A.C. Chievo Verona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chievo
Logo AC Chievo Verona
Jeneng jangkep Associazione Calcio Chievo Verona SrL
Julukan Gialloblu (Kuning-Biru),
Mussi Volanti ("Keledai-Mabur" jroning basa Venesia),
Ceo ("Chievo" jroning basa Venesia)
Diadegaké 1929
Lapangan Stadion Marcantonio Bentegodi,
Verona, Italia
Kapasitas 38.402 [1]
Ketua Luca Campedelli
Manajer Eugenio Corini
Liga Serie A
2012–13 ke-12, Serie A
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Associazione Calcio Chievo-Verona (jeneng liya ChievoVerona utawa Chievo palafalan jroning basa Italia: [ˈkjɛvo]yaiku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1929. Tim iku duwé situs web resmi yaiku www.chievoverona.it, Fiorentina diketuani déning Luca Campedelli, dirèkturé yaiku Fausto Vinti. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion yaiku stadion Stadio Artemio Franchi.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Klub iki diadegken ing taun 1929 nang sakelompok pecinta bal-balan. Debut pertama Chievo ing turnamen resmi yaiku ing 8 November 1931. Ra ana prestasi kang ngesanake kang Chievo. Tim iki akeh main ing kompetisi level ngisor ing Italia sadurung akhire mlebu Serie D ing musim 1974/75. 12 tahun sakwise, ganti nama Paluani Chievo, tim iki nembe promosi ing Serie C2 lan lan mlebu Serie C1 ing taun 1989. Setaun sakwise, tim iki ganti jeneng dadi AC Chievo Verona. Taun 1992, dilatih karo Alberto Malesani, Chievo dadi juara Serie C1 lan promosi ing Serie B. Musim 2000/01 dadi musim bersejarah kanggo Chievo amarga entuk sing sapisan, Chievo bisa mlebu Serie A. Luigi Del Neri dadi pelatih Chievo kala iku.

Skuat utama[sunting | sunting sumber]

Per 17 Juni 2013.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Italia GK Christian Puggioni
2 Flag of Italia DF Dario Dainelli
4 Flag of Yunani DF Nikos Spyropoulos
5 Flag of Italia MF Roberto Guana
10 Flag of Brasil MF Luciano
11 Flag of Mali FW Mamadou Samassa
14 Flag of Ghana MF Isaac Cofie
16 Flag of Italia MF Luca Rigoni (vice-captain)
18 Flag of Italia GK Lorenzo Squizzi
20 Flag of Italia DF Gennaro Sardo
26 Flag of Slowakia DF Pavol Farkaš
No. Pos. Jeneng
31 Flag of Italia FW Sergio Pellissier (captain)
33 Flag of Rumania DF Paul Papp
39 Cithakan:Country data ROM MF Adrian Stoian
56 Flag of Finlandia MF Përparim Hetemaj
77 Flag of Prancis FW Cyril Théréau
93 Flag of Senegal DF Boukary Dramé
-- Flag of Bèlgia DF Funso Ojo
-- Flag of Portugal DF Yohan Tavares
Flag of Uruguay FW Pablo Granoche
Flag of Slovenia MF Dejan Lazarević

Prestasi[sunting | sunting sumber]

1 juara Serie B (2007/08)

1 juara Serie C1 (1992/93)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Chievo Verona official website". http://www.chievoverona.tv/it/content/come-raggiungere-lo-stadio. Retrieved 4 May 2011.
  2. ^ "Team", AC Chievo Verona. diaksès tanggal 31 October 2010. (Italian) Archived from the original on 26 October 2010. 


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona

Domenico Di Carlo

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=A.C._Chievo_Verona&oldid=876270"