FC Schalke 04

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Schalke 04
Wappen of Schalke 04
Jeneng jangkep Fußball-Club
Gelsenkirchen-Schalke 04 e. V.
Julukan Die Königsblauen (The Royal Blues)
Die Knappen (The Miners)
Diadegaké 4 Mei 1904; 110 taun ingkang kapengker (1904-05-04)
Lapangan Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Kapasitas 61.673
Ketua Peter Peters
Horst Heldt
Alexander Jobst
Manajer {{{manager}}}
Liga Bundesliga
2011–12 ke-3, Bundesliga
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

FC Schalke 04 minangka sawijining klub bal-balan saking negara Jerman ingkang kagungan markas Gelsenkirchen, sawijining kutha pertambangan ing negara Jerman. Main wonten ing divisi Bundesliga 1. Klub punika kagungan cabang-cabang olahraga, ananging ingkang paling misuwur inggih punika bal-balan.

Dipundhirikaken rikala taun 1904 kanthi migunakaken nama Westfalia Sachalke.Schalke 04 menangaken kejuaraan lèvel Eropa ingkang kapisanan rikala taun 1997 kanthi ngasoraken Internazionale Milan kanthi adhu tendhangan penalti wonten ing Piala UEFA ing kutha Milan, Italia.[1]

Stadium[sunting | sunting sumber]

Stadion klub, dipunkenal minangka Veltins-Arena[2] ing sangandhaping perjanjian sponsor kaliyan pendamelan bir Veltins, peresmianipun rikala musim panas 2001 lan kagungan kapasitas 61.673 penonton. Stadion punika dipunanggep minangka salah satunggaling ingkang paling saè kanthi fasilitas ingkang paling modern lan stadion multi-fungsi ing Eropa. Stadion punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama AufSchalke Arena lan nggantosaken Parkstadion (kapasitas 71.000) dipunbangun rikala taun 1973. Sadèrèngipun klub sampun mainaken tetandhinganing Glückauf-Kampfbahn dipunbangun rikala taun 1928 kanthi kapasitas 35.000 penonton. Stadion Glückauf-Kampfbahn kaginakaken kangge pertandingan amatir sadanguning taun-taun pungkasan kanthi ngirangi kapasitas namung dumugi 5.000.

Dhaptar pemain[sunting | sunting sumber]

Skuad utama[sunting | sunting sumber]

Per 3 Juli 2012.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Jerman GK Ralf Fährmann
3 Flag of Spanyol DF Sergio Escudero
4 Flag of Jerman DF Benedikt Höwedes (kapten)
8 Flag of Rumania FW Ciprian Marica
10 Flag of Jerman MF Lewis Holtby
11 Flag of Jerman MF Alexander Baumjohann
12 Flag of Jerman DF Marco Höger
13 Flag of the United States MF Jermaine Jones
14 Flag of Yunani DF Kyriakos Papadopoulos
15 Flag of Yunani MF Vasileios Pliatsikas
16 Flag of Brasil FW Edu
17 Cithakan:Country data PER FW Jefferson Farfán
18 Flag of Spanyol MF José Manuel Jurado
19 Cithakan:Country data NGR FW Chinedu Obasi
20 Cithakan:Country data FIN FW Teemu Pukki
No. Pos. Jeneng
21 Flag of Jerman DF Christoph Metzelder
22 Flag of Jepang DF Atsuto Uchida
23 Flag of Austria DF Christian Fuchs
25 Flag of the Netherlands FW Klaas-Jan Huntelaar
27 Flag of Switzerland MF Tranquillo Barnetta
28 Flag of Jerman MF Christoph Moritz
29 Flag of Jerman FW Philipp Hofmann
31 Flag of Jerman MF Julian Draxler
32 Flag of Cameroon MF Joël Matip
33 Flag of Jerman MF Roman Neustädter
34 Flag of Jerman GK Timo Hildebrand
35 Flag of Jerman DF Sead Kolasinac
36 Flag of Jerman GK Lars Unnerstall
40 Flag of Ghana MF Anthony Annan

Kaampilaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
6 Flag of Jerman DF Tim Hoogland (ke VfB Stuttgart)
No. Pos. Jeneng

Skuad FC Schalke 04 II[sunting | sunting sumber]

Manajer: Flag of Jerman Michael Boris

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Jerman GK Robin Himmelmann
2 Flag of Jerman DF Jeffrey Volkmer
3 Flag of Jerman DF Richard Weber
4 Flag of Jerman DF Bahadir Incilli
5 Flag of Jerman DF Frank Fahrenhorst
6 Flag of Jerman MF Maurice Kühn
7 Flag of Portugal MF Kevin Pires-Rodrigues
8 Flag of Jerman MF Albert Streit
9 Flag of Jerman DF Marco Quotschalla
10 Flag of Kanada MF Massih Wassey
11 Flag of Bosnia and Herzegovina MF Zlatko Muhović
12 Flag of Jerman DF Philipp Kraska
13 Flag of Jerman MF Manuel Glowacz
14 Flag of Jerman FW Alexander Langlitz
15 Flag of Jerman DF Gerrit Hermsen
16 Flag of Jerman DF Denis Lapaczinski
17 Flag of Jerman MF Felix Frank
No. Pos. Jeneng
18 Flag of Jerman FW Marvin Pourie
19 Flag of Jerman FW Bogdan Müller
20 Flag of Jerman DF Marvin Pachan
21 Flag of Jerman MF Danny Latza
22 Flag of Jerman GK Stephan Tantow
23 Flag of Jerman DF Robert Stark
24 Flag of Jerman FW Jonas Erwig-Drüppel
25 Flag of Ghana DF Hans Sarpei
26 Flag of Jerman FW Andreas Wiegel
27 Flag of Jerman GK Marvin Radüchel
28 Flag of Jerman MF Alexander Baumjohann
29 Flag of the United States MF Jermaine Jones
31 Flag of Jerman FW David Loheider
32 Flag of Turkey DF Nurettin Kayaoglu
33 Flag of Croatia DF Djordje Babic
34 Cithakan:Country data MKD DF Besart Ibraimi
40 Cithakan:Country data SER MF Predrag Stevanović


Gelar[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.abseits-soccer.com/clubs/schalke.html The Abseits Guide to German Soccer
  2. '^ http://www.veltins-arena.de Official site of Schalkes Veltins Arena
  3. ^ "Kaderübersicht", Schalke04.de, 2012-07-03

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=FC_Schalke_04&oldid=836840"