Deportivo de La Coruña

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Deportivo La Coruña
Deportivo de La Coruña.jpg
Jeneng jangkep Real Club Deportivo
de La Coruña, S.A.D.
Julukan Depor
Super Depor
Herculinos
Branquiazuis (Biru dan Putih)
Los Turcos
Diadegaké 1906
Lapangan Riazor
Kapasitas 34,600
Ketua Augusto César Lendoiro
Manajer Domingos Paciência
Liga La Liga
2011–12 Juara Segunda División
(promosi)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Real Club Deportivo de La Coruña inggih punika sawijining klub bal-balan profesional ingkang kagungan markas ing kutha A Coruña, Galisia. Klub punika dipundhirikaken taun 1906 lan sakmenika main wonten ing La Liga. Deportivo sampun menangkan 1 gelar La Liga, inggih punika rikala musim 1999-2000, sarta sampun kaping 5 dumunung ing posisi runner-up. Super Depor ugi sampun kaping 2 menangaken Copa del Rey la kaping 3 dados juara Supercopa de España.[1]

Super Depor sampun asring mapan ing posisi zona eropa La Liga wonten ing 20 musim pungkasan, kanthi sapèrangan ing papan atas (peringkat 1 dumugi 10) cacahipun 16 musim wonten ing 20 musim pungkasan. Akibatipun, klub punika dados klub langganan Liga Champions UEFA rikala wiwitan taun 2000-an lan kasil tampil cacahipun kaping 5 musim runtut lan dumugi babak semifinal wonten ing Liga Champions UEFA rikala taun 2004.

Deportivo main wonten ing stadion Riazor ingkang kagungan kapasitas 34.600 penonton wiwit taun 1944. Kostum kandhang tradisional klub punika inggih kaos biru kanthi garis pethak, clana cekak biru, lan kaos kaki. Klub punika kagungan persaingan alami kaliyan Celta de Vigo lan pertemuan ing antawising kekalih klub punika dipunsukani nama Derby Galicia.[2]

Amargi alasan politik, nama klub punika migunakaken nama kutha wonten ing basa Spanyol, La Coruña, èwadènè nama asli kutha kasebut inggih punika A Coruña. Kanthi mekaten, menawi klub punika ngadopsi nama resmi kutha, saengga klub punika bakal kagungan nama "Deportivo da Coruña".

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Gelar Regional[sunting | sunting sumber]

  • Kejuaraan Galicia
    • Juara (6): 1926-27; 1927–28; 1930–31; 1932–33; 1936–37; 1939–40
    • Runner-Up (6): 1924-25; 1925–26; 1929–30; 1931–32; 1933–34; 1938–39
  • Piala Galisia
    • Runner-Up (1): 2007-08

Gelar Nasional[sunting | sunting sumber]

Gelar Internasional[sunting | sunting sumber]

Pemain[sunting | sunting sumber]

Angka geger pemain adedhasar situs resmi ing www.canaldeportivo.com

Per 1 September 2012 [3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Spanyol GK Daniel Aranzubia
2 Flag of Spanyol DF Manuel Pablo (kapten)
3 Flag of Brasil DF Evaldo (dipinjam dari Sporting CP)
4 Flag of Spanyol MF Álex Bergantiños
5 Flag of Portugal DF Zé Castro
6 Flag of Spanyol DF Aythami Artiles
7 Flag of Spanyol MF Saúl Fernández
8 Flag of Portugal MF André Santos (dipinjam dari Sporting CP)
9 Flag of Portugal FW Pizzi (dipinjam dari Braga)
10 Flag of Spanyol MF Juan Domínguez
11 Flag of Spanyol FW Riki
13 Flag of Argentina GK Germán Lux
14 Flag of Kolombia MF Abel Aguilar (dipinjam dari Hércules)
15 Flag of Spanyol DF Laure
No. Pos. Jeneng
16 Flag of Portugal MF Bruno Gama
17 Flag of Spanyol DF Ayoze Díaz
18 Flag of Spanyol MF Javier Camuñas (dipinjam dari Villarreal)
19 Flag of Portugal DF Roderick Miranda (dipinjam dari Benfica)
20 Flag of Spanyol MF Jesús Vázquez
21 Flag of Spanyol MF Juan Carlos Valerón (Wakil kapten)
22 Flag of Portugal MF Diogo Salomão (dipinjam dari Sporting CP)
23 Cithakan:Country data EQG FW Rodolfo Bodipo
24 Flag of Spanyol DF Carlos Marchena
25 Flag of Portugal FW Nélson Oliveira (dipinjam dari Benfica)
29 Flag of Portugal DF Tiago Pinto (dipinjam dari Rio Ave)
33 Flag of Spanyol DF Diego Seoane
Flag of Spanyol FW Juan Carlos

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

</noinclude>