Miroslav Klose

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Miroslav Klose
Miroslav klose2.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Miroslav Josef Klose
Tanggal lair 9 Juni 1978 (umur 36)
Papan lair Opole, Polandia
Dhuwur 1,84 mèter
Posisi pamain panyerang
Informasi klub
Klub saiki Lazio
Nomer 25
Karir remaja
1987–1998 SG Blaubach-Diedelkopf
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1998–1999 FC Homburg 18 (1)
1999–2004 1. FC Kaiserslautern 120 (44)
1999–2000 1. FC Kaiserslautern II 49 (25)
2004–2007 Werder Bremen 89 (53)
2007–2011 Bayern München 98 (24)
2011– Lazio 25 (13)
Tim nasional
2001– Germany 118 (63)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 17:45, 21 March 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 20:16, 13 June 2012 (UTC)


Miroslav Klose utawa lair minangka Mirosław Marian Klose (lair ing 9 Juni 1978 ing Opole, Polandia) iku sawijining pamain bal-balan Jerman. Miroslav Klose saiki wis nduwéni garwa kanthi jeneng Silvia Klose. Dhèwèké wis nduwé putra kembar, jenengé Noah Klose lan Luan Klose. Miroslav Klose uga tau éntuk terompah kencana amarga bisa ngasilké gol sing paling akèh ing Piala Dunia 2010. Akèh gelar sing wis disandhang dening pamain bal Jerman iki.

Babad slira[sunting | sunting sumber]

Miroslav Klose inggih menika salah satunggaling pamain bal-balan nagari Jérman ingkang taksih wonten turunan Polandia. Miroslav Klose miyos wonten ing Opole, Polandia nalika kaping 9 Juni 1978. Klose dados panyerang ing tim nasional bal-balan Jérman. Klose miwiti pakaryanipun, dados pamain bal-balan ingkang mumpuni, saking FC Hamburg. Lajeng ndhèrèk tim sanès inggih menika FC Kaiserslautern saking warsa 1999 dumugi warsa 2004. Klose nglajengaken pakaryanipun mawi mlebet ing Wèrder Brèmen. Ing warsa 2007 pindhah dhateng Bayern München. Ingkang kaping sepindhah, Klose nilar Bundesliga. Klose pindhah dhateng tim Lazio.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miroslav_Klose&oldid=883589"