Lviv

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Львів
Lviv
Lviv COA.svg
Lambang Lviv
Lviv-Ukraine-Map.png
Lokasi Lviv
Motto:
Latin: Semper fidelis
Jawa: "Nitya satya"
Katrangan cekak
Taun dadi: 1353
Jembar: 171 km²
Pedunung: 758.900 jiwa
Alamat
balé kutha:
pl. Rynok 1
79000 M. Lviv
Situs wèb resmi: www.city-adm.lviv.ua
Politik
Walikutha: Андрій Садовий
(Andriy Sadovy)


L'viv (Львів ing basa Ukraina; Львов, Lvov ing basa Rusia; Lwów ing basa Polandia; Leopolis ing basa Latin; Lemberg ing basa Jerman utawa Lemberk ing basa Yiddish) iku sawijining kutha ing Eropah-Wétan sing saiki dikuwasani Ukraina lan papané ana ing kuloning negara iki, cedhak pawatesan karo Polandia. Kutha iki pedunungé ana kurang luwih 758.900 jiwa ing taun 2004 lan ana 200.000 jiwa sing manggon cedhak kutha iki. Kutha iki ibu kutha Oblast Lviv lan sawijining pusat budaya Ukraina.

Ing kutha iki akèh indhustriné, ana Universitas Lviv, orkèstra filharmonik, lan sawijining téater opera lan balèt. Pusat kutha iki uga ana ing daftar warisan donya UNESCO.

Jeneng kutha iki sing akèh mantulaké sajarah kutha iki sing turbulèn.

Étimologi[sunting | sunting sumber]

Kutha iki tegesé kutha singa, dadi tegesé mèmper Singapura.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lviv&oldid=807134"