Old Trafford

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Old Trafford
Theatre of Dreams
Old Trafford setelah banyak mengalami renovasi
Lokasi Sir Matt Busby Way,
Old Trafford,
Greater Manchester,
Inggris
Pelepasan tanah 1909
Dibuka 1910
Pemilik Manchester United
Operator Manchester United
Biaya konstruksi £90,000 (1909)
Arsitèk Archibald Leitch (1909)
Kapasitas 76.212
Pemakai
Manchester United (Liga Utama Inggris) (1910–saiki)

Old Trafford (jejuluk The Theatre of Dreams diwènèhaké déning Sir Bobby Charlton) iku stadhion bal-balan ing kutha Stretford, Trafford, Manchester Raya, Inggris. Stadhion iki dadi kandhangé tim bal-balan Manchester United F.C.. Lapangan iki diduwèni kanthi permanèn déning Manchester United F.C. wiwit taun 1910. Stadhion iki ora digunakaké nalika taun 1941-1949 amarga dibom nalika Perang Donya II.[1]

Stadhion iki isa diisi 76.000 wong. Ing tanggal 25 Maret 1939, stadhion iki mecahaké rékor cacahé panonton nganti 76.962, nalika ana bal-balan antarané Wolves-Grimsby.

Old Trafford dadi stadhion kang nduwèni kapasitas nomer loro ing Inggris, sawisé Stadhion Wembley. Stadhion iki uga dadi stadhion nomer telu paling gedhé ing Inggris, saliyané iku uga dadi nomer sewelas paling gedhé ing Éropah.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Satus taun kapungkur, Old Trafford miwiti pagelaran kang pisanan nalika MU mungsuh Liverpool nalika liga Inggris. Wiwitané: Manajer MU Serikat John Henry Davies ngentèkaké nganti £ 60.000 kanggo mbangun stadhion. Nalika taun 1909, ana arsitèk saka Skotlandia, Archibald Leitch, kang nggawé dhésain stadhion iki. Sawisé pirang-pirang sasi dibangun déning Bapak Brameld lan Smith saka Manchester, Old Trafford wis isa digunakaké kanggo bal-balan.

Tim inti Mu kang pisanan main ing stadhion Old Trafford - Harry Moger; George Stacey; Vince Hayes; Dick Duckworth; Charlie Roberts; Sam Blott; Billy Meredith; Harold Halse; Tom Homer; Sandy Turnbull; George Wall.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.stadiumguide.com; Oldtrafford(diundhuh tanggal 7 Agustus 2011)
  2. ^ (en)www.manutd.com; sejarah Old Trafford(diundhuh tanggal 7 Agustus 2011)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Old Trafford ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Old_Trafford&oldid=832069"