UEFA Euro 2012

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
UEFA Euro 2012
Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej 2012 (Polski)
Чемпіонат Європи з футболу 2012
(Ukraina)'
Logo resmi UEFA Euro 2012
Tournament details
Host countries Flag of Poland Polandia
Flag of Ukraine Ukraina
Dates 8 Juni1 Juli
Teams 16 
Venue(s) (ing 8 kutha minangka pamangku gati)

Kajuwaran Bal-Balan Éropah 2012 utawa luwih ditepungi mawa jeneng Euro 2012 iku didadèkaké kajawaran antara tim nasional bal-balan Eropah kang dianakaké déning UEFA kaping 14. Acara iki dianakaké ing negara Polandia lan Ukraina kawiwitan 8 Juni nganti 1 Juli 2012. Kadadéyan iki sing katelu nalika piala Èropah dianakaké ing rong negara, sadurungé wis tau dilakoni ing taun 2000 lan 2008 mawa Euro 2000 serta Euro 2008 sing dianakaké ing Walanda lan Belgia serta Ustenrik lan Swiss. Fèstival olahraga iki dilakoni déning 16 negara; 2 negara yaiku Polandia lan Ukraina wis lolos sacara otomatis. Tim-tim nasional bal-balan utawa sépak bola sing cacahé 16 iki dipérang dadi grup A, B, C, lan D.

Puteran final kanthi cacah paserta 16 (enam belas) negara, minangka puteran kang paling pungkasan karana wiwit Kajuwaraan Bal-balan Eropa UEFA 2016 lan sabanjuré, kanthi cacah paserta kang melu tethandingan yaiku 24 (patlikur) negara finalis.

Babak Kualifikasi kang kagolong minangka 51 negara, diselenggarakake watara ing wulan Agustus 2010 lan November 2011 kang kapilih minangka 14 (pat belas) negara kanggo gabung déning kaloro negara kang dadi tuan omah ing putaran final . Pamenang kajuwaraan sacara otomatis makili UEFA kanggo melu ing tethandingan Piala Konfederasi FIFA 2013 dianakake ana ing negara Brasil. Nanging urutan kaloro (runner up)bisa melu ing kajuwaraan Piala Konfederasi kanthi syarat Spanyol dadi jawura jroning kajuwaraan, karana Spanyol wis bisa lolos minangka pamenang tetandhingan ing Piala Donya FIFA 2010[1].

Nyang-nyangan dadi pamangku gati[sunting | sunting sumber]

Kapilihé Polandia lan Ukraina dadi pamangku gati (tuan rumah) UEFA Euro 2012 dening Komité Èksèkutif UEFA dianakaké nalika rembugan ing Cardiff tanggal 18 April 2007. Pasangan Polandia lan Ukraina ngalahaké calon pamangku gati liyané, kayata Italia, Kroasia-Hungaria, Turki lan Yunani. Pasangan negara iki dadi pasangan katelu sawise Belgia-Walanda (2000) lan Austria-Swiss (2008).

Stadion[sunting | sunting sumber]

Kutha panyelenggara Warsawa, Gdańsk, Wrocław, Poznań, Kiev, Lviv yaiku kutha papan pariwisata kang misuwur ing Eropah, kejaba Donetsk lan Kharkiv (kang pungkasan bisa digantekaké Dnipropetrovsk minangka kutha pamangku gati jroning 2009).[2] Paket panganyangan mbutuhake renovasi lan modernisasi dalan lan jaringan transportasi.[3]

Panyempurnan wajib infrastruktur kang ana ing bal-balan kang tumuju ing pambangunan stadion anyar: Enem saka wolu panggonan kang anyar minangka stadion lagi rampung dibangun lan siap digunakaké kanggo turnamen; ing sasisihé (Poznan lan Kharkiv) kapugar kanggo renovasi gedhé tumuju kalayakan kanggo turnamen.[4][5] Telu stadion kaitung kagolong syarat kriteria paling dhuwur UEFA.

Warsawa Poznań Gdańsk Wrocław
Stadion Nasional
Kapasitas: 50.000[6]
Stadion Kotamadya
Kapasitas: 40.000[7]
PGE Arena
Kapasitas: 40.000[8]
Stadion Kotamadya
Kapasitas: 40.000[9]
Stadion Narodowy w Warszawie 20120422.jpg Stadion Miejski Poznan, 2011-08-23.jpg PGE Arena.jpeg 200px
3 Tethandingan Grup A
Tetandhingan pambuka, Babak saprapat final lan semifinal
3 Tetandhingan Grup C 3 Tetandhingan Grup C
Babak saprapat final
3 Tetandhingan Grup A
Kiev Kharkiv Donetsk Lviv
Stadion Olimpiade
Kapasitas: 60.000[10]
Stadion Metalist
Kapasitas: 35.000[11]
Donbass Arena
Kapasitas: 50.000[12]
Arena Lviv
Kapasitas: 30.000[13]
200px
3 Tetandhingan Grup D
Babak seprapat final lan final
3 Tetandhingan Grup B 3 Tetandhingan Grup D
Babak seprapat final lan semifinal
3 Tetandhingan Grup B
Cathetan: Angka kapasitas yaiku angka kang dimigunakake tumuju ing tetandhingan Euro 2012, lan ora arupa kapasitas maksimum kang bisa ditampung déning stadion kasebut.

Prangkat tetandhingan[sunting | sunting sumber]

UEFA wora-worake 12 (rolas) wasit lan 4 (papat) pengawas tetandingan kanggo EURO 2012 ing 20 Desember 2012[14][15].

Wasit[sunting | sunting sumber]

Saben tim wasit kapengkar saka 5 (lima) wong patugas ska negara kang padha, kapengkar saka siji wasit utama, 2 (loro) asisten wasit lan 2 (loro) asisten wasit tambahan. Minangka tambahan uga ana siji nama nama asisten wasit kang melu biyantu jroning kasiapan, kanggo cangangan utawa nganthi wasit utawa ing sajroning tetandingan utawa sadurungé[16].

Negara Wasit Asistèn wasit Asistèn wasit tambahan
Flag of Inggris Inggris Howard Webb Michael Mullarkey
Peter Kirkup
Stephen Child (siaga)
Martin Atkinson
Mark Clattenburg
Flag of Prancis Prancis Stéphane Lannoy Eric Dansault
Frédéric Cano
Michael Annonier (siaga)
Fredy Fautrel
Ruddy Buquet
Flag of Jerman Jerman Wolfgang Stark Jan-Hendrik Salver
Mike Pickel
Mark Borsch (siaga)
Florian Meyer
Deniz Aytekin
Flag of Hongaria Hongaria Viktor Kassai Gabor Eros
György Ring
Robert Kispal (siaga)
István Vad
Tamás Bognar
Flag of Italia Italia Nicola Rizzoli Renato Faverani
Andrea Stefani
Luca Maggiani (siaga)
Gianluca Rocchi
Paolo Tagliavento
Flag of the Netherlands Walanda Björn Kuipers Sander van Roekel
Erwin Zeinstra
Norbertus Simons (siaga)
Pol van Boekel
Richard Liesveld
Flag of Portugal Portugal Pedro Proença Bertino Miranda
Ricardo Santos
Tiago Trigo (siaga)
Jorge Sousa
Duarte Gomes
Flag of Scotland.svg Skotlandia Craig Thomson Alasdair Ross
Derek Rose
Graham Chambers (siaga)
William Collum
Euan Norris
Flag of Slovénia Slovénia Damir Skomina Primoz Arhar
Marko Stancin
Matej Žunič (siaga)
Matej Jug
Slavko Vinčič
Flag of Spanyol Spanyol Carlos Velasco Carballo Roberto Alonso Fernández
Juan Carlos Yuste Jiménez
Jesús Calvo Guadamuro (siaga)
David Fernández Borbalán
Carlos Clos Gómez
Flag of Swédia Swédia Jonas Eriksson Stefan Wittberg
Mathias Klasenius
Fredrik Nilsson (siaga)
Markus Strömbergsson
Stefan Johannesson
Flag of Turkey Turki Cüneyt Çakır Bahattin Duran
Tarik Ongun
Mustafa Emre Eyisoy (siaga)
Hüseyin Göcek
Bülent Yildirim

Pengawas tetandingan[sunting | sunting sumber]

4 (Papat) tim pangawas tetandhingan lan 4 (papat) tim asisten wasit cadangan uga diumumaké déning UEFA.

Negara Pengawas Tetandingan
Flag of the Czech Republic Republik Céko Pavel Královec
Flag of Norwegia Norwégia Tom Harald Hagen
Flag of Polandia Polandia Marcin Borski
Flag of Ukraina Ukraina Viktor Shvetsov
Negara Asisten Wasit Cadhangan
Flag of Republik Irlandia Republik Irlandia Damien MacGraith
Flag of Polandia Polandia Marcin Borkowski
Flag of Slowakia Slovakia Roman Slysko
Flag of Ukraina Ukraina Oleksandr Voytyuk

Kasil tetandhingan[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki kapacak kasil-kasil tetandhingan.

Legènda werna ing tabel grup
Tim loro paling dhuwur maju ing babak saprapat final
Tim loro ngisor dhéwé ora lolos

Grup A[sunting | sunting sumber]

Negara Tetandhingan Menang Remise Kalah Gol+ Gol- +/- Bijih
Bendera_Republik Céko Republik Céko 3 2 0 1 4 5 -1 6
Flag of Yunani Yunani 3 1 1 1 3 3 0 4
Flag of Russia Rusia 3 1 1 1 5 3 +2 4
Bendera_Polandia Polandia 3 0 2 1 2 3 -1 2

8 Juni 2012
18.00 CET
Bendera_Polandia Polandia 1 – 1 Flag of Yunani Yunani Stadion Nasional, Warszawa
Wasit: Carlos Velasco Flag of Spain.svg[17]
Lewandowski Scored after 17 minutes 17' Scored after 51 minutes 51' Salpigidis

8 Juni 2012
20.45 (CET)
Flag of Russia Rusia 4 – 1 Bendera_Republik Céko Republik Céko Stadion Miejski, Wrocław
Penonton: 40.803 [18]
Wasit: Howard Webb Flag of England.svg[17]
Dzagoev Scored after 15', 79 minutes 15', 79'
Shirokov Scored after 24 minutes 24'
Pavlyuchenko Scored after 82 minutes 82'
Scored after 52 minutes 52' Pilař

12 Juni 2012
18.00 CET
Flag of Yunani Yunani 1 - 2 Bendera_Republik Céko Republik Céko Stadion Miejski, Wrocław
Wasit: Stéphane Lannoy Flag of France.svg
Gekas Scored after 53 minutes 53' Scored after 3 minutes 3' Jiráček
Scored after 6 minutes 6' Pilař

12 Juni 2012
20.45 CET
Bendera_Polandia Polandia 1 - 1 Flag of Russia Rusia Stadion Nasional, Warszawa
Wasit: Wolfgang Stark Flag of Germany.svg
Błaszczykowski Scored after 57 minutes 57' Scored after 37 minutes 37' Dzagoev

16 Juni 2012
20.45 CET
Bendera_Republik Céko Republik Céko 1 - 0 Bendera_Polandia Polandia Stadion Miejski, Wrocław
Penonton: 41.480
Wasit: Craig Thomson Flag of Scotland.svg
Jiráček Scored after 72 minutes 72'

16 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Yunani Yunani 1 - 0 Flag of Russia Rusia Stadion Nasional, Warszawa
Penonton: 55.614
Wasit: Jonas Eriksson Flag of Sweden.svg
Karagounis Scored after 45+2 minutes 45+2'

Grup B[sunting | sunting sumber]

Negara Tetandhingan Menang Remise Kalah Gol+ Gol- +/- Bijih
Flag of Jerman Jerman 3 3 0 0 5 2 +3 9
Flag of Portugal Portugal 3 2 0 1 5 4 +1 6
Flag of Denmark Denmark 3 1 0 2 4 5 -1 3
Flag of the Netherlands Walanda 3 0 0 3 2 5 -3 0



9 Juni 2012
18.00 CET
Flag of the Netherlands Walanda 0 – 1 Flag of Denmark Denmark Metaliststadion, Kharkov
Wasit: Damir Skomina Flag of Slovakia.svg[17]
Scored after 24 minutes 24' Krohn-Dehli

9 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Jerman Jerman 1 – 0 Flag of Portugal Portugal Arena Lviv, Lviv
Wasit: Stéphane Lannoy Flag of France.svg
Gómez Scored after 72 minutes 72'

13 Juni 2012
18.00 CET
Flag of Denmark Denmark 2 - 3 Flag of Portugal Portugal Arena Lviv, Lviv
Wasit: Craig Thomson Flag of Scotland.svg
Bendtner Scored after 41 minutes 41'Scored after 80 minutes 80' Scored after 24 minutes 24' Pepe
Scored after 36 minutes 36' Postiga
Scored after 87 minutes 87' Varela

13 Juni 2012
20.45 CET
Flag of the Netherlands Walanda 1 - 2 Flag of Jerman Jerman Metaliststadion, Kharkov
Wasit: Jonas Eriksson Flag of Sweden.svg
Van Persie Scored after 73 minutes 73' Scored after 24 minutes 24'Scored after 38 minutes 38' Gómez

17 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Portugal Portugal 2 - 1 Flag of the Netherlands Walanda Metaliststadion, Kharkov
Penonton: 37.445
Wasit: Nicola Rizzoli Flag of Italy.svg
Ronaldo Scored after 28' 74 minutes 28' 74' Scored after 11 minutes 11' Van der Vaart

17 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Denmark Denmark 1 - 2 Flag of Jerman Jerman Arena Lviv, Lviv
Penonton: 32.990
Wasit: Carlos Velasco Flag of Spain.svg
Krohn-Dehli Scored after 24 minutes 24' Scored after 19 minutes 19' Podolski
Scored after 80 minutes 80' Bender

Grup C[sunting | sunting sumber]

Negara Tetandhingan Menang Remise Kalah Gol+ Gol- +/- Bijih
Bendera_Spanyol Spanyol 3 2 1 0 6 1 +5 7
Flag of Italia Italia 3 1 2 0 4 2 +2 5
Bendera_Kroasia Kroasia 3 1 1 1 4 3 +1 4
Flag of Ireland Republik Irlandia 3 0 0 3 1 9 -8 0



10 Juni 2012
18.00 CET
Bendera_Spanyol Spanyol 1 – 1 Flag of Italia Italia PGE Arena Gdańsk, Gdańsk
Wasit: Viktor Kassai Flag of Hungary.svg
Fàbregas Scored after 64 minutes 64' Scored after 60 minutes 60' Di Natale

10 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Ireland Republik Irlandia 1 – 3 Bendera_Kroasia Kroasia Stadion Miejski, Poznań
Wasit: Björn Kuipers Flag of the Netherlands.svg
St Ledger Scored after 19 minutes 19' Scored after 3', 48 minutes 3', 48' Mandžukić
Scored after 43 minutes 43' Jelavić

14 Juni 2012
18.00 CET
Flag of Italia Italia 1 - 1 Bendera_Kroasia Kroasia Stadion Miejski, Poznań
Pirlo Scored after 39 minutes 39' Scored after 72 minutes 72' Mandžukić

14 Juni 2012
20.45 CET
Bendera_Spanyol Spanyol 4 - 0 Flag of Ireland Republik Irlandia PGE Arena Gdańsk, Gdańsk
Penonton: 39.150
Wasit: Pedro Proença Flag of Portugal.svg
Torres Scored after 4', 70 minutes 4', 70'
Silva Scored after 49 minutes 49'
Fàbregas Scored after 83 minutes 83'

18 Juni 2012
20.45 CET
Bendera_Kroasia Kroasia 0 - 1 Bendera_Spanyol Spanyol PGE Arena Gdańsk, Gdańsk
Wasit: Wolfgang Stark Flag of Germany.svg
Scored after 88 minutes 88' Navas

18 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Italia Italia 2 - 0 Flag of Ireland Republik Irlandia Stadion Miejski, Poznań
Wasit: Cüneyt Çakır Flag of Turkey.svg
Cassano Scored after 35 minutes 35'
Balotelli Scored after 90 minutes 90'

Grup D[sunting | sunting sumber]

Negara Tetandhingan Menang Remise Kalah Gol+ Gol- +/- Bijih
Flag of Inggris Inggris 3 2 1 0 5 3 +2 7
Flag of Prancis Prancis 3 1 1 1 3 3 0 4
Flag of Ukraine Ukraina 3 1 0 2 2 4 -2 3
Flag of Swédia Swedia 3 1 0 2 5 5 0 3

11 Juni 2012
18.00 CET
Flag of Prancis Prancis 1 – 1 Flag of Inggris Inggris Donbass Arena, Donetsk
Wasit: Nicola Rizzoli Flag of Italy.svg
Nasri Scored after 39 minutes 39' Scored after 30 minutes 30' Lescott

11 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Ukraine Ukraina 2 - 1 Flag of Swédia Swedia Stadion Olimpiade, Kiev
Wasit: Cüneyt Çakır Flag of Turkey.svg
Shevchenko Scored after 55', 62 minutes 55', 62' Scored after 52 minutes 52' Ibrahimović

15 Juni 2012
18.00 CET
Flag of Ukraine Ukraina 0 - 2 Flag of Prancis Prancis Donbass Arena, Donetsk
Penonton: 48.000
Wasit: Björn Kuipers Flag of the Netherlands.svg
Scored after 53 minutes 53' Menez
Scored after 56 minutes 56' Cabaye

Tetandhingan iki dipegat mèh sajam (55 menit) sawisé main limang menit amarga udan deres.


15 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Swédia Swedia 2 - 3 Flag of Inggris Inggris Stadion Olimpiade, Kiev
Penonton: 64.640
Wasit: Damir Skomina Flag of Slovenia.svg
Johnson Scored after 49 minutes 49' (gol dhéwé)
Mellberg Scored after 59 minutes 59'
Scored after 23 minutes 23' Carroll
Scored after 64 minutes 64' Walcott
Scored after 78 minutes 78' Welbeck

Tetandhingan iki wiwité 15 menit luwih kasèp supaya ora bebarengan karo tetandhingan sadurungé sing dipegat mèh sajam déné udan deres.


19 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Inggris Inggris 1 - 0 Flag of Ukraine Ukraina Donbass Arena, Donetsk
Penonton: 48.700
Wasit: Viktor Kassai Flag of Hungary.svg
Rooney Scored after 48 minutes 48'

19 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Swédia Swedia 2 - 0 Flag of Prancis Prancis Stadion Olimpiade, Kiev
Penonton: 63.010
Wasit: Pedro Proença Flag of Portugal.svg
Ibrahimović Scored after 54 minutes 54'
Larsson Scored after 91 minutes 91'

Babak gugur[sunting | sunting sumber]

Saprapat-final Sémi-final Final
                   
21 Juni – Warsawa        
 Flag of the Czech Republic.svg Republik Céko  0
27 Juni – Donetsk
 Flag of Portugal.svg Portugal  1  
 Flag of Portugal.svg Portugal  0 (2)
23 Juni – Donetsk
   Flag of Spain.svg Spanyol  0 (4)  
 Flag of Spain.svg Spanyol  2
1 Juli – Kiev
 Flag of France.svg Prancis  0  
 Flag of Spain.svg Spanyol  
22 Juni – Gdańsk
   Flag of Italy.svg Italia  
 Flag of Germany.svg Jerman  4
28 Juni – Warsawa
 Flag of Greece.svg Yunani  2  
 Flag of Germany.svg Jerman  
24 Juni – Kiev
   Flag of Italy.svg Italia    
 Flag of England.svg Inggris  0 (2)
 Flag of Italy.svg Italia  0 (4)  

Saprapat-final[sunting | sunting sumber]


21 Juni 2012
20.45 CET
Bendera_Republik Céko Republik Céko 0 - 1 Flag of Portugal Portugal Stadion Nasional, Warsawa
Penonton: 55.000
Wasit: Howard Webb Flag of England.svg
Scored after 79 minutes 79' Ronaldo

22 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Jerman Jerman 4 - 2 Flag of Yunani Yunani PGE Arena Gdańsk, Gdańsk
Penonton: 38.751
Wasit: Damir Skomina Flag of Slovenia.svg
Lahm Scored after 39 minutes 39'
Khedira Scored after 61 minutes 61'
Klose Scored after 68 minutes 68'
Reus Scored after 74 minutes 74'
Scored after 55 minutes 55' Samaras
Scored after 89 minutes 89' (pen.) Salpigidis

23 Juni 2012
20.45 CET
Bendera_Spanyol Spanyol 2 - 0 Flag of Prancis Prancis Donbas Arena, Donetsk
Penonton: 47.000
Wasit: Nicola Rizzoli Flag of Italy.svg
Xabi Alonso Scored after 19 minutes 19' Scored after 90+1 minutes 90+1' (pen.)

24 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Inggris Inggris 0 - 0 (sawisé wektu èkstra) Flag of Italia Italia Stadion Olimpiade, Kiev
  Adu penalti  
Gerrard Masuk
Rooney Masuk
Young Tendangan penalti ora mlebu
Cole Tendangan penalti ora mlebu
2 – 4 Masuk Balotelli
Tendangan penalti ora mlebu Montolivo
Masuk Pirlo
Masuk Nocerino
Masuk Diamanti

Sémi-final[sunting | sunting sumber]


27 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Portugal Portugal 0 – 0 (2 - 4) Bendera_Spanyol Spanyol Donbas Arena, Donetsk
Wasit: Cüneyt Çakır Flag of Turkey.svg
  Adu penalti  
Tendangan penalti ora mlebu Moutinho
Masuk Pepe
Masuk Nani
Tendangan penalti ora mlebu Alves
2 – 4 Tendangan penalti ora mlebu Alonso
Masuk Iniesta
Masuk Piqué
Masuk Ramos
Masuk Fàbregas

28 Juni 2012
20.45 CET
Flag of Jerman Jerman 1 – 2 Flag of Italia Italia Stadion Nasional, Warsawa
Penonton: 50.000
Wasit: Stéphane Lannoy Flag of France.svg
Özil Scored after 90+2 minutes 90+2' (pén.) Scored after 20 minutes 20'Scored after 36 minutes 36' Balotelli

Final[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Qualifiers – FIFA Confederations Cup Brazil 2013
  2. ^ "Surkis says Odesa mayor promised much, did little with respect to Euro 2012", Kyiv Post, 15 December 2009. 
  3. ^ "Poland 'confident' on Euro 2012 chances despite jitters", Soccerway, 12 April 2007. 
  4. ^ "Municipal Stadium Poznan launched in style", UEFA, 21 September 2010. 
  5. ^ "Metalist Stadium lights up Kharkov", UEFA, 5 December 2009. 
  6. ^ "National Stadium Warsaw". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/poland/city=3149/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  7. ^ "Municipal Stadium Poznan". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/poland/city=2556/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  8. ^ "Arena Gdansk". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/poland/city=1677/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  9. ^ "Municipal Stadium Wroclaw". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/poland/city=3187/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  10. ^ "Olympic Stadium, Kyiv". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/ukraine/city=1947/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  11. ^ "Metalist Stadium". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/ukraine/city=1943/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  12. ^ "Donbass Arena". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/ukraine/city=1525/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  13. ^ "Arena Lviv". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2012/hostcountries/ukraine/city=2152/stadium/index.html. Retrieved 22 April 2012.
  14. ^ "UEFA EURO 2012 referees named". UEFA.com. Union of European Football Associations. 20 December 2011. http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/refereeing/news/newsid=1736988.html. Retrieved 20 December 2011.
  15. ^ "UEFA EURO 2012 match officials". UEFA.com. Union of European Football Associations. http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/01/77/43/22/1774322_DOWNLOAD.pdf. Retrieved 27 March 2012.
  16. ^ "UEFA issues full list of EURO match officials". UEFA.com. Union of European Football Associations. 27 March 2012. http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/refereeing/news/newsid=1774652.html. Retrieved 27 March 2012.
  17. ^ a b c "Match officials appointed for first four UEFA EURO 2012 matches". UEFA.com. 6 June 2012. http://www.uefa.com/uefa/mediaservices/mediareleases/newsid=1806151.html.
  18. ^ "Full-time report Russia-Czech Republic". UEFA.com. 8 June 2012. http://www.uefa.com/newsfiles/euro/2012/2003320_fr.pdf.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UEFA_Euro_2012&oldid=878252"