Stadion Wembley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wembley Stadium
The Venue of Legends, The Home of Football
Wembley Stadium, illuminated.jpg
Lokasi London, England
Koordinat 51°33′21″N 0°16′47″W / 51.55583°N 0.27972°W / 51.55583; -0.27972Koordinat: 51°33′21″N 0°16′47″W / 51.55583°N 0.27972°W / 51.55583; -0.27972
Pelepasan tanah 2003
Dibuat 2003–2007
Dibuka 2007
Pemilik The Football Association
Operator Wembley National Stadium Limited
Permukaan Desso GrassMaster
Biaya konstruksi GBP £900 million (2007) (USD $1.57 Billion)
Arsitèk Foster and Partners
Populous (then HOK Sport), Nathaniel Lichfield and Partners (planning consultants)
Manajer proyèk Symonds
Insinyur struktur Mott MacDonald
Insinyur jasa Mott MacDonald
Kontraktor umum Multiplex Constructions (UK) Ltd
Kapasitas 90,000 (football, rugby league, rugby union)
86,000 (American football)
75,000 to 90,000 seated and 15,000 standing (concerts)
68,400 to 72,000 (athletics)
Ukuran lapangan 115 × 75 yd (105 × 68 m)
Pemakai
England national football team (2007–present)
NFL International Series (2007–present)

Stadion Wembley asring diarani Wembley utawa New Wembley (kanggo bedakake karo stadion kang kawak, diwaca/wɛmbli) iku salah siji stadion bal-balan kang ana ing Wembley Park, London Borough dalan Brent, Inggris lan dadi kandhange tim bal-balan nasional Inggris. Stadion iki dibukak taun 2007. Stadion Wembley isa nampung kurang luwih 90.000 kursi, mula stadion iki dadi stadion paling gedhe nomer loro ing Eropa. Stadion iki digunakake kanggo pinal Piyala FA.[1]

Stadion iki dirancang dening Foster and Partners lan Populous (banjur ditrusake dening HOK Sport).[2] Ana baja kang mlengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 meter, mula baja iki dadi baja kang mlengkung kanthi ngadeg ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun dening perusahaan Australia Multiplex kanthi prabeya £ 798,000,000.

Sadurung stadion iki dijenengi Stadion The Old Wembley banjur ditutup nalika sasi Oktober taun 2000. Wiwit dibongkar pisanan ing sasi Desember taun 2000. Banjur diwiwiti anggone ndandani ing taun 2003. Nanging, ana perkara kang nggawe mulure wektu kanggo bongkar stadion iki, nganti Februari 2003. Kang ndadekake stadion iki ora rampung-rampung anggone ndandani amarga antarane WNSL lan Multiplex ana perkara kang prelu dirampungake kanthi ukum. Stadion iki rampung didandani tanggal 9 Maret 2007. Banjur digunakake kanggo Pinal Piala FA 2007.[2]

Gallery[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)sepakbola.showbiznotes.net (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)www.kabar-terkini.info Ini Dia Sejarah Stadion Wembley Tempat Final Liga Champion 2011 (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stadion_Wembley&oldid=831841"