwa ning zamane Karajan Kalinyamat.
  • Kerajinan Monel, kerajinan Monel kathah ditemuake ning Désa Kriyan.


Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Kalinyamatan, Jepara, Jawa Tengah

Kelurahan: Bakalan | Bandungrejo | Banyuputih | Batukali | Damarjati | Kriyan | Manyargading | Margoyoso | Pendosawalan | Purwogondo | Robayan | Sendang