Bayer 04 Leverkusen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bayer Leverkusen
Logo Bayer Leverkusen
Jeneng pepak TSV Bayer 04 Leverkusen e.V.,
Bayer 04 Leverkusen Fußball
GmbH (Sepak bola)
Julukan Werkself ("Skuat Pabrik") Neverkusen
Diadegaké Juli 1, 1904; 110 taun ingkang kapengker (1904-07-01)
Stadion BayArena, Leverkusen
(Kapasitas: 30.210)
Pemilik Bayer AG
CEO Wolfgang Holzhäuser
Manajer Sami Hyypiä
Liga Bundesliga
2011–12 ke-5, Bundesliga
Situs wèb Situs web resmi klub
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandhang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandhang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum ketiga
Soccerball current event.svg Musim iki

Bayer Leverkusen inggih punika salah satunggalipun klub bal-balan ing Jerman ingkang basisipun wonten ing kutha Leverkusen, Westphalia. Bayer Leverkusen jumeneng nalika tanggal 1 Juli 1904, lan saged dipun kenal kanthi nama TSV Bayer 04 Leverkusen, sawijining klub olah raga ingkang kagungan pestasi ing bidang athletik, gimnastik, basket lan sanès-sanèsipun. Bayer Leverkusen migunakaken stadion Bay Arena ing kutha Leverkusen minangka kandhangipun ingkang kagungan kapasitas papan lenggah kanthi cacah 30.210 kursi.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Rikala tanggal 27 November 1903 Wilhelm Hauschild nyerat layang ingkang dipuntapakasmani dening 170 pekerja sasama - kangge bendaranipun, ing pundi Friedrich Bayer dan Co, madosi dhukungan parusahan saperlu miwiti mbangun sawijining klub olahraga. Parusahan sarujuk saperlu nyengkuyung inisiatif, lan rikala 1 Juli 1904 Turn-und Spielverein Bayer 04 Leverkusen dipunbiyangun[2]

Rikala tanggal 31 Mei 1907 departemen bal-balan kapisah dipunbentuk wonten ing klub. Wonten ing budaya olahraga ing Jerman nalika semanten, wonten parusahan ingkang signifikan antawising pesenam lan jnis sanesipun saking atlet. Tundhanipun punika maringi kontribusi tumrap crah wonten ing klub: rikala tanggal 8 Juni 1928 pemain mbentuk sawijining asosiaso ingkang kapisah - Sportvereinigung Bayer 04 Leverkusen - ingkang ugi kalebet handball lan pemain Fistball, atletik, lan tinju, dene pesenam nindakaken nalika TuS Bayer 04 Leverkusen. SV Bayer 04 Leverkusen mendhet kanthi warni tradisional klub abrit lan cemeng, kaliyan pesenam mendhet werni biru lan kuning.

Pemain[sunting | sunting sumber]

Tim utama[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Jerman GK Bernd Leno
2 Flag of Jerman DF Daniel Schwaab
3 Flag of Jerman DF Stefan Reinartz
4 Flag of Jerman DF Philipp Wollscheid
5 Flag of Jerman DF Manuel Friedrich
6 Flag of Jerman MF Simon Rolfes (kapten)
7 Flag of Chili FW Junior Fernándes
8 Flag of Jerman MF Lars Bender (wakil kapten)
9 Flag of Jerman FW André Schürrle
10 Flag of Brasil MF Renato Augusto
11 Flag of Jerman FW Stefan Kießling
13 Flag of Jerman MF Jens Hegeler
14 Flag of Jepang DF Hajime Hosogai
17 Flag of Polandia DF Sebastian Boenisch
No. Pos. Jeneng
18 Flag of Jerman MF Sidney Sam
19 Flag of Jerman FW Okan Aydın
20 Flag of Spanyol DF Daniel Carvajal
21 Flag of Turkey DF Ömer Toprak
22 Flag of the United States GK David Yelldell
23 Flag of Brasil DF Carlinhos (pinjaman dari Desportivo Brasil)
24 Flag of the Czech Republic DF Michal Kadlec
27 Flag of Jerman DF Gonzalo Castro (kapten ketiga)
28 Flag of Jerman MF Erik Zenga
30 Flag of Jerman MF Kolja Pusch
31 Flag of Jerman MF Dominik Kohr
33 Flag of Jerman GK Michael Rensing
36 Flag of Jerman GK Niklas Lomb
38 Flag of Jerman MF Karim Bellarabi [3]

Dipunampilaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Flag of Jerman DF Danny da Costa (di FC Ingolstadt 04 sampai Juni 2014)
Flag of Yunani DF Kostas Stafylidis (di PAOK F.C. sampai Juni 2013)
Flag of Kolombia MF Michael Ortega (di VfL Bochum sampai Juni 2013)
Flag of Croatia MF Zvonko Pamić (di MSV Duisburg sampai Juni 2013)

Bayer Leverkusen II[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Jerman GK Niklas Lomb
2 Flag of Jerman MF Julian Riedel
3 Flag of Jerman DF André Mandt
4 Flag of Jerman DF Tobias Haitz
5 Flag of Jerman DF Mirko Casper
6 Flag of Jerman MF Erik Zenga
7 Flag of Jerman FW Tobias Steffen
8 Flag of Jerman MF Kolja Pusch
9 Flag of Jerman FW Okan Aydın
10 Flag of Jerman MF Luca Dürholtz
11 Flag of Jerman MF Sebastian Hirsch
No. Pos. Jeneng
12 Flag of Jerman FW Lukas Hombach
13 Flag of Yunani MF Athanasios Mentzis
14 Flag of Jerman MF Dominik Kohr
15 Flag of Jerman DF Marian Sarr
16 Flag of Jerman DF Daniel Jamann
17 Flag of Jerman DF Denny Herzig
18 Flag of Jerman FW Hamadi El Ghaddioui
19 Flag of Jerman FW Christoph Siefkes
20 Flag of Jerman FW Gianluca Marzullo
21 Flag of Jerman GK Fabrice Vollborn
22 Flag of Polandia GK Tomasz Bobel

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Nasional[sunting | sunting sumber]

Bundesliga:

DFB-Pokal:

2nd Bundesliga North:

Eropa[sunting | sunting sumber]

Piala UEFA:

Liga Champions UEFA:

Youth[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Anggota G-14

Flag of the Netherlands.svg Ajax | Flag of England.svg Arsenal | Flag of Spain.svg FC Barcelona | Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen | Flag of Germany.svg Bayern Munich

Flag of Germany.svg Borussia Dortmund | Flag of the Netherlands.svg PSV Eindhoven | Flag of Italy.svg Internazionale | Flag of Italy.svg Juventus

Flag of England.svg Liverpool | Flag of England.svg Manchester United | Flag of Italy.svg AC Milan | Flag of France.svg Lyon | Flag of France.svg Marseille

Flag of France.svg Paris Saint-Germain | Flag of Portugal.svg FC Porto | Flag of Spain.svg Real Madrid | Flag of Spain.svg Valencia