Franz Beckenbauer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer 2006 06 17.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Franz Anton Beckenbauer
Tanggal lair 11 September 1945 (umur 68)
Papan lair München, Jerman
Posisi pamain Sweeper/Libero
Informasi klub
Klub saiki Pensiun
Karir remaja
1959-1964 Bayern München
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1965-77
1977-80+1983
1980-82
Bayern München
New York Cosmos
Hamburger SV
396 (44)
105 (19)
28 (0)
Tim nasional
1965-77 Jerman Barat 103 (14)
Manajer tim
1984-1990
1994+1996
Jerman Barat
Bayern München
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Franz Anton Beckenbauer (lair ing Muenchen, Jerman, 11 September 1945; umur 68 taun) inggih menika pemain bal-balan saking negari Jerman, pelatih tim nasional Jerman, sarta tokoh organisasi bal-balan Eropa.[1][2] Franz angsal julukan Der Kaiser ("Sang Kaisar") margi gayanipun nalika main bal ingkang sae lan anggun, sae anggenipun mimpin tim, lan dominasinipun ing lapangan minangka libero.[1] Franz dados angguta tim nasional Jerman Kilen wiwit pungkasan taun 1960-an ngantos pungkasan taun 1970-an.[2] Nalika Jerman Kilen dados juara Piala Dunia FIFA taun 1974 panjenenganipun minangka kapten tim.[2] Franz lajeng dados pelatih tim nasional sasampunipun pensiun main bal.[2] Franz nglatih tim nasional Jerman lan kasil pikantuk juara Piala Dunia FIFA taun 1990 ing Italia.[2]

Wekdal alitipun[sunting | sunting sumber]

Beckenbauer lair nalika rampungipun Perang Donya II, putra nomer kalih saking Franz Beckenbauer, Sr. lan Antonie. Beckenbauer.[1][3] Beckenbauer ageng ing wewengkon Giesing lan wiwit latian bal ing klub lokal SC Munich 06 nalika umur 13 taun.[3] Beckenbauer nggadhahi posisi minangka pangajeng utawi striker, Beckenbauer nggadhahi pemain bal favorit saking tim nasional Jerman Kilen, Fritz Walter lan ndhukung klub 1860 Munich.[3] Nalika Beckenbauer langkung milih ndherek klub Bayern München, mengsahipun klub 1860 Munich, amargi nalika wonten turnamen junior, klubipun Beckenbauer kepanggih kaliyan 1860 Munich.[3] Nalika semanten klub 1860 Munich main balipun langkung atos, saengga Beckenbauer langkung milih klub Bayern München.[3]

Karier klub[sunting | sunting sumber]

Bayern München[sunting | sunting sumber]

Franz Beckenbauer nglaksanakaken debut kaliyan klub Bayern nalika wonten liga regional kidul mengsah klub Stuttgarter Kickers tanggal 6 Juni 1964.[3] Musim ingkang pisanan kaliyan klub Bayern Munich, Beckenbauer main cacah 31 adu tandhing kanthi nglebetaken 16 gol.[3] Beckenbauer saged main bal kanthi sae lan impresif saengga saged nyurung tim Bayern Munchen saged menangaken Piala Jerman lan angsal Piala Winners taun 1968/1969.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Franz Beckenbauer bio (dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (en)Franz Beckenbauer (dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g h (en)Ulrich Hesse-Lichtenberger. 2002. Tor! The Story of German Football. Jerman: WSC Books


Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Franz_Beckenbauer&oldid=868489"