S.S. Lazio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
SS Lazio
Bianco e Celeste con aquila.svg
Jeneng jangkep Società Sportiva Lazio S.p.A.
Julukan Biancocelesti (Putih dan Biru Langit)
Aquile (Si Elang)
Aquilotti (Si Elang Muda)
Diadegaké 9 Januari 1900
Lapangan Stadion Olimpico
Roma, Italia
Kapasitas 72,698[1]
Ketua Flag of Italy.svg Claudio Lotito
Manajer Flag of Italy.svg Edoardo Reja
Liga Serie A
2009-10 Serie A, (12)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

S.S. Lazio (Società Sportiva Lazio SpA) yaiku salah siji klub bal-balan Italia kang basise ana ing kutha Roma, dimadegake tanggal 9 Januari 1900.[2] Lazio wis tau dadi juara Serie A kaping loro , dadi juara Coppa Italia kaping lima, Piala Super Italia kaping telui, lah sepisan dadi juara Piala Winners lan Piala Super Eropah.[2] Kostum utama saka tim Lazio yaiku werna biru langit kanggo kaos lan werna putih kanggo clana lan kaos sikil.[2] Stadion kandang kanggo tin Lazio yaiku, Stadion Olimpico kang mapan ing kutha Roma, stadion iki duwe kapasitas 72,698 panggon lungguh, Sakliyane kuwi Lazio duwe rival saka kutha kang padha yaiku A.S. Roma.[2] Lazio karo A.S. Roma wis saingan kanggo kang suwi, nalika keakarone main, dikenal karo jeneng Derby della Capitale (Derby Kuyha Roma) wiwit taun 1929.[3] Sakliyane kuwi Lazio uga dadi salah siji klub olah raga kang melu partisipasi ana ing telung puluh jenis olahraga, merga kuwi Lazio dadi klub kang paling akeh nangani cabang olahraga ana ing Eropah.[4] Wiwitane didirikake Lazio dadi klub atletik, banjur seksi bal-balan dibentuk nalika taun 1902.[3] Nganti tekan saiki klub Lazio nangani nangani cabang olah raga kaya baseball, kriket, lan rugby.[3] Ana ing musim kompetisi 2005/2006 rampung, Lazio karo tim liyane kaya (AC Milan, Juventus, Fiorentina, lan Reggina) diwenehi ukuman pengurangan poin merga kena skandal calciopoli kang gawe heboh Italia.[3]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Lazio dipundamel ing taun 1900 ing prati, satunggaling distrik ing kuta Roma. Lazio rikala taun 1900an sanes tim bal kemawon ananging ngayomi olahraga sanesipun. Lazio ndherek kompetisi ingkang resmi taun 1912, Lazio tim ingkang nolak merger ingkang dadosaken tim bal enggal inggih punika AS Roma. Ikon warna lazio inggih punika warna biru langit ingkang inspirasi saking lambang nasional Yunani, Kostum Biancocelesti ingkang sapisan wonten tigang warna yaiku putih, biru langit kaliyan cemeng. Ananging sapunika warna cemeng diilangaken. Logo Lazio awujud elang, logo elang kapilih saking Luigi Bigiarelli, tiyang kang gawe Lazio. Lambang punika dijupuk saking logo pasukan kerajaan Roma ingkang kasebut Aquila.

Prestasi Lazio[sunting | sunting sumber]

2 juara Serie A (1973/74, 1999/00)

6 juara Coppa Italia (1958, 1997/98, 1999/00, 2003/04, 2008/09, 2012/13)

3 juara SuperCoppa Italia (1998, 2000, 2009)

1 juara Serie B (1968/69)

1 juara Piala Winners (1998/99)

1 Piala Super Eropa (1999)


Pemain[3][sunting | sunting sumber]

nganti 15 Juli 2011.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Argentina GK Albano Bizzarri
2 Flag of Switzerland DF Stephan Lichtsteiner
3 Flag of Brasil DF André Dias
5 Flag of Argentina DF Lionel Scaloni
6 Flag of Italia MF Stefano Mauri (wakil kapten)
7 Flag of Uruguay FW Gonzalo Barreto
8 Flag of Brasil MF Hernanes
9 Flag of Italia FW Tommaso Rocchi 12px|Kapten
10 Flag of Argentina FW Mauro Zárate
11 Flag of Brasil MF Matuzalém
12 Flag of Italia GK Tommaso Berni
13 Flag of Italia DF Guglielmo Stendardo
14 Flag of Spain DF Javier Garrido
15 Flag of Uruguay MF Álvaro González
17 Flag of Italia MF Pasquale Foggia
18 Flag of the Czech Republic FW Libor Kozák
No. Pos. Jeneng
20 Flag of Italia DF Giuseppe Biava
21 Flag of Prancis DF Modibo Diakité
22 Flag of Italia FW Sergio Floccari
23 Flag of Australia MF Mark Bresciano
24 Flag of Italia MF Cristian Ledesma
26 Flag of Romania DF Ştefan Radu
32 Flag of Italia MF Cristian Brocchi
68 Flag of Pantai Gading MF Christian Manfredini
77 Flag of Italia MF Giuseppe Sculli
79 Flag of Italia DF Riccardo Bonetto
81 Flag of Italia MF Simone Del Nero
- Flag of Italia DF Ivan Artipoli
- Flag of Italia DF Federico Chirico
- Flag of Jerman FW Miroslav Klose
- Flag of Bosnia and Herzegovina MF Senad Lulić
- Flag of Italia GK Federico Marchetti

Disilihake[3][sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
16 Flag of Italia MF Riccardo Perpetuini (di Foggia)
39 Flag of Belgium DF Luis Pedro Cavanda (di Torino)
Flag of Argentina GK Juan Pablo Carrizo (di River Plate)
Flag of Italia DF Alessandro Tuia (di Monza)
Flag of Italia FW Manuele Ricci (di Monza)
Flag of Italia DF Alessio Luciani (di A.C. Lumezzane)
No. Pos. Jeneng
Flag of Italia MF Francesco Mancini (di A.C. Lumezzane)
Flag of Italia FW Jacopo Sciamanna (di San Marino Calcio)
Flag of Italia DF Antony Iannarilli (di A.C. Isola Liri)
Flag of Italia FW Ettore Mendicino (di Ascoli Calcio 1898)
Flag of Nigeria FW Stephen Makinwa (di AEL 1964 FC)
Flag of Italia MF Luciano Zauri (di U.C. Sampdoria)


Pemain terkenal[3][sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Stadio Olimpico". uefa.com. Union of European Football Associations. 2009-03-20. http://www.uefa.com/competitions/ucl/finals/newsid=739497.html. Retrieved 2009-10-12.
  2. ^ a b c d "i Contatti" (in Italian). SS Lazio. http://www.sslazio.it/cms/view/home/societa_/contatti/s133. Retrieved 2010-06-07.
  3. ^ a b c d e f g "Il Derby della Capitale". cbc.ca. Canadian Broadcasting Corporation. Archived from the original on 2007-12-01. http://web.archive.org/web/20071201091833/http://www.cbc.ca/sports/indepth/feature-soccer-rome.html. Retrieved 2009-11-04.
  4. ^ (Italia) "La Storia". sslazio.it. S.S. Lazio. http://www.sslazio.it/cms/view/home/societa_/storia/s131. Retrieved 2008-09-19.


Liga Italia Seri A 2007/2008
Atalanta | Cagliari | Catania | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio | Livorno
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | Reggina | A.S. Roma | Sampdoria | Siena | Torino | Udinese
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S.S._Lazio&oldid=884673"