Amsterdam ArenA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amsterdam ArenA

Amsterdam Arena logo.svg

fullname =
Lokasi Amsterdam, Belanda
Koordinat 52°18′51″N 4°56′31″E
Dibuat 1994-1996
Dibuka 1996
Biaya konstruksi  96 million
Kapasitas 51.628
Pemakai
Ajax (Eredivisie)
1996 - sekarang

Amsterdam ArenA iku salah siji stadion kang ana ing kutha Amsterdam, Belanda. Saiki stadion iki dadi kandhange grup bal-balan kang arane Ajax Amsterdam. Stadion iki dibangun wiwit taun 1993-1996 kanthi prabeya € 140 yuta, lan diresmekake nalika tanggal 14 Agustus 1996. Stadion iki isa digunakake kanggo pagelaran musik lan bal-balan. Payone stadion iki isa dibuka lan ditutup. Kurang luwih ana 52.960 kursi ing stadion iki nalika kanggo nonton bal-balan. Stadion iki wis kalebu stadion bintang lima miturut UEFA.

Stadion iki dadi kandhange grup bal-balan AFC Ajax wiwit taun 1996 nganti saiki. Stadion iki digunakake nalika Euro 2000. Wektu Euro iku ana pagelaran musik kang ngundang artis kang misuwur kayata Madonna, André Hazes lan The Rolling Stones.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 52°18′51″N 4°56′31″E / 52.31417°N 4.94194°E / 52.31417; 4.94194

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amsterdam_ArenA&oldid=868244"