Christian Vieri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Christian Vieri
Christian Vieri with Fiorentina
Vieri with Fiorentina
Informasi pribadi
Jeneng pepak Christian Vieri
Tanggal lair 12 Juli 1973 (umur 40)
Papan lair Bologna, Italia
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Penyerang (pensiun)
Karir remaja
Marconi Stallions
Torino
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1991–1992
1992–1993
1993–1994
1994–1995
1995–1996
1996–1997
1997-1998
1998–1999
1999–2005
2005–2006
2006
2006–2007
2007–2008
2008–2009
Torino
Pisa
Ravenna
Venezia
Atalanta
Juventus
Atlético Madrid
Lazio
Internazionale
Milan
Monaco
Atalanta
Fiorentina
Atalanta
7 (1)
18 (2)
32 (12)
29 (11)
19 (7)
23 (8)
24 (24)
22 (12)
144 (103)
8 (1)
7 (3)
7 (2)
26 (6)
9 (2)
Tim nasional
1992–1996
1997–2005
Italia U21
Italia
22 (11)
49 (23)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Christian Vieri (lair ing Bologna, Italia, 12 Juli 1973; umur 40 taun) yaiku salah siji mantan pemain bal-balan saka Italia. Vieri posisine ana ing bal-balan dadi penyerang. Sadurunge pensiun dheweke main kanggo klub kayata Inter Milan (1999-2005), AC Milan (2005), lan AS Monaco sawise kuwi dheweke pindah menyang Sampdoria nalika taun 2006. Dheweke pindah menyang AS Monaco merga kalah anggone saingan karo pemain liya ana ing klub AC Milan. Mangsa paling sukses saka Vieri yaiku nalika dheweke main kanggo klub Atletico Madrid, S.S. Lazio, lan Inter Milan. Sasuwene 8 taun ana ing klub telu mau, Vieri bisa nyetak gol kang cacahe nganti 139 gol ana ing 190 pertandingan. Nalika tanggal 10 Agustus 2006, Vieri lan Sampdoria kanthi ora dinyana-nyana sarujuk kanggo ngrampungi kontrak kang nembe sesasi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christian_Vieri&oldid=833102"