Posisi (bal-balan)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Posisi ing bal-balan

Jroning olah raga bal-balan posisi pamain gunggung 11 jroning sawiji tim. Sawijining tim dumadi saka siji kiper lan sepuluh pamain sing ngisi lapangan ing posisi bèk, gelandhang, lan penyerang. Gunggung saben posisi bèk, gelandhang, lan penyerang gumantung pola main sing dikembangaké.

Jroning olah raga modhèrn posisi pamain bal-balan ora melekat sacara tetep kaya cabang olah raga rugbi utawa Bal-balan Amérika. Nanging, saben pamain bal-balan mung bakal nyekel posisi winates sadawaning kariré, amarga saben posisi nduwèni ketrampilan mligi sing kudu diduwèni. Pamain bal-balan sing bisa main ing akèh posisi disebut minangka "pemain sarwa bisa".[1]

Jroning taktik Total Football, saben pamain dijaluk bisa main jroning manéka posisi. Taktik iki merlokaké pemain sarwa bisa, kaya Johan Cruyff sing bisa main ing saben posisi kajaba kiper.[2]

Kiper[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Kiper

Posisi kiper iku posisi kanthi kemampuan mligi . Tugas kiper ya iku nyegah bal mlebu gawang. Kiper kerep dadi palang pintu pungkasan tumrap lawan sadurungé nglebokaké bal menyang gawang. Kiper umumé nduwèni kemampuan sing mutlak dibutuhaké kaya rèflèks sing apik,kecepatan,postur ideal, lsp kanggo nyecah kebobolan gol.

Kiper misuwur[sunting | sunting sumber]

Bèk[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Bèk

Posisi pemain mburi utawa bèk iku pemain sing posisiné ana ing mburi lan tugasé mbantu kiper supaya ora klebon bal.

Bèk misuwur[sunting | sunting sumber]

Gelandhang[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Gelandhang

Pemain tengah utawa gelandhang iku pemain sing posisiné ana ing antara para penyerang lan para bèk. Fungsi utamané ya iku antuk lan njaga panguwasan bal, sarta mènèhaké bal marang para penyerang. Nanging ana uga gelandhang sing tugaséa luwih bertahan, lan ana uga sing posisiné amèh kaya penyerang.


Gelandhang misuwur[sunting | sunting sumber]

Penyerang[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Penyerang

Penyerang minangka posisi sing paling cedhak karo gawang lawan. Tugas utama penyerang ya iku nyithak gol. Posisi penyerang iku posisi sing mbutuhaké telung bab utama: kacepetan, tèknik, lan bakat.

Penyerang misuwur[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Bolton sign Portmouth utility man Taylor, Reuters, 17 January 2008, Accessed 5 June 2008
  2. ^ The total footballer, BBC Sport Academy, Accessed 5 June 2008
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Posisi_(bal-balan)&oldid=837242"