FC Bayern München

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bayern München
Lambang
Jeneng jangkep Fußball-Club Bayern München e. V.
Parapan Der FCB
Die Bayern (wong Bavaria)
Die Roten (Si Abang)
Madeg 27 Februari 1900
Stadion Allianz Arena,
München, Jerman
(Kapasitas: 69.901)
Presidhen Flag of Jerman Uli Hoeneß
Manajer Flag of Jerman Jupp Heynckes
Liga Bundesliga
2009–2010 Bundesliga, pertama
Situs web Situs web resmi klub
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Soccerball current event.svg Musim ini

FC Bayern München utawa Bayern München yaiku klub olahraga paling gedhe lan misuwur kaloro ing donya sabanjuré FC Barcelona déning cacah 125.115 anggota, uga luwih misuwur tinimbang Real Madrid, Manchester United, AC Milan lan Inter Milan. Klub bal-balané uga wis ndadekake jawara ing Jerman ing taun 1932 lan liga bal-balan Jerman Bundesliga kacathet kaping 21, sajronig taun 1969, 1972, 1973, 1974, 1980, 1981, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2008, dan 2010. Uga tau dadi jawara Liga Champions kaping 4. Jroning 22 Mei 2010 ing final Liga Champions, FC Bayern München bisa ditaklukake déning klub raksasa Italia, Inter Milan, kang ngawe Bayern metu saka runner-up.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Adidasar saka sajarah Bayern yaiku tim misuwur bal-balan kang ana ing Jerman, karana klub iki tau dadi jawara menangake paling akeh lan paling akeh ngumpulake piala. München uga kagolong tim Jerman paling sukses jroning tethandingan internasional, sabanjuré menangake enem trofi. Bayern dadi salah sijiné saka telu klub kang menangake telu tethandingan gedhe ing Eropah uga dadi klub pungkasan kang menangake Liga Champions kaping telu katurut-turut , München uga nganggo lencana multi-pamenang jroning tetandhingan Liga Champions.

Gelar Taun Runner-up
Piala Interkontinental 1977, 2001
Piala/Liga Champions 1974, 1975, 1976, 2001 1982, 1987, 1999, 2010
Piala Winners 1967
Piala UEFA 1996
Juara Jerman (-1963), Bundesliga/Liga Jerman (22x) 1931/1932, 1968/1969, 1971/1972, 1972/1973, 1973/1974, 1979/1980, 1980/1981, 1984/1985, 1985/1986, 1986/1987, 1988/1989, 1989/1990, 1993/1994, 1996/1997, 1998/1999, 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2004/2005, 2005/2006, 2007/2008, 2009/2010 1969/70, 1970/71, 1987/88, 1990/91, 1992/93, 1995/96, 1997/98, 2003/04, 2008/09
DFB-Pokal/Piala Jerman (17x) 1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008, 2010 1985, 1999
Premiere Ligapokal/Piala Liga Jerman (10x) 1982, 1987, 1990, 1997, 1998, 1999, 2000, 2004, 2007, 2008 2006
Trofi Santiago Bernabéu (3x) 1979, 1980, 2002

Presidhen Bayern[sunting | sunting sumber]

Era Presidhen
27 November 2009—* Uli Hoeneß
7 Oktober 1994—27 November 2009 Franz Beckenbauer
9 Oktober 1985—7 Oktober 1994 Prof. Dr. Fritz Scherer
24 April 1979—9 Oktober 1985 Willi O. Hoffmann
1962—19 Maret 1979 Wilhelm Neudecker
1958—1962 Roland Endler
1955—1958 Alfred Reitlinger
1953—1955 Adolf Fischer
Karli Wild
Hugo Theisinger
1951—1953 Julius Scheuring
1947—1951 Kurt Landauer
1945—1947 Siegfried Hermann
1945 Josef Bayer
1945 Franz Xaver Heilmansseder
1943—1945 Sauter
1938—1943 Kellner
1937—1938 Franz Nußhardt
1935—1937 Dr. Richard Amesmeier
1934—1935 Dr. Karl-Heinz Oettinger
1933—1934 Siegfried Hermann
1922—1933 Kurt Landauer
1921—1922 Fred Dunn
1919—1921 Kurt Landauer
1916—1919 Fritz Meier
1916 Hans Bermühler
1915 Fritz Meier
1915 Hans Tusch
1914—1915 Fred Dunn
1913—1914 Kurt Landauer
1907—1913 Dr. Angelo Knorr
1906—1907 Kurt Müller
1903—1906 Dr. Willem Hesselink
1900—1903 Franz John

Bebungah kanggo pamain[sunting | sunting sumber]

Pamain Paling Apik
Gelar Pamain Taun
Pamian Paling Apik Donya FIFA
Gelar diwenenhake wiwit taun 1991
Lothar Matthäus 1991
Pamian Paling Apik Donya
Gelar diwenehake wiwit taun 1982
Lothar Matthäus 1990
Pamian Paling Apik Donya World Soccer Magazine
Gelar diwenehake wiwit taun 1982
Lothar Matthäus 1990
Pamian Paling Apik Eropah
Gelar Gelar diwenehake wiwit taun 1956
Karl-Heinz Rummenigge, FC Bayern München 1980, 1981
Franz Beckenbauer, FC Bayern München 1972, 1976
Gerd Müller, FC Bayern München 1970
Pamain Paling Apik Jerman
Gelar diwenehake wiwit taun 1960
Michael Ballack, FC Bayern München 2003, 2005
Oliver Kahn, FC Bayern München 2000, 2001
Lothar Matthäus, Inter Milan lan FC Bayern München 1990, 1999
Paul Breitner, FC Bayern München 1981
Karl-Heinz Rummenigge, FC Bayern München 1980
Sepp Maier, FC Bayern München 1975, 1977, 1978
Franz Beckenbauer, FC Bayern München 1966, 1968, 1974, 1976
Gerd Müller, FC Bayern München 1967,1969



Sepatu Emas kanggo Pancetak Gol Paling Akeh ing Eropah
Pamain Taun (gol)
Gerd Müller 1970 (28), 1972 (40)
Pancetak gol paling akeh Bundesliga
Pamain Taun (gol)
Luca Toni 2008 (24)
Giovane Elber 2003 (21)
Roland Wohlfarth 1991 (21), 1989 (17)
Karl-Heinz Rummenigge 1980 (26), 1981 (29), 1984 (26)
Gerd Müller 1967 (28), 1969 (30), 1970 (28), 1972 (40), 1973 (36), 1974 (30)
Pencetak gol paling akeh Piala Donya
Pamain Taun (gol)
Gerd Müller 1970 (10)

Skuat[sunting | sunting sumber]

Tim utama[sunting | sunting sumber]

Per 1 Agustus 2011.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Jerman GK Manuel Neuer
2 Flag of Brasil DF Breno
5 Flag of Belgium DF Daniel Van Buyten
7 Flag of Prancis MF Franck Ribéry
9 Flag of Jerman FW Nils Petersen
10 Flag of Belanda MF Arjen Robben
11 Flag of Kroasia FW Ivica Olić
13 Flag of Brasil DF Rafinha
14 Flag of Jepang MF Takashi Usami (pinjaman dari Gamba Osaka)
17 Flag of Jerman DF Jérôme Boateng
21 Flag of Jerman DF Philipp Lahm 12px|Kapten
22 Flag of Jerman GK Hans-Jörg Butt
No. Pos. Jeneng
23 Flag of Kroasia MF Danijel Pranjić
24 Flag of Jerman GK Maximilian Riedmüller
25 Flag of Jerman FW Thomas Müller
26 Flag of Jerman DF Diego Contento
27 Flag of Austria MF David Alaba
28 Flag of Jerman DF Holger Badstuber
30 Flag of Brasil MF Luiz Gustavo
31 Flag of Jerman MF Bastian Schweinsteiger (wakil kapten)
32 Flag of Jerman GK Rouven Sattelmaier
33 Flag of Jerman FW Mario Gómez
39 Flag of Jerman MF Toni Kroos
44 Flag of Ukraine MF Anatoliy Tymoshchuk

Dipensiunake[sunting | sunting sumber]

  • 12 – Pandukung klub (pamain ke-12)

Mantan pamain misuwur[sunting | sunting sumber]

Skuat Paling Apik ing Sajarah kapilih déning luwih saka 79.901 pandukung jroning taun 2005. Ottmar Hitzfeld ditunjuk minangka dadi palatih.[2]

Daftar pamain kang kagolong saka Anggota Kehormatan FC Bayern München.[3] Pada pertandingan perpisahannya, Oliver Kahn dinyatakan sebagai kapten kehormatan tim.[4]

1970-an:

1980-an:

1990-an:

2000-an:

Kapten[sunting | sunting sumber]

Ing mangsa iki, tahta kapten dicekel déning panjenengané Philipp Lahm, sabanjuré kapten sadurungé njabat wiwit kapisana mangsa 2008, Mark van Bommel, uga ninggalake tim lan gabung déning A.C. Milan jroning wulan Januari 2011. Sawatara, Bastian Schweinsteiger ing mangsa iki dadi wakil kapten,kang sadurungé dadi wakil kapten kaloro wakil.

Philipp Lahm, kapten timkatahanan.
Taun Kapten
1965—1970 Flag of Jerman Werner Olk (DF)
1970—1977 Flag of Jerman Franz Beckenbauer (DF)
1977—1979 Flag of Jerman Sepp Maier (PG)
1979 Flag of Jerman Gerd Müller (FW)
1979—1980 Flag of Jerman Georg Schwarzenbeck (DF)
1980—1983 Flag of Jerman Paul Breitner (MF)
1983—1984 Flag of Jerman Karl-Heinz Rummenigge (FW)
1984—1991 Flag of Jerman Klaus Augenthaler (DF)
1991—1994 Flag of Jerman Raimond Aumann (PG)
1994—1996 Flag of Jerman Lothar Matthäus (DF)
1997—1999 Flag of Jerman Thomas Helmer (DF)
1999—2002 Flag of Jerman Stefan Effenberg (MF)
2002—2008 Flag of Jerman Oliver Kahn (PG)
2008—2011 Flag of Belanda Mark van Bommel (MF)
2011—kini Flag of Jerman Philipp Lahm (DF)

Kapalatihan[sunting | sunting sumber]

Staff ing mangsa saiki[sunting | sunting sumber]

Per 8 Juni 2011.[1][5]
Jupp Heynckes, palatih tim katahanan.
Posisi Pejabat
Pelatih kepala Flag of Jerman Jupp Heynckes
Asisten pelatih Flag of Jerman Hermann Gerland
Flag of Jerman Peter Hermann
Pelatih penjaga gawang Flag of Kroasia Toni Tapalović
Pelatih mental Flag of Jerman Philipp Laux
Pelatih kebugaran Flag of Jerman Thomas Wilhelmi
Flag of Brasil Marcelo Martins
Flag of Jerman Andreas Kornmayer
Koordinator latihan Flag of Belanda Jos van Dijk
Analis pertandingan Flag of Belanda Marcel Bout
Analis video Flag of Belanda Max Reckers

Dhaptar pelatih[sunting | sunting sumber]

Bayern München ndhuweni 17 paLatih wiwit promosi ing Bundesliga aunt 1965. Udo Lattek, Franz Beckenbauer, Giovanni Trapattoni, Ottmar Hitzfeld, lan pelatih ing mangsa saiki, Jupp Heynckes njabat kaping loro ing mangsa dadi palatih kepala.[6] Pada 25 Maret 2011, diumumkan bahwa Heynckes akan menjalani musim ketiganya sebagai pelatih, sejak 2011 hingga setidaknya 2013.[7]

Manajer tim ing mangsa iki dicekel panjenengané Andries Jonker, kang dadi pamangku jabatan manajer sawisé Louis van Gaal dipecat.

No. Pelatih Wiwit Nganthi Suwé (hari) Gelar paling gedhe
1 Flag of Yugoslavia Zlatko Čajkovski 1 Juli 1963 30 Juni 1968 1.096 3 loro piala, siji Piala Winners Eropa
2 Flag of Yugoslavia Branko Zebec 1 Juli 1968 13 Maret 1970 621 2 siji kajuaraan, siji piala
3 Flag of Jerman Udo Lattek 14 Maret 1970 2 Januari 1975 1.756 5 telu kajuaraan, siji piala, siji Piala Eropah
4 Flag of Jerman Dettmar Cramer 16 Januari 1975 1 Desember 1977 1.051 3 loro Piala Eropa, siji Piala Interkontinental
5 Flag of Hongaria Gyula Lorant 2 Desember 1977 28 Februari 1979 454
6 Flag of Hongaria Pal Csernai 1 Maret 1979 16 Mei 1983 1.538 3 loro kajuaraan, siji piala
7 Flag of Jerman Reinhard Saftig 17 Mei 1983 30 Juni 1983 45
8 Flag of Jerman Udo Lattek 1 Juli 1983 30 Juni 1987 1.461 5 telu kejuaraan, loro piala
9 Flag of Jerman Jupp Heynckes 1 Juli 1987 8 Oktober 1991 1.561 2 loro kejuaraan
10 Flag of Denmark Søren Lerby 9 Oktober 1991 11 Maret 1992 155
11 Flag of Jerman Erich Ribbeck 12 Maret 1992 27 Desember 1993 656
12 Flag of Jerman Franz Beckenbauer 7 Januari 1994 30 Juni 1994 175 1 siji kajuaraan
13 Flag of Italia Giovanni Trapattoni 1 Juli 1994 30 Juni 1995 365
14 Flag of Jerman Otto Rehhagel 1 Juli 1995 27 April 1996 302
15* Flag of Jerman Franz Beckenbauer 29 April 1996 30 Juni 1996 63 1 siji Piala UEFA
16 Flag of Italia Giovanni Trapattoni 1 Juli 1996 30 Juni 1998 730 2 siji kajuaraan, siji piala
17 Flag of Jerman Ottmar Hitzfeld 1 Juli 1998 30 Juni 2004 2.192 8 papayt kajuaraan, lara piala, siji Liga Champions,
siji Piala Interkontinental
18 Flag of Jerman Felix Magath 1 Juli 2004 31 Januari 2007 945 4 loro kejuaraan, loro piala
19 Flag of Jerman Ottmar Hitzfeld 1 Februari 2007 30 Juni 2008 516 2 siji kejuaraan, siji piala
20 Flag of Jerman Jürgen Klinsmann 1 Juli 2008 27 April 2009 302 0
21* Flag of Jerman Jupp Heynckes 27 April 2009 31 Mei 2009 35 0
22 Flag of Belanda Louis van Gaal 1 Juli 2009 10 April 2011 648 2 siji kejuaraan, siji piala
23* Flag of the Netherlands Andries Jonker 10 April 2011 26 Juni 2011 1323 0
24 Flag of Jerman Jupp Heynckes 27 Juni 2011 0


Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "FC Bayern München – First Team". fcbayern.de. 2011. http://www.fcbayern.t-home.de/en/teams/profis/index.php. Retrieved 2011-2-2.
  2. ^ "Fans name greatest Reds of all time". The official FC Bayern Munich Website. 1 June 2005. http://www.fcbayern.t-home.de/en/news/news/2005/04283.php. Retrieved 24 November 2007.
  3. ^ "Hall of Fame". The official FC Bayern Munich Website. 2008. http://www.fcbayern.t-home.de/en/company/club/hall_of_fame/index.php. Retrieved 11 August 2008.
  4. ^ (de) "Kahn wird Ehrenspielführer des FCB". Situs web resmi FC Bayern München. 15 August 2008. http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuell/news/2008/16656.php?fcb. Retrieved 2 September 2008.
  5. ^ "Van Gaal introduced staff members". Situs web resmi FC Bayern München. 1 July 2009. http://www.fcbayern.t-home.de/en/news/news/2009/19927.php. Retrieved 2 July 2009.
  6. ^ (de) Schulze-Marmeling, Dietrich (2003). Die Bayern. Die Geschichte des deutschen Rekordmeisters. Die Werkstatt. pp. 595. ISBN 389533426X.
  7. ^ "Bayern Appoint Jupp Heynckes as new coach". Deutsche Welle. http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14943512,00.html. Retrieved 25 March 2011.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Anggota G-14

Flag of the Netherlands.svg Ajax | Flag of England.svg Arsenal | Flag of Spain.svg FC Barcelona | Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen | Flag of Germany.svg Bayern Munich

Flag of Germany.svg Borussia Dortmund | Flag of the Netherlands.svg PSV Eindhoven | Flag of Italy.svg Internazionale | Flag of Italy.svg Juventus

Flag of England.svg Liverpool | Flag of England.svg Manchester United | Flag of Italy.svg AC Milan | Flag of France.svg Lyon | Flag of France.svg Marseille

Flag of France.svg Paris Saint-Germain | Flag of Portugal.svg FC Porto | Flag of Spain.svg Real Madrid | Flag of Spain.svg Valencia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=FC_Bayern_München&oldid=833679"