Stadion San Siro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stadio Giuseppe Meazza
San Siro
Lokasi Via Piccolomini 5, 20151 Milan, Italy
Pelepasan tanah 1925
Dibuka 19 September 1926
Direnovasi 1956, 1989
Pemilik Milan Municipality
Permukaan Grass
Kapasitas 80,074[1]
Ukuran lapangan 105m x 68m
Pemakai
A.C. Milan
Inter Milan

Stadion San Siro utawa Stadion Giuseppe Meazza iku salah siji stadion ing kutha Milan, Italia. Stadion iki dadi kandhange rong grup bal-balan kang misuwur ing Italia, yaiku Inter Milan lan A.C. Milan.[2][3]

Ing stadion iki saben taun nemokakae grup bal-balan kang misuwur ing kutha Milan, yaiku antarane A.C. Milan lan Inter Milan, kang asring diarani derby Della Madonnina.[3] Antarane rong grup iki wis suwe anggone musuhan, ora mung pendhukunge sing asring musuhan nalika ana bal-balan, nanging perkara njenengi stadion uga dadi perkara.[3] Miturut pendhukunge A.C. Milan, stadion iki diarani San Siro, nanging miturut pendhukunge Inter Milan stadion iki diarani Giuseppe Meazza.[3] Jeneng Giuseppe Meazza dijupuk saka jeneng pemain kang misuwur ing taun 1940-an ing grup bal-balan Inter Milan. Kanggo ngenang pemain iku banjur para sporter Inter Milan njenengi stadion iki Stadion Giuseppe Meazza. Jeneng Stadion San Siro dijupuk saka jeneng panggonan ngadeke stadion, yaiku distrik San Siro.[4]

San Siro yaiku stadioné klub bal-balan AC Milan kang dianggo bareng karo klub bal siji maneh yaiku klub Inter Milan. Stadion iki amot 85.000 wong. Suporter AC Milan nyebutna San Siro kanggo stadion iku amarga mbiyen stadion kuwi dijenengi Giuseppe Meazza yaiku pemain bintang saka Inter Milan. Saiki suporter Inter Milan isih nyebut stadion kuwi Giuseppe Meazza lan suporten AC Milan nyebut San Siro.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Stadion iki dibangun wiwit taun 1925 ing San Siro. Wiwitane stadion iki diwenehi jeneg Nuovo Calcistico Stadion San Siro. Stadion iki diresmikake tanggal 19 September 1926, nalika iku ana bal-balan antarne Inter Milan musuh A.C Milan kang dideleng 35.000 suporter, kanthi asil 6-3 menang Inter Milan. Grup bal-balan Italia uga nggunakake lapangan iki kanggo bal-balan, tuladhane nalika UEFA 2001. Saliyane iku uga digunakake kanggo pinal Piyala Champions ing taun 1970 lan 1965. Stadion iki direnovasi kanthi gedhe nalika taun 1990 lan ngentekake $ 60.000.000. Stadion iki sawise didandani isa mlebu standare UEFA.


Gambar Stadion San Siro[sunting | sunting sumber]

Kahanan ing Stadion San Siro nalika A.C. Milan mungsuh Atlanta

.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Struttura". SanSiro.net. http://www.sansiro.net/struttura.asp. Retrieved 2010-02-25.
  2. ^ (en)www.stadiumguide.com; San Siro(diundhuh tanggal 11 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d (id)waspada.co.idStadion San Siro dan pedagang asongan; dening: MUHAMMAD ARMIYADI SIGNORI (diundhuh tanggal 11 Agustus 2011)
  4. ^ (id)www.goal.comA C Milan (diundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stadion_San_Siro&oldid=877816"