Inter Milan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Inter Milan
Jeneng jangkep F.C. Internazionale Milano S.p.A
Julukan Nerazzurri
Diadegaké 9 Maret 1908
Lapangan Giuseppe Meazza, San Siro
Milano, Italia
Kapasitas 85.700
Ketua Massimo Moratti
Manajer Roberto Mancini
Liga Seri A
2006-07 Seri A (1)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Football Club Internazionale Milano S.p.A utawa luwih dikenal kanthi jeneng Inter Milan utawa julukan liyané il Nerazurri (si biru ireng), il Biscone (si ula gedhé), lan uga La Beneamata (kang paling disayang) yakuwi sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Italia, kang main ing Seri A (divisi kapisan).

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Klub iki diadhegaké ing 9 Maret 1908 sakwisé pecahé Klub Kriket lan Sepak bola Milan (Milan Criket and Football Club), kang saiki luwih dikenal kanthi jeneng AC Milan. Sawijining grup sing anggotané wong-wong Italia lan Swiss ora pati seneng marang dominasi wong-wong Inggris & Italia ing AC Milan saéngga mutusaké misah saka AC Milan. Jeneng Internazionale dijupuk saka kepinginané para pendiri kanggo nggawé sawijining klub kang para pemainé akèh sing asalé saka negara-negara njaba. Klub iki dadi juara ing taun 1910 lan kapidhoné ing taun 1920. Sajroning mangsa perang, klub iki dipeksa ngganti jenengé dadi Ambrosiana-Inter kanggo nyesuaiaké diri karo kepemimpinan Benito Mussolini. Senajan mangkono, Inter isih tetep bisa menangaké trofi katelu ing taun 1930. Sakbanjuré, trofi kapapat dimenangké ing taun 1938. Inter, sapisanan menangké Copa Italia (Piala Italia) ing taun 1940 lan ing taun iku uga Inter menangaké trofi ka lima. Wiwit taun 1942 nganti sapréné, jeneng Ambrosiana-Inter ora naté dianggo manèh lan Inter nganggo jeneng asliné yakuwi Internazionale Milano.

Sakwisé perang, Inter ngrengkuh gelar Seri A manèh ing taun 1953 lan kang kaping pitu ana ing taun 1954. Sawisé menang sawetara trofi iki, Inter wiwit mlebu ing masa keemasan kang disebut Grande Inter. Sajroning masa keemasan mau, Inter menangaké telu trofi ing taun 1963, 1965, lan 1966. Wektu-wektu iki, Inter uga misuwur merga kemenangané ing Piala Eropa kaping pidho berturut-turut. Ing taun 1963, Inter menangaké trofi Piala Eropa sawisé ngalahaké klub kondhang Real Madrid. Musim sakbanjuré, main ing kandangé, Inter menangaké trofi Piala Eropa kanggo kaping pindhoné kanthi ngalahaké klub saka Portugal, Benfica.

Sawisé masa keemasan ing taun 1960, Inter kasil menangaké gelar ka sewelas ing taun 1971 lan ka rolas ing taun 1980. Ana ing taun 1970 lan 1980, Inter uga menangaké loro trofi Piala Italia ing taun 1978 lan 1982. Inter kasil ngrengkuh gelar scudetto kang kaping telulas ana ing taun 1989 lan mbutuhaké wektu sing suwé nganti 17 taun lagi bisa menang manèh ing taun 2006, nanging nganggo cara liya sing ora biasa yakuwi "Scudetto of Honesty" (juara saka kejujuran), amarga Inter ora salah sajroning skandal calciopoli kang nyeret sawetara klub gedhé Italia kang kabuktèkaké salah lan éntuk ganjaran penalti pengurangan poin uga pencopotan gelar juara sakdurungé. Nembé taun 2007 Inter kasil dadi juara bertahan, sekaligus ngukir rekor kanthi 17 kamenangan beruntun ing kompetisi lokal.

Gelar iki ndadèkaké Inter ping 15 dadi juara peringkat ka telu jroning jumlah gelar jroning kompetisi Seri A. Ing peringkat ngisoré Juventus kaping 27 lan AC Milan kaping 17. Senajan mangkono, Inter minangka siji-sijiné tim Seri A kang durung naté terdegradasi wiwit Seri A diguliraké, mulané kuwi jroning lagu kebangsaané C'e solo l'Inter (mung ana Inter siji-sijiné) disebutaké yèn Inter nduwèni gèn Seri A lan ora kenal Seri liyané.

Internazionale uga menang ing Piala UEFA kaping telu. Pisanan ing musim 1990/1991 nglawan AS Roma/ ing musim 1993/1994, Inter ngrengkuh gelar Piala UEFA kanthi ngalahaké klub Austria Casino Salzburg. Ing kamenangan Piala UEFA kang kaping telu, Inter ngalahaké SS Lazio ing Parc des Princes, Paris.

Presiden Klub[sunting | sunting sumber]

  • 1908 - 1909 = Giovanni Paramithiotti
  • 1909 - 1910 = Ettore Strauss
  • 1910 - 19112 = Carlo De Medici
  • 1912 - 1914 = Emilio Hirzel
  • 1914 - 1914 = Luigi Ansbacher
  • 1914 - 1919 = Giuseppe Visconti Di Modrone
  • 1919 - 1920 = Giorgio Hulss
  • 1920 - 19223 = Francesco Mauro
  • 1923 - 1926 = Enrico Olivetti
  • 1926 - 1929 = Senatore Borletti
 
  • 1929 - 1930 = Ernesto Torrusio
  • 1930 - 1932 = Oreste Simonotti
  • 1932 - 1942 = Ferdinando Pozzani
  • 1942 - ? Mei 1955 = Carlo Masseroni
  • 28 Mei 1955 - 1968 = Angelo Moratti
  • 1968 - 1984 = Ivanoe Fraizzoli
  • 1984 - ? Februari 1995 = Ernesto Pellegrini
  • 18 Februari 1995 - 30 Januari 2004 = Massimo Moratti
  • 30 Januari 2004 - 4 September 2006 = Giacinto Facchetti
  • 2006-kini = Massimo Moratti

Stadion[sunting | sunting sumber]

Stadion tim Inter wektu iki yakuwi Stadion Giuseppe Meazza kang kapasitasé 85.000 pemirsa. Stadion iki uga dikenal kanthi jeneng San Siro. Stadion iki dibukak kanthi Pertandingan Derby antara AC.Milan nglawan Inter, kang dimenangaké déning Inter kanthi skor 6 - 3. Stadion iki digunaaké bebarengan karo AC Milan ("AC Milan"), klub gedhé liyané ing Milan. Suporter AC Milan nggunaaké "San Siro" kanggo nyebut stadion iku merga mbiyèné Giuseppe Meazza sawijining pemain bintang Inter lan ora pati seneng siji lan sijiné. Sakdurungé Stadio Giuseppe Meazza, Inter nggunaaké Stadio Arena.

Rekor[sunting | sunting sumber]

Inter dadi siji-sijiné klub ing Seri A kang ora tau mudhun ka Seri B, déné klub Juventus tau mudhun ka Seri B ing musim 2006/2007 amarga terkait kasus Calciopoli utawa pengaturan skor pertandingan. tu ma lercia

Pemain Paling Apik[sunting | sunting sumber]

Pemain paling apik Inter sepanjang masa yakuwi:

       

Nomor Kang Diabadèkaké[sunting | sunting sumber]

3 Giacinto Facchetti

Gelar[sunting | sunting sumber]

  • Seri A 15 1909/10 1919/20 1929/30 1937/38 1939/40 1952/53 1953/54 1962/63 1964/65 1965/66 1970/71 1979/80 1988/89 2005/06(1) 2006/07

(1) FIGC nyataake Internazionale minangka Juara Seri A sawisé Juventus kabukti terlibat jroning Calciopoli.

  • Piala/Liga Champions 2 1963/64 1964/65
  • Piala Italia 5 1938/39 1977/78 1981/82 2004/05 2005/06
  • Piala UEFA 3 1990/91 1993/94 1997/98
  • Piala Interkontinental 2 1964 1965
  • Piala Super Italia 3 1989 2005 2006
  • Copa Presidente De La Republica 1 1982
  • Copa Santiago Bernabeu 1 2001
  • Coppa Dell'Amicizia Italo-Francese 1 1959
  • Coppa Pirelli 7 1996 1997 2000 2001 2002 2003 2005
  • Coppa Sky 1 2004
  • Coppa Sud Tirol 2 2003 2005
  • Memorial Giorgio Ghezzi 1 1992
  • Memorial Luigi Campedelli 1 1993
  • Mohamed V Trophy 1 1962
  • Torneo Natale Milano 1 1934
  • Torneo Milano 1 1993
  • Trofeo Valle D'Aosta 1 1998
  • Trofeo Birra Moretti 2 2001 2002
  • Trofeo Ciudad De Vigo 1 1996
  • Trofeo Vincenzo Spagnolo 1 1998
  • Triangolare Bolzano 1 2005

Final[sunting | sunting sumber]

  • Piala/Liga Champions 2 1966/67 1971/72
  • Piala UEFA 1 1996/97
  • Piala Eropa Tengah (Central Europe Cup) atau (Piala Mitropa) 1 1933

(Mbiyen Piala Mitropa nduwe kalungguhan kang padhakaro Piala/Liga Champions ing jaman saiki)

  • Piala Italia 3 1958/59 1964/65 1976/77 1999/00

Rivalitas & Head To Head[sunting | sunting sumber]

Ing Italia[sunting | sunting sumber]

AC Milan FC Juventus

Rivalitas Ing Eropa[sunting | sunting sumber]

Real Madrid

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]



Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Inter_Milan&oldid=871126"