Emile Heskey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Emile Heskey
Emile Heskey 1.png
Heskey pictured in 2006
Informasi pribadi
Jeneng pepak Emile William Ivanhoe Heskey[1]
Tanggal lair 11 Januari 1978 (umur 36)[1]
Papan lair Leicester, Inggris
Posisi pamain Pengarep / Striker
Informasi klub
Klub saiki Aston Villa
Nomer 18
Karir remaja
1987–1994 Leicester City
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1994–2000 Leicester City 154 (40)
2000–2004 Liverpool 150 (39)
2004–2006 Birmingham City 68 (14)
2006–2009 Wigan Athletic 82 (15)
2009– Aston Villa 64 (8)
Tim nasional
England U16 4 (1)
England U18 8 (5)
1996–2000 England U21 16 (6)
1998 England B 1 (1)
1999–2010 England 62 (7)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 23:18, 17 May 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 23:18, 17 May 2011 (UTC)


Emile William Ivanhoe Heskey utawi ingkang langkung tinepang kanthi asma Emile Heskey (lair ing Leicester, Inggris, 11 Januari 1978; umur 36 taun) inggih menika pemain bal-balan saking tim nasional Inggris.[2] Piyabakipun misuwur amargi kekiyatanipun lan kadigdayanipun, ananging dening pihak media Heskey boten kathah damel gol.[3] Heskey miwiti kariripun kaliyan klub Leicester City ing taun 1994.[4] Salajengipun Heskey pindhah dhateng Liverpool F.C. kanthi nile transfer £11 juta ing taun 2000, ingkang dados rekor tumrapipun tim Leicester City ing wekdal menika.[4] Ing klub Liverpool, Heskey pikantuk kathah kajuwaran, kalebet juara Piala FA ing taun 2001.[4] Salajengipun Heskey gantos klub Birmingham City ing taun 2004. Heskey lajeng pindhah dhateng klub ingkang samenika, inggih menika klub Wigan Athletic ing taun 2006.[4] Heskey nggadhahi posisi minangka panyerang utawi saged ugi dados gelandhang.[4] Heskey inggih menika pemain bal tim nasional Inggris saking keturunan negari Antigua.[4] Heskey damel debut internasionalipun nalika adu tandhing mengsah tim nasional Hongaria, nalika semanten Inggris namung saged main imbang kanthi skor 1-1 ing taun 1999.[4] Heskey sampun 48 adu tandhing mbela tim Inggris, lan namung nglebetaken 5 gol.[4] Heskey kécalan panggenanipun ing tim nasional Inggris sasampunipun Piala Eropa 2004, sasampunipun gagal sumunar lan dados sasaran kritik.[4] Sasampunipun dangu boten main ing adu tandhing ingkang asipat internasional, pungakasanipun Heskey dipunpitados mlebet tim nasional Inggris malih kangge kualifikasi Piala Eropa taun 2008.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Hugman, Barry J., ed. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. p. 284. ISBN 1852916656.
  2. ^ (en)Emile Heskey dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ (en)England dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  4. ^ a b c d e f g h i j (en)Emile Heskey dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Emile Heskey

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emile_Heskey&oldid=831038"