Luca Toni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Luca Toni
Luca Toni.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Luca Toni
Tanggal lair 26 Mei 1977 (umur 37)
Papan lair Pavullo nel Frignano, Italia
Dhuwur 1.96 m (6 ft 5 in)[1]
Posisi Penyerang
Informasi klub
Klub mangsa iki Fiorentina
Nomer 30
Karier mangsa enom
1990–1994 Modena
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1994–1996 Modena 32 (7)
1996–1997 Empoli 3 (1)
1997–1998 Fiorenzuola 26 (2)
1998–1999 Lodigiani 31 (15)
1999–2000 Treviso 35 (15)
2000–2001 Vicenza 31 (9)
2001–2003 Brescia 44 (15)
2003–2005 Palermo 80 (50)
2005–2007 Fiorentina 67 (47)
2007–2010 Bayern München 60 (38)
2009 Bayern München II 2 (0)
2010 Roma (pinjaman)[2] 15 (5)
2010–2011 Genoa 16 (3)
2011–2012 Juventus 14 (2)
2012 Al Nasr 7 (3)
2012– Fiorentina 4 (1)
Tim nasional
2004–2009 Italia 47 (16)
* Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 30 September 2012.

Luca Toni (palafalan jroning basa Italia: [ˈluːka ˈtɔːni]) (lair ing Pavullo nel Frignano, Modena, 26 Mei 1977; umur 37 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing kebangsaane Italia sing main ing posisi penyerang. Panjenengané main tim nasional bal-balan Italia lan Fiorentina sing dhuwur awaké 194 cm. Sadurungé, panjenengané main ing Palermo, Fiorentina, Modena, Brescia, lan sapropirané klub liyane ing Italia wiwit lekase karir profesional ing taun 1994.

Ing mangsa mbela fiorentina panjenengané kasil nyetak 31 gol sasuwené sak musim lan minangka salh sijining ing italia. Salanjuté ing musim ngarepé Toni lan Adrian Mutu dadi salah sijining duet paling apik ing italia utawa ing donya wektu kuwi ing Fiorentina ing musim 2004-2006.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "FC Bayern Munich Profile", FC Bayern Munich, 24 January 2009. diaksès tanggal 24 January 2009. 
  2. ^ "In Batistuta's Footsteps: Luca Toni Joins Roma" (in English). bleacher report. 2 January 2010. http://bleacherreport.com/articles/318294-in-batistutas-footsteps-luca-toni-joins-roma. Retrieved 24 April 2010.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Luca Toni ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luca_Toni&oldid=835749"