Luís Figo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Luís Figo
Luis Figo flickr.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Luís Filipe Madeira Caeiro Figo[1]
Tanggal  lair 4 November 1972 (umur 42)
Papan  lair    Almada, Portugal
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in) [2]
Posisi main Sayap Kanan
Klub remaja
Os Pastilhas
Sporting CP
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1989-1995
1995-2000
2000-2005
2005- musim panas 2008
Sporting CP
FC Barcelona
Real Madrid
Inter Milan
137 (16)
172 (30)
165 (36)
074 0(8)   
Tim Nasional2
1991-2006 Portugal 127 (32)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 20:32, 11 December 2007 (UTC).
2 National team caps and goals correct
as of 21:27, 20 September 2007 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Luís Filipe Madeira Caeiro Figo, (lair 4 November 1972) inggih menika pemain bal-balan saking Portugal ingkang nggadhahi posisi minangka midfielder ing klub bal-balan Sporting CP, FC Barcelona, Real Madrid, lan Inter Milan. Panjenenganipun pensiun saking jagad bal-balan ing 31 Mei 2009. Figo sampun pikantuk 127 kamenangan kagem tim nasional Portugal, panjenenganipun dados satunggalinpun pemain bal legendaris Portugal.

Luis Figo nate pikantuk kanugrahan Ballon d'or 2000, pemain bal paling sae sadonya miturut FIFA taun 2001. Figo menika salah satunggalipun pemain bal ingkang nate main kagem kalih klub ingkang asring sinebat El Clasico. Panjenenganipun nate pikantuk saperangan tropi kamenangan, kados sekawan tropi La Liga, kalih tropi Copa del Rey, tigang tropi Supercopa de Espana, setunggal tropi liga Champions UEFA, sekawan tropi Serie A, setunggal tropi Italian Cup, tigang tropi Supercoppa Italiana, lan sanesipun.

Karier Klub[sunting | sunting sumber]

Sporting CP[sunting | sunting sumber]

Luis Figo miwiti karieripun ing klub menika. Panjenenganipun dados juara nalika ndherek klub menika ing taun 1991.

FC Barcelona[sunting | sunting sumber]

figo main ing klub Barcelona ing taun 1995, Figo saged menangaken piala UEFA ing taun 1996 lan 1997. Panjenenganipun main ing Barcelona ping 172, lan nglebetake 30 gol. [3]

Real Madrid[sunting | sunting sumber]

Taun 2000, Luis Figo pindah dhateng klub Real Madrid. Ing klub menika Figo saged menangaken La Liga taun 2001 lan 2003, juara liga Champions UEFA ing taun 2001.[4]

Inter Milan[sunting | sunting sumber]

Figo ndherek klub Inter Milan ing taun 2005, sadherengipun Figo main ing Real Madrid. Panjenenganipun pindah dhateng Inter Milan kanthi status bebas transfer.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Inter Squad". Inter.it. http://www.inter.it/aas/squadra/index?L=en. Retrieved 2007-08-01.
  2. ^ "Figo Stats". FootballDatabase.com. http://www.footballdatabase.com/index.php?page=player&Id=715&b=true&pn=Lu%C3%ADs_Filipe_Madeira_Caeiro. Retrieved 2006-12-23.
  3. ^ (en)transfer markt dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  4. ^ (en)Barcelona are braced for a stiff penalty dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luís_Figo&oldid=830836"