Wayne Rooney

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rooney
Rooney
Informasi pribadi
Jeneng pepak Wayne Mark Rooney
Tanggal lair 24 Oktober 1985 (umur 28)
Papan lair Croxteth, Liverpool, England
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in)
Posisi pamain Gelandang serang
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 10
Karir remaja
1996–2002 Everton
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2002–2004
2004–kini
Everton
Manchester United
67 (15)
215 (101)
Tim nasional
2002
2002–kini
England U19
England
1 (0)
70 (26)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 Mei 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 26 Maret 2011


Rooney

Wayne Rooney kang jeneng aslinè Wayne Mark Rooney (lair ing Croxteth, Liverpool, Inggris, 24 Oktober 1985, umur 26 taun). [1] Rooney yaiku pamain ngarep utawa striker bal-balan Inggris sing saiki maèn ana ing Manchester United lan tim nasional Inggris.[1] Rooney mulai karir bal-balan umur sepuluh taun, wektu kuwi dhéwéké miwiti karir ana ing klub local yaiku Everton. Rooney padatan main ing posisi penyerang utawa striker. Gol pertamanè ana ing taun 2002 nggawè dhèwèkè dadi wong paling enom sing nggolkè wektu kuwi.[1] Sak durungè musim 2004-05 dhèwèkè pindah nyang Manchester United dituku £ 25.6 juta. Bareng karo Manchester United dhèwèkè juara liga primer kaping telu, Liga Champions musim 2007-08 lan piala liga.[1] Rooney pertama maèn ing tim nasional Inggris taun 2003 lan ing EURO 2004 dhèwèkè dadi pemain paling sering nggolkè ing turnamèn kuwi. [1]

Rikala cilik[sunting | sunting sumber]

Rooney lair ing Croxteth, Liverpool, Inggris tanggal 24 Oktober 1985. Dhèwèkè uga gedè ing distrik Croxteth, Liverpool. Nalika umurè sangang taun dhèwèkè wis mèlu latihan bal – balan ing akademi Everton. Bar kuwi dhèwèkè mèlu Everton U-15 lan 19. Rikala Oktober 2002 Rooney pertama maen ing Liga Primer Inggris.[2]

Pribadi[sunting | sunting sumber]

Rooney gedhè ing perumahan Croxteth ing wètan Liverpool. Tangga – tangganè yèn ngarani “the big white house” yo senajan sebenerè ora gedhè banget.[3] Panganan senenganè yakuwi corn dogs, sosis, endog, keripik lan kacang panggang. Film senenganè Grease, lan serial TV senenganè Fools lan Horse. Ora mung kuwi dhèwèkè ya seneng maca ''Harry Potter''. Rooney uga seneng tinju, idolanè yaiku Mike Tyson. Ana ing tangan tengenè Rooney duwèni tato Sali lan tangan kiwanè tato Coleen.[2] Rooney duwè bojo jenengè Coleen McLoughlin.[2] loronè ketemu ana ing sekolahan. Sawisè pacaran 6 taun Rooney nikah tanggal 12 Juni 2008.[3] Nalika dhèwèkè pindah nyang Manchester United dhèwèkè uga duwè umah ing daerah mewah ing Prestbury, Cheshire, kang reganè £ 4.250.000. Tanggal 7 April 2009, Rooney karo bojonè ngarepakè bayi pertamanè. Coleen nglairke putra jenengè Kai Wayne Rooney nalika tanggal 2 November 2009

Statistik ing Pertandingan[sunting | sunting sumber]

Rooney kondhang yèn maèn kuwi èmosinan, Gaya mainè ngotot. [2] Dhèwèkè mlaku 11,82 km nalika maèn. Sasuwènè pertandingan bal – balan Rooney rata – rata mlaku 4.000 m, mlayu biasa 1500 m, mlayu alon 1000 m lan 500 mlayu banter. Dadinè rata – rata mlayunè 9,70 meter per detik. [3] Rata – rata nyundul bal ping loro, ngaggo dada ping 13 lan sikilè kena bal ping 90 sak pertandingan.[3]

Karir[sunting | sunting sumber]

Karir Everton[sunting | sunting sumber]

Striker iki dadi pemain paling enom ngegolkè ing sejarah Liga primer Inggris lawan Arsenal. Kiprahè ana ing Everton dhuwur, nanging ana isu yèn dhèwèkè ora bakal suwè ing Goodison Park. Sanajan dhèwèkè seneng banget karo Everton nanging dhèwèkè pengin nggabung karo tim gedè. Rooney akhirè gabung karo Manchester united.[4]

Karir Manchester United[sunting | sunting sumber]

Rooney nggawè 17 gol ing musim pertamanè ing Manchester United. Rooney sering nggawè masalah karo wasit, 18 kertu kuning nalika musim 2004-05 2003-04. Nanging Rooney isoh nahan emosinè pas maèn lan saiki wis isoh diandalkè ngatasi provokasi. Rooney duèt maut karo Cristiano Ronaldo isoh juara Liga Primer lan Liga Champions ing taun 2008. Bintang Portugal pindah nyang Real Madrid nalika musim panas lan Rooney dadi tokoh sèntral ing Old Trafford.[4]

Karir Inggris[sunting | sunting sumber]

Rooney dadi pemain paling enom ngegolkè nalika lawan Australia. Theo Walcott dadi si bungsu nanging Rooney isih dadi rèkor nggawè gol. Ing Piala Dunia 2010, momen kang nggawè kecèwa, Inggris maèn èlèk ing Piala Dunia kuwi.[4]

International gol[sunting | sunting sumber]

Updated to games played 7 September 2010.[5][6]
# Date Venue Opponent Score Result Competition
1 6 September 2003 Gradski Stadium, Skopje, Republic of Macedonia Cithakan:Country data MKD 2–1 Win UEFA Euro 2004 qualifying
2 10 September 2003 Old Trafford, Manchester, England Cithakan:Country data LIE 2–0 Win UEFA Euro 2004 qualifying
3 16 November 2003 Old Trafford, Manchester, England Flag of Denmark Denmark 3–2 Loss Friendly
4 5 June 2004 Old Trafford, Manchester, England Flag of Islandia Islandia 6–1 Win Friendly
5
6 17 June 2004 Estádio Cidade de Coimbra, Coimbra, Portugal Flag of Switzerland Switzerland 3–0 Win UEFA Euro 2004
7
8 21 June 2004 Estádio da Luz, Lisbon, Portugal Flag of Croatia Croatia 4–2 Win UEFA Euro 2004
9
10 17 August 2005 Parken Stadion, Copenhagen, Denmark Flag of Denmark Denmark 4–1 Loss Friendly
11 12 November 2005 Stade de Genève, Geneva, Switzerland Flag of Argentina Argentina 3–2 Win Friendly
12 15 November 2006 Amsterdam ArenA, Amsterdam, Netherlands Flag of the Netherlands Netherlands 1–1 Draw Friendly
13 13 October 2007 Wembley Stadium, London, England Cithakan:Country data EST 3–0 Win UEFA Euro 2008 qualification
14 17 October 2007 Luzhniki Stadium, Moscow, Russia Flag of Russia Russia 2–1 Loss UEFA Euro 2008 qualification
15 10 September 2008 Maksimir Stadium, Zagreb, Croatia Flag of Croatia Croatia 4–1 Win 2010 FIFA World Cup qualification
16 12 October 2008 Wembley Stadium, London, England Cithakan:Country data KAZ 5–1 Win 2010 FIFA World Cup qualification
17
18 15 October 2008 Dinamo Stadium, Minsk, Belarus Cithakan:Country data BLR 3–1 Win 2010 FIFA World Cup qualification
19
20 28 March 2009 Wembley Stadium, London, England Flag of Slowakia Slowakia 4–0 Win Friendly
21
22 6 June 2009 Almaty Central Stadium, Almaty, Kazakhstan Cithakan:Country data KAZ 4–0 Win 2010 FIFA World Cup qualification
23 10 June 2009 Wembley Stadium, London, England Cithakan:Country data AND 6–0 Win 2010 FIFA World Cup qualification
24
25 9 September 2009 Wembley Stadium, London, England Flag of Croatia Croatia 5–1 Win 2010 FIFA World Cup qualification
26 7 September 2010 St. Jakob-Park, Basel, Switzerland Flag of Switzerland Switzerland 3–1 Win UEFA Euro 2012 qualifying

Karir statistik[sunting | sunting sumber]

Club[sunting | sunting sumber]

Club Season League Cup League Cup Continental Other!colspan="2"|Total
Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals
Everton 2002–03 33 6 1 0 3 2 37 8
2003–04 34 9 3 0 3 0 40 9
Total 67 15 4 0 6 2 77 17
Manchester United 2004–05 29 11 6 3 2 0 6 3 0 0 43 17
2005–06 36 16 3 0 4 2 5 1 0 0 48 19
2006–07 35 14 7 5 1 0 12 4 0 0 55 23
2007–08 27 12 4 2 0 0 11 4 1 0 43 18
2008–09 30 12 2 1 1 0 13 4 3 3 49 20
2009–10 32 26 1 0 3 2 7 5 1 1 44 34
2010–11 27 11 2 1 0 0 8 3 1 0 38 15
Total 216 102 25 12 11 4 62 24 6 4 320 146
Career total 283 117 29 12 17 6 62 24 6 4 397 163

Statistics accurate as of match played 8 May 2011[7]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Wayne Rooney ing Wikimedia Commons.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e www.bola.net(Dipuntingali tanggal 19 Mei 2011)
  2. ^ a b c d www.goal.com(Dipuntingali tanggal 19 Mei 2011)
  3. ^ a b c d waynerooneyonline.com(Dipuntingali tanggal 19 Mei 2011)
  4. ^ a b c worldsoccer.about.com(Dipuntingali tanggal 20 Mei 2011)
  5. ^ "Wayne Mark Rooney - Goals in International Matches". Rec.Sports.Soccer Statistics Foundation. http://www.rsssf.com/miscellaneous/rooney-intlg.html. Retrieved 2 April 2011.
  6. ^ "Wayne Rooney - Player Report". England Stats. http://www.englandstats.com/playerreport.php?pid=1126. Retrieved 3 April 2011.
  7. ^ Endlar, Andrew. "Wayne Rooney". StretfordEnd.co.uk. http://www.stretfordend.co.uk/playermenu/rooney.html. Retrieved 26 September 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wayne_Rooney&oldid=830075"