Ryan Giggs

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ryan Giggs
Giggs PL trophy.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Ryan Joseph willson giggs
Tanggal lair 29 November 1973 (umur 40)
Papan lair Cardiff, Wales
Dhuwur 5'11" / 1. 8 m
Posisi pamain sayap kiri
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Karir remaja
Manchester City,
Manchester United
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1990-
Manchester United F.C. 595 (105)
Tim nasional
1991- Flag of Wales Wales 59 (11)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 14 November 2006.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 4 November 2006


Ryan Joseph Giggs kang misuwur kanti nama Ryan Giggs (lair ing Cardiff, Wales, Inggris kanthi nama Ryan Joseph Giggs, 29 November 1973; umur 37 taun) menika salah setunggaling pemain bal-balan saking negara Wales. Piyambakipun menika salah setunggaling pemain bal ingkang main ing sisih kiwa (sayap kiwa).[1]

Bapakipun Giggs menika Danny Wilson, salah satunggaling atlet rugby. Lynne menika nama saking ibukipun. Adhikipun, Rhodri Giggs, menika ugi salah setunggal saking pemain FC United of Manchester. Menika klub ingkang boten dherek liga, ingkang dipun sengkuyung dening para penggemar Manchester United F.C. ingkang boten remen kaliyan Malcolm Glazer.

Tim kang dibela Ryan saikisekarang ini dan satu-satunya sampai sekarang ini adalah Manchester United. Ryan merupakan pemain terlama yang pernah membela klub ini dan merupakan pemain pertama terbanyak tampil untuk MU sepanjang sejarah (805 kali) setelah memecahkan rekor Sir Bobby Charlton (758 kali). Ia sudah bersama United memenangkan dua belas kali gelar juara liga (mengalahkan rekor yang disandang oleh pemain Liverpool F.C., Alan Hansen dan Phil Neal yaitu sembilan kali), empat gelar FA Cup, dua gelar League Cup dan dua gelar Liga Champions.[2] Pahargyan arupa piyala kang pisanan kanggo tim senior kang pisanan yaiku ing sasi Nopember 1991, nalika Manchester United F.C. ngalahake Red Star Belgrade ing pinal Piyala Super Eropa. Piyala kang nomer loro dientukake limang sasi sawise piyala pisanan, The Reds ngalahake Nottingham Forest ing pinal Piyala Liga. Ing liga Inggris taun 1992/93, Giggs lan pemain MU menangake Premier League utawa Liga Inggris.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.ryangiggs.cc
  2. ^ a b (en)www.manutd.com (situs resmi)(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ryan_Giggs&oldid=876539"