Júlio César Soares Espíndola

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Júlio César
Júlio César Soares Espíndola.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Júlio César Soares de Espíndola
Tanggal lair 3 September 1979 (umur 34)
Papan lair Duque de Caxias, Brazil
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Penjaga gawang
Informasi klub
Klub saiki Internazionale
Nomer 12
Karir remaja
Grajau CC
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1998–2004
2004-2005
2005-kini
Flamengo
Chievo
Internazionale
130 (0)
0 (0)
170 (0)
Total 300 (0)
Tim nasional
2004– Brasil 47 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 10 April 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 2 Maret 2010



Júlio César Soares de Espíndola (lair 3 September 1979), misuwur kanthi nami Júlio César, inggih menika pemain bal-balan ingkang posisinipun minangka kiper tim nasional bal-balan Brasil, lan ugi main ing klub saking Italia, Inter Milan.[1] Cesar samenika dados kiper andalanipun Brasil, sampun ngoleksi 53 kamenangan sareng tim nasional Brasil.[1] Taun 2009, Cesar dados kiper paling sae kaping-3 sadonya sasampunipun Iker Casillas lan Gianluigi Buffon. [1] Cesar ugi pikantuk kanugrahan ing Serie A Liga Italia minangka Serie A Goalkeeper of the Year taun 2009.[2] Cesar nate mlebet dhaftar nominasi pemain bal ingkang badhe pikantuk Ballon d'Or taun 2009, salajengipun Cesar namung saged ing peringkat selikur kemawon.[3]

Karier klub[sunting | sunting sumber]

Flamengo[sunting | sunting sumber]

Júlio César miwiti karier profesional kanthi ndherek klub bal Clube de Regatas do Flamengo ing taun 1997.[3] Amargi Cesar anggenipun dados kiper sae, lajeng dipuntransfer dening A.C Chievo ing Januari 2005.[3]

Internazionale[sunting | sunting sumber]

Cesar ndherek klub Inter musim taun 2005-2006 lan dados kiper cadhangan kiper Fransesco Toldo.[3] Cesar wiwit dipundadosaken kiper utama awit Cesar main sae ing Piala Supercopa Italia.[3] Juli 2009, Cesar dipunpilih dening ESPN Brasil minangka pemain bal paling sae ing musim 2008-2009.[3] November 2009 kontrakipun kaliyan klub Inter Milan dipunperpanjang ngantos dumugi taun 2014.[3]

Karier Internasional[sunting | sunting sumber]

Karier internasional Júlio César dipunwiwiti ing taun 2003, nalika panjenenganipun dados kiper cadhanganipun Dida.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)The world's best Goalkeeper 2009 dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  2. ^ (id)Ex-Inter Star Zlatan Ibrahimovic Wins 2009 'Oscar Del Calcio' dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g h (en)Le classement final dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]