Paul Scholes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paul Scholes
P Scholes.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Paul Scholes[1]
Tanggal lair 16 November 1974 (umur 40)[1]
Papan lair Salford, Greater Manchester,
England
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 in)[2]
Posisi pamain Midfielder
Karir remaja
1991–1994 Manchester United
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1994–2011 Manchester United 466 (102)
Tim nasional
1997–2004 England 66 (14)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 13:54, 23 May 2011 (UTC).
† Appearances (Goals).


Paul Scholes (lair 16 November 1974; umur 40 taun) inggih menika pemain bal-balan saking Inggris, ingkang dangu lan ngantos dumugi pensiun main ing klub Manchester United (MU).[3] Menawi main bal-balan, Paul Scholes pikantuk posisi minangka gelandhang utawi midfielder.[3] Scholes dados salah satunggalipun pemain generasi emas Manchester United ingkang dipunurmati sanget dening sedaya fans amargi keprigelanipun anggenipun main bal, sopan santunipun ing lapangan lan ing njawi lapangan. Scholes dados generasi Class of '92 Manchester United (generasi Manchester United taun 1992), sesarengan kaliyan Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, David Beckham, Kevin Pilkington, Robbie Savage, lan pemain sanesipun ingkang nyebar ing liga-liga dhomestik Inggris.[3]

Scholes lair ing Hope Hospital ing kutha Salford, Inggris.[3] Scholes latian main ing Manchester United wiwit yuswanipun sekawan welas taun, lan miwiti debut kaliyan MU ing taun 1994/1995 mungsuh klub Ipswich Town.[3] Scholes main ing tim nasional Inggris wiwit tan 1997 ngantos 2004, ndherek main ing Piala Dunia FIFA 1998, lan Piala Dunia FIFA 2004.[4] Scholes sampun ngoleksi 120 kartu kuning.[4] Scholes sampun main ping 676 ten klub Manchester United, lan pensiun tanggal 31 Mei 2011. [5]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. p. 548. ISBN 1852916656.
  2. ^ Official Man United profile
  3. ^ a b c d e (id)Biografi Paul Scholes] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. ^ a b (en)Scholes must pass more and tackle less if he is to be remembered as a great] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  5. ^ (en)Scholes Retires] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

(id) Gelandang Manchester United Paul Scholes mundur

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_Scholes&oldid=830954"