Camp Nou

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Camp Nou
Campnoumatch.jpg
Lokasi Barcelona, Spanyol
Koordinat 41°22′51.20″N 2°7′22.19″E
Pelepasan tanah 28 Maret 1954
Dibuka 24 September 1957[1]
Pemilik FC Barcelona
Operator FC Barcelona
Biaya konstruksi 288 juta peseta
Arsitèk Francesc Mitjans-Miró
Lorenzo García Barbon
Josep Soteras Mauri
Kapasitas 98.772[1]
Ukuran lapangan 105 m x 68 m [1]
Pemakai
FC Barcelona (1957–sekarang)
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Camp Nou ing Wikimedia Commons.

Camp Nou (asale saka basa Katalan kang tegese "lapangan anyar") iku salah siji stadion kang ana ing Spanyol, Barcelona. Stadion iki dadi kandhange FC Barcelona. Stadion iki dibuka wiwit taun 1957, kapasitase 98.772 kursi.[2]

Ing stadion Camp Nou nduweni fasilitas 99.354 kursi. Stadion iki dadi stadion kang paling gedhe ing Eropa lan nomer sewelas paling gedhe babagan kapasitas. Stadion iki wis asring nganakake pertandhingan kelas internasional, kayata pinal Liga Champions, ing taun 1999. Stadion iki uga tau digunakake kanggo kompetisi bal-balan ing Olimpiade 1992 kang dianakake ing Barcelona.

Stadion iki mapan ing Avinguda Aristides Maillol, ing distrik Les Corts ing Barcelona, ing panggonan iki uga ana bangunan kang diarani Blaugrana Palau, kang digunakake kantor. Ing sisihe stadion iki uga dibuka megastore FCBotiga lan Miniestadi.[3]

Arsitek Josep Soteras Mauri lan Francesc Mitjans Miró gawe proyek stadion nggunakake beton lan baja nganti 2 cincin saben tingkat. Payone nggunakake 26 balok kang nyangga baja, bentuke nyempit madhep lapangan. Wiwitane stadion iki mung isa kamot 93.000 penonton.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Camp Nou dibangun mulai tanggal 28 Maret 1954 minangka stadion sadurunge Barcelona, Camp de Les Corts ora duweni ruangan kanggo ekspansi. Sanajan pisanane karancenakake bakalan diarani Estadi del FC Barcelona, jeneng kang luwih misuwur dienggo Nou Camp. Panapakasmanan Juni 1950 László Kubala, kaanggep dadi salah siji pemain Barcelona paling gedhe aweh motivasi luwih lanjut kanthi pambangunan gedhung stadion kang luwih gedhe. Pambangunan Camp Nou dimulai tanggal 28 Maret 1954 sadurunge durubungi 60.000 wong kang seneng Barcelona. Gubernur Sipil saka Barcelona, Felipe Acedo Colunga mandhegani panyelehan watu pisanan, kanthi berkah saka Uskup Agung Barcelona, Gregorio Modrego. Pambangunan sasuwene telung taun, bakalan ngentekake 336% saka anggaran biaya akhir 288 yuta panonton.[4] Stadion iki resmi dibuka tanggal 24 September 1957. Sing buka stadion iki yaiku Mesias Handel.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Two legged Final
Inter-Cities Fairs Cup
Final Venue

1964
Diganti déning:
Stadio Comunale
Turin
Sing mengku  sadurungé:
Karaiskakis Stadium
Piraeus
UEFA Cup Winners Cup
Final Venue

1972
Diganti déning:
Kaftanzoglio Stadium
Thessaloniki
Sing mengku  sadurungé:
Rheinstadion
Düsseldorf
UEFA Cup Winners Cup
Final Venue

1982
Diganti déning:
Nya Ullevi
Gothenburg
Sing mengku  sadurungé:
Neckarstadion
Stuttgart
European Cup
Final Venue

1989
Diganti déning:
Praterstadion
Vienna
Sing mengku  sadurungé:
Amsterdam ArenA
Amsterdam
UEFA Champions League
Final Venue

1999
Diganti déning:
Stade de France
Paris
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Camp_Nou&oldid=832063"