Joe Cole

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Joe Cole
Cole, Joe.jpg
Joe Cole taksih pemanasan nalika taksih ing Chelsea
Informasi pribadi
Jeneng pepak Joseph John Cole
Tanggal lair 8 November 1981 (umur 33)
Papan lair Islington, London, England
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in) [1]
Posisi pamain Winger / Attacking midfielder
Informasi klub
Klub saiki Liverpool
Nomer 10
Karir remaja
1994–1998 West Ham United
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1998–2003 West Ham United 126 (10)
2003–2010 Chelsea 183 (28)
2010– Liverpool 20 (2)
Tim nasional
1997–1998 Inggris U16 4 (0)
1999 InggrisU18 5 (0)
2000-2003 Inggris U21 8 (2)
2001– Inggris 56 (10)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 22 May 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 13 October 2010


Joseph John "Joe" Cole (lair 8 November 1981; umur 33 taun[2] ing Paddington, Inggris), inggih menika pemain bal-balan saking negari Inggris ingkang samenika mlebet klub Liverpool lan tim nas Inggris.[3] Joe Cole nggadhahi posisi minangka gelandhang.[2] Joe Cole miwiti karieripun ing klub West Ham United. Nalika ing klub menika, Cole sampun langkung saking 100 adu tandhing sadangunipun gangsal taun.[3] Cole nilaraken klub West Ham United ing taun 2003. Taun 2003, Cole pindhah dhateng klub Chelsea kanthi regi 6,6 juta pounds saking West Ham United.[3] Cole pindhah dhateng Chelsea amargi panyuwunipun pelatih Chelsea nalika semanten, Claudio Ranieri.[3] Ing wiwitanipun main ing klub Chelsea, Cole jarang dipunparingi kalonggaran supados main, namung dados cadhangan kemawon.[3] Ananging Cole lajeng saged ndherek main lan ngedalaken kualitasipun.[3] Ing purwanipun mangsa 2009/2010, Cole absen boten ndherek main bal amargi cidra ingkang langkung dangu.[3] Cole miwiti debutipun ing mangsa menika minangka pemain panggantos ing Liga Champions nalika Chelsea mengsah FC Porto saking Portugal.Lajeng debut ing Liga Inggris nalika Chelsea mengsah Blackburn Rovers.[3] Kontrak Cole ing klub Chelsea telas ing tanggal 30 Juni 2010 saengga Cole nggadhahi status bebas transfer sasampunipun Chelsea boten ngontrak malih. Sareng klub Chelsea, Cole sampun pikantuk kalih gelar Liga Inggris lan Piala FA taun 2007.[3] Samenika Joe Cole ndherek klub Liverpool sasampunipun tapak asma kontrak sadangunipun sekawan taun.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. http://www.premierleague.com/page/PlayerProfile/0,,12306~6078,00.html. Retrieved 28 March 2011.
  2. ^ a b (en)Joe Cole dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g h i j (id)Joe Cole dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id) Joe Cole

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Joe Cole ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Joe_Cole&oldid=831039"