Türk Telekom Arena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Türk Telekom Arena
Lion Hill (Aslantepe)
Turktelekomarena tr-aze.jpg
Lokasi Şişli,
Istanbul,
Turki
Pelepasan tanah 2007
Dibuka 2011
Pemilik Galatasaray
Operator Galatasaray
Biaya konstruksi £60,000,000 (2011)
Arsitèk Mete Arat (2007-2011)
Kapasitas 52.652
Pemakai
Galatasaray

Türk Telekom Arena (jejuluk Aslantepe diwenehake dening Ali Sami Yen) iku stadion bal-balan Şişli,Istanbul,Turki. Stadion iki dadi kandhange tim bal-balan Galatasaray. Lapangan iki diduweni kanthi permanen dening Galatasaray SK wiwit taun 2011.

Stadion iki isa diisi 52.652 wong.

Türk Telekom Arena dadi stadion kang nduweni kapasitas nomer loro ing Turki, sawise Ataturk Olypiat Stadion. Stadion iki uga dadi stadion nomer telu paling gedhe ing Turki, saliyane iku uga dadi nomer sewelas paling gedhe ing Eropa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Satus taun kapungkur, Türk Telekom Arena miwiti pagelaran kang pisanan nalika Galatasaray mungsuh Sivasspor nalika liga Turki. Wiwitane: President Galatasaray Ünal Aysal ngentekake nganti £ 160.000 kanggo mbangun stadion. Nalika taun 2011, ana arsitek saka Turkish Mete Arat, kang nggawe desain satdion iki. Sawise pirang-pirang wulan dibangun dening Bapak Brameld lan Smith saka Galatasaray, Türk Telekom Arena wis isa digunakake bal-balan.