Basel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Basel (basa Jerman: Basel ['ba:z@l], basa Prancis Bâle [ba:l], basa Italia Basilea [bazi'lE:a]) kuwi kutha paling gedhé katelu ing Swiss (188.000 pedunung ing kanton Basel-City ing taun 2004; pedunung ing pamukiman sadawaning tapel wates kanton, tapel wates negara lan saubengé sing cacahé 690.000 anggawé Basel minangkai wilayah urban paling gedhé kaloro ing Swiss taun 2003).

Dumunung ing sisih kulon-lor Swiss ing pinggir Kali Rhine, Basel duwé fungsi minangka pusat indhustri sing gedhé tumrap indhustri kimia lan obat-obatan. Kutha iki wewatesan karo Jerman lan Prancis.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Basel ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basel&oldid=815991"