FC Barcelona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FC Barcelona
FCB.svg.png
Nama lengkap Futbol Club Barcelona
Julukan L'equip blaugrana (tim)
Culers atau Culés (pendukung)
Blaugranes utawa Azulgranas (pendukung)
Diadegaké 29 November 1899
kanthi jeneng Foot-Ball Club Barcelona
Stadion Camp Nou, Barcelona
(Kapasitas: 99.354)
Presidhén Sandro Rosell
Manajer Flag of Spain Josep Guardiola
Liga La Liga
2010-11 La Liga, 1st
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum ketiga
Soccerball current event.svg Musim ini

FC Barcelona - uga dikenal minangka Barça, yaiku sawijining klub olahraga ing Barcelona, Katalonia, Spanyol kang nduwèni klub-klub ing sawetara cabang olahraga, nanging sing paling misuwur yakuwi bal-balan utawa jroning basa Indonésia diarani sepak bola.

Didegaké taun 1899 déning 12 wong kang dipimpin déning Joan Gamper, kanthi motto "Barca dudu mung sekadar klub" (kat.El Barça, és més que un club). Stadion utamané dumunung ana ing Camp Nou, Barcelona. Klub iki mlebu dadi peserta liga primera spanyol wiwit taun 1928/1929, bebarengan karo Real Madrid lan Athletic Bilbao dadi tim kang ora tau mudhun utawa "terdegradasi" menyang liga sekunder spanyol. Klub iki uga dadi klub kang njuarai liga spanyol sing kapisan. Kanthi persembahan 21 gelar Liga Spanyol , 25 gelar Copa del Rey , 10 gelar Piala super Spanyol , 4 gelar liga champion eropa, 4 gelar piala UEFA , 4 gelar piala super eropa, Barcelona dadi salah sawijining tim paling sukses ing Spanyol, Éropah , lan ing donya. Bebarengan karo rivalé Real Madrid, loro-loroné minangka klub bal-balan Spanyol kang paling misuwur ing donya. Fans Barca uga asring disapa culés.

Barça misuwur kanthi pijer nulak masang logo sponsor ana ing seragam bal-balané amarga Barca dianggep minangka simbol Katalonia, lan rupa-rupa panganyangan sponsor kang asipat "ngganggu" bakal ditolak. Senajan mangkono, tim bal basket Barca diidinaké masang logo sponsor ana ing seragamé.

Tim Barcelona 2005
Stadion Camp Nou, Barcelona.


[sunting | sunting sumber]

Ana ing 7 September 2006, klub ngumumaké kasepakatan 5 taun karo UNICEF kang ngidinaké logo UNICEF dipasang ing kaos. Barcelona sakbanjuré bakal nyumbang 0,7% saka total pendapatan saben tauné marang UNICEF sajroning limang taun.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Ngrayaaké kamenangan
  • Liga Champions: 4
    • 1991-92
    • 2005-06
      • FC Barcelona 2 - 1 Arsenal
      • Gol: 0-1: Campbell (36'). 1-1: Eto'o (76'). 2-1: Belletti (81')
    • 2008-09
    • 2010-11
      • FC Barcelona 3 - 1 Manchester United
      • Gol: 1-0: Pedro (27'). 1-1: Rooney (34'). 2-1: Messi (53'). 3-1: David Villa (69')
  • Liga Spanyol: 21
    • 1928-29, 1944-45, 1947-48, 1948-49, 1951-52, 1952-53, 1958-59, 1959-60, 1973-74, 1984-85, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1997-98, 1998-99, 2004-05, 2005-06, 2008-09, 2009-10, 2010-11
  • Copa del Rey: 25
    • 1909-10, 1911-12, 1912-13, 1919-20, 1921-22, 1924-25, 1925-26, 1927-28, 1941-42, 1950-51, 1951-52, 1952-53, 1956-57, 1962-63, 1967-68, 1970-71, 1977-78, 1980-81, 1982-83, 1987-88, 1989-90, 1996-97, 1997-98, 2008-09
  • Piala Joan Gamper: 35
    • 1966, 1967, 1968, 1969, 1971, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1979, 1980, 1983, 1984, 1985, 1986, 1988, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011

Pamain-pamain kondhang[sunting | sunting sumber]

   

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

</noinclude>

Anggota G-14

Flag of the Netherlands.svg Ajax | Flag of England.svg Arsenal | Flag of Spain.svg FC Barcelona | Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen | Flag of Germany.svg Bayern Munich

Flag of Germany.svg Borussia Dortmund | Flag of the Netherlands.svg PSV Eindhoven | Flag of Italy.svg Internazionale | Flag of Italy.svg Juventus

Flag of England.svg Liverpool | Flag of England.svg Manchester United | Flag of Italy.svg AC Milan | Flag of France.svg Lyon | Flag of France.svg Marseille

Flag of France.svg Paris Saint-Germain | Flag of Portugal.svg FC Porto | Flag of Spain.svg Real Madrid | Flag of Spain.svg Valencia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=FC_Barcelona&oldid=812259"