A.S. Roma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
A.S. Roma
600px Giallo e Rosso con ASR.png
Jeneng jangkep Associazione Sportiva Roma SpA
Julukan i Giallorossi (Kuning-Merah)
La Maggica (Ajaib)
i Lupi (Serigala)
Diadegaké 22 Juli 1927
(oleh Italo Foschi)
Lapangan Stadion Olimpiade Roma
Roma, Italia
Kapasitas 72.698
Ketua Flag of Italia Flag of the United States Tomasso "Thomas" DiBenedeto
Manajer Flag of Spanyol Luis Enrique
Liga Serie A
2010-11 Serie A, 6th
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

A.S. Roma iku cekakan saka ukara Associazione Sportiva Roma, nanging luwih asring kanthi jejuluk AS Roma, yaiku salah siji grup bal-balan saka Italia kang ana ing Roma. Grup iki main ing Liga Italia.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

A.S. Roma dibentuk nalika taun 1927 déning Italo Foschi kanthi cara ndadèkake 3 grup bal-balan saka kutha Roma, yaiku Roman FC, SS Alba-Audace lan Fortitudo-Pro Roma SGS. Alesané nggabungaké grup-grup iku kanggo nyaingi grup-grup bal-balan saka Italia lor. Nanging ana uga grup ing kutha Roma kang ora mèlu nggabung yaiku SS Lazio.

Nganti saiki grup iki wis menangaké kompetisi, ing antara grup sa-Éropah yaiku Inter-Cities Fairs Cup nalika taun 1960-1961 kang dadi bibité liga UEFA Europa League. Nanging nalika iku kompetisi Inter-Cities Fairs Cup ora dicekel déning UEFA, dadi Roma ora kacathet ing kelompok-kelompok kang wis tau menangaké Piyala UEFA.

Pamain[sunting | sunting sumber]

nganti 31 Agustus 2010.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain sarjuk karo peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwh saka siji kawarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Romania GK Bogdan Lobonţ (pinjaman dari Dinamo Bucureşti)
3 Flag of Italia DF Paolo Castellini (pinjaman dari Parma)
4 Flag of Brasil DF Juan
5 Flag of Prancis DF Philippe Mexès
7 Flag of Chile MF David Pizarro
8 Flag of Brasil FW Adriano
9 Flag of Montenegro FW Mirko Vučinić
10 Flag of Italia FW Francesco Totti 12px|Kapten
11 Flag of Brasil MF Rodrigo Taddei
14 Flag of Prancis MF Ricardo Faty
15 Flag of Italia DF Simone Loria
16 Flag of Italia MF Daniele De Rossi (wk. kapten)
17 Flag of Norway DF John Arne Riise

Cithakan:Football squad mid

20 Flag of Italia MF Simone Perrotta
22 Flag of Italia FW Marco Boriello
23 Flag of Italia FW Leandro Greco
24 Flag of Italia FW Alessio Cerci
25 Flag of Argentina DF Guillermo Burdisso (pinjaman dari Rosario Central)
27 Flag of Brasil GK Júlio Sérgio
29 Flag of Argentina DF Nicolás Burdisso
30 Flag of Brasil MF Fabio Simplicio
32 Flag of Brasil GK Doni
33 Flag of Italia MF Matteo Brighi
40 Flag of Romania GK Alexandru Pena
77 Flag of Italia DF Marco Cassetti
87 Flag of Italia MF Aleandro Rosi
89 Flag of Italia FW Stefano Okaka Chuka
94 Flag of Prancis FW Jeremy Menez

Disilihake[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
12 Flag of Italia DF Alessandro Crescenzi (dipinjamkan ke Grosseto)
15 Flag of Portugal DF Vitorino Antunes (dipinjamkan ke Leixões)
26 Flag of Romania MF Adrian Piţ (dipinjamkan ke Triestina)
No. Pos. Jeneng
35 Flag of Ghana MF Ahmed Barusso (dipinjamkan ke Brescia)
37 Flag of Italia MF Marco D'Alessandro (dipinjamkan ke Grosseto)
38 Flag of Italia GK Valerio Frasca (dipinjamkan ke Arezzo)
44 Flag of Italia DF Riccardo Brosco (dipinjamkan ke Triestina)
54 Flag of Italia MF Andrea Bertolacci (dipinjamkan ke U.S. Lecce)

Pegawe[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki pegawe ing A.S. Roma.[1]

Per 2 September 2009.
Posisi Pejabat
Pelatih kepala Flag of Spain Luis Enrique
Asisten pelatih Flag of Spain Iván de la Peña
Pelatih kiper Flag of Italia Guido Nanni
Kontributor teknikal Flag of Spain Roberto Moreno
Asisten direksi Flag of Spain Antonio Llorente
Pelatih atletik Flag of Spain Rafael Cabanellas

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=A.S._Roma&oldid=861849"