Gelandhang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Posisi gelandhang jroning olahraga bal-balan

Jroning bal-balan, sawijining pamain tengah utawa gelandhang kuwi pamain sing posisiné dumunung ing antara para panyerang lan para bèk (ditandhani nganggo bunderan biru ing gambar sisih tengen). Fungsi utama pamain gelandhang yakuwi ngéntukaké lan njaga panguwasaan bal, sarta mènèhaké bal marang para panyerang. Nanging ana uga gelandhang sing tugasé luwih bertahan, lan ana uga sing posisiné amèh kaya panyerang.

Posisi Gelandhang[sunting | sunting sumber]

Gelandhang Bertahan[sunting | sunting sumber]

Gelandhang bertahan kuwi pamain sing dipasang ing posisi sangarepé pamain mburi kanggo alesan pertahanan, uga kanggo nahan kabébasan pamain lawan sing lagi nyerang.

Pamain gelandhang misuwur[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gelandhang&oldid=820552"