Penyerang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pemain penyerang (kaos abang) kasil ngliwati pertahanan kanggo nyithak gol.

Jroning olahraga bal-balan, panyerang (Indonésia: penyerang; Inggris: Striker) iku arupa posisi sing paling ngarep, yakuwi cedhak karo gawang lawan ing sajroning tim bal-balan. Tugas utama panyerang yaiku nyithak gol, bisa uga dadi pambuka ruang panyerangan tumrap timé.

Jinis[sunting | sunting sumber]

Panyerang bisa dikategorèkaké dadi patang jinis, yaiku :

Panyerang bayangan[sunting | sunting sumber]

Posisi panyerang bayangan persis ana ing samburiné penyerang murni. Tugas penyerang bayangan luwih rumit, amarga saliyané nampa umpan saka pemain mburi, uga kadhangkala kudu mènèhi umpan marang pemain ing sangarepé (penyerang murni). Penyerang bayangan luwih ngutamakaké tèknik.

Panyerang swiwi[sunting | sunting sumber]

Panyerang tengah[sunting | sunting sumber]

Panyerang tunggal[sunting | sunting sumber]

Tugas[sunting | sunting sumber]

Panyerang tunggal nduwèni tugas utama ngrampungaké tugas nggawé gol, yakuwi nyithak gol minangka pungkasan saka kerja sama tim nalika nyerang.

Dhaptar panyerang misuwur[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Penyerang&oldid=837155"