Facebook

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Facebook, Inc.
Jenis Perusahaan katutup
Industri Internet
Didirikan Cambridge, Massachusetts
(4 Februari 2004)
Kantor pusat Palo Alto, California
Tokoh penting Mark Zuckerberg, Pangadeg lan CEO
Dustin Moskovitz, Pangadeg lan Wakil Presidhen Teknis
Owen Van Natta, COO
Matt Cohler, Wakil Presidhen Strategi lan Operasi Bisnis
Chris Hughes, Pendhiri
Pendapatan 100 yuta ASD[1] (estimasi 2006)
Karyawan 300+ (Juli 2007)
Situs web www.facebook.com

Facebook iku situs web jejaring sosial sing diluncuraké tanggal 4 Februari 2004 lan diadegaké déning Mark Zuckerberg, lulusan Harvard lan mantan murid Ardsley High School. Kaanggotaan Facebook wiwitané diwatesi kanggo siswa saka Harvard College. Jroning rong wulan sabanjuré, kaanggotaané dibukak kanggo sekolah liya ing wilayah Boston (Boston College, Boston University, MIT, Tufts), Rochester, Stanford, NYU, Northwestern, lan kabèh sekolah sing klebu jroning Ivy League. Akèh pawiyatan luhur liya sing sabanjuré ditambahaké jroning wektu setaun sawisé peluncuran. Pungkasané, wong-wong sing nduwèni alamat e-mail sawijining universitas (kayadéné .edu, .ac.uk, lsp) saka saindhenging donya bisa uga gabung marang situs iki.

Sabanjuré dikembangaké uga jaringan kanggo sekolah-sekolah tingkat dhuwur lan sawetara perusahaan gedhé. Wiwit 11 September 2006, wong kanthi alamat layang-e apa waé bisa ndaftar ing Facebook.[2] Panganggo bisa milih gabung marang siji utawa luwih jaringan sing ana, kayata miturut sekolah tingkat atas, papan nyambut gawé, utawa wilayah geografis.

Nganti Juli 2007, situs iki nduwèni gunggung panganggo kadhaptar paling gedhé ing antara situs-situs sing fokus marang sekolah kanthi luwih saka 34 yuta anggota aktif sing diduwèni saka saindhenging donya.[3] Wiwit September 2006 nganti September 2007, peringkaté mundhak saka posisi ka-60 dadi posisi ka-7 situs paling akèh dibukak,[4] lan minangka situs nomer siji kanggo foto ing Amérika Sarékat, ngungguli situs publik liya kaya Flickr, kanthi 8,5 yuta foto diamot saben dinané.[5][6]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Facebook&oldid=816609"