Cesc Fàbregas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cesc Fàbregas
Arsenal v Stoke City FC - Cesc Fabregas dribble.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Francesc Fàbregas Soler
Tanggal  lair 4 Mei 1987 (umur 27)
Papan  lair    Vilessoc de Mar, Spanyol
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Posisi main Gelandang
Club information
Klub saiki Arsenal
Nomer 4
Klub remaja
FC Barcelona
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2003- Arsenal 205 (35   
Tim Nasional2
2006- Spanyol 022 0(0)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 14:09, 1 Januari 2008 (UTC).
2 National team caps and goals correct
as of 21:59, 19 November 2007 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Fabregas ngangggo kaos tim Arsenal

Francesc Fàbregas yaiku pemain bal - balan Spanyol kang dadi gelandang sèntral. Dhèwèkè maèn ing Arsenal F.C. karo maèn ing Tim Nasional Spanyol.[1] Fabregas miwiti karir ing sekolah bal FC Barcelona nanging wulan September 2003 dhèwèkè nyang Arsenal F.C. nalika umur 16 taun.[2] Cesc asring mecahkè rèkor klub, dhèwèkè dadi pemain nom paling apik ing posisinè.[3] Ing bal - balan Internasional, miwiti dhèwèkè mèlu Timnas Spanyol U-17 taun 2003 FIFA U-17 ing Finlandia. Cesc mèlu Timnas senior taun 2006.[3] Dhèwèkè uga main ing Piala Dunia 2006, UEFA Euro 2008 lan Piala Dunia FIFA 2010. Mbantu Spanyol dadi juara dunia ing Piala Dunia FIFA 2010.[2]

Rikala Cilik[sunting | sunting sumber]

Fabregas lair ing Vilessoc de Mar, Spanyol tanggal 4 Mei 1987, Fabregas anakè sing duwè perusahaan property lan sing duwe perusahaan roti garing. Wiwit cilik uripè Fabregas ora tau adoh saka bal – balan. Barcelona kuwi klub kang paling disenengi Fabregas wiwit cilik. Dhèwèkè pertama nonton bal – balan Barcelona karo mbah kakungè.[1] Karo Barcelona uga, Cesc miwiti karir bal – balanè. Ana ing tim yunior Barca, dhewèkè dadi gelandang bertahan. Kahanan kaya ngono nanging Cesc uga kondang dadi tukang gawè gol. Nanging uga dhèwèkè sawetara wektu isoh gawè 30 gol sak musim. [4] Nalika umur 16 taun, dhèwèkè ninggalkè tanah lairè pindah nyang Inggris mèlu arsenal F.C., ing transfer £ 2.25m. [5] Umur namung 16 taun 177 dina, gelandang Arsenal F.C. kuwi dadi pemain paling enom sing pernah main nalika maèn tanggal 23 Oktober 2003. [5]

Karir Internasional[sunting | sunting sumber]

Playmaker tengah Spanyol iki salah sawijinè wong enom sing sinau ing Highbury. Ing tim nasional Fabregas kapilih dadi pemain ing turnamen 2003 FIFA U-17 World Championship lan Golden Boot sawisè ngegolkè enem nggawa Spanyol tekan final. Cesc kuwi wong kunci ing tim Spanyol ing taun 2004 UEFA U-17 Piala Eropa. [5] lan sing paling anya Cesc uga anggawa Spanyol juara Piala Dunia ing Afrika Selatan taun 2010. Nalika karir klub, Fabregas wiwit cilik ing Barcelona, Fabregas pindah nyang Arsenal F.C. wulan Nopember 2003. [5]

International goals[sunting | sunting sumber]

Scores and results list. Spain's goal tally first.
# Date Venue Opponent Score Result Competition
1. 10 June 2008 Tivoli Neu, Innsbruck, Austria Flag of Russia Russia 4–1 4–1 UEFA Euro 2008
2. 14 June 2009 Royal Bafokeng Stadium, Rustenburg, South Africa Flag of Selandia Anyar Selandia Anyar 4–0 5–0 2009 FIFA Confederations Cup
3. 9 September 2009 Estadio Romano, Mérida, Spain Cithakan:Country data EST 1–0 3–0 2010 FIFA World Cup qualification
4. 10 October 2009 Hanrapetakan Stadium, Yerevan, Armenia Cithakan:Country data ARM 1–0 2–1 2010 FIFA World Cup qualification
5. 18 November 2009 Ernst-Happel-Stadion, Vienna, Austria Flag of Austria Austria 1–1 5–1 Friendly
6. 8 June 2010 Nueva Condomina, Murcia, Spain Flag of Polandia Polandia 4–0 6–0 Friendly

Statistics[sunting | sunting sumber]

Club Season League Cup[6] Europe Total
Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists
Arsenal 2003–04 0 0 0 3 1 0 0 0 0 3 1 0
2004–05 33 2 4 8 0 0 5 1 0 46 3 4
2005–06 35 3 5 2 1 0 13 1 2 50 5 7
2006–07 38 2 13 6 0 2 10 2 1 54 4 16
2007–08 32 7 19 3 0 1 10 6 2 45 13 22
2008–09 22 3 10 1 0 0 10 0 5 33 3 15
2009–10 27 15 15 1 0 1 8 4 3 36 19 19
2010–11 25 3 14 6 3 1 5 3 2 35 9 17
Total 211 35 80 30 5 5 61 17 15 303 57 100
Spain national team
Taun Apps Gol
2006 14 0
2007 8 0
2008 15 1
2009 10 4
2010 11 1
Total 58 6

[7]

Career highlights[sunting | sunting sumber]

Arsenal[sunting | sunting sumber]

Winner

Runner-up

International[sunting | sunting sumber]

Winner

Runner-up

Individual[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b www.kaskus.us
  2. ^ a b www.arsenal.com(Dipuntingali tanggal 16 Mei 2011)
  3. ^ a b cescfabregasfans.com(Dipuntingali tanggal 16 Mei 2011)
  4. ^ www.bola.net
  5. ^ a b c d www.cescfabregas.info
  6. ^ Includes FA Cup, League Cup and FA Community Shield.
  7. ^ www.national-football-teams.com(Dipuntingali tanggal 16 Mei 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cesc_Fàbregas&oldid=829985"