S.S.C. Napoli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

S.S.C. Napoli yaiku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi yaiku www.sscnapoli.it, Napoli diketuani déning Aurelio De Laurentiis, dirèkturé yaiku Riccardo Bigon. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion yaiku stadion Stadio San Paolo, Napoli.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Klub iki pertama diadegake ing taun 1904 karo jeneng Naples Foo-Ball & Cricket Club. Pelaut Inggris William Poths lan kancane Hector M. Bayon kang dadi penggagase. Para pengusaha lokal, Conforti, Catterina lan Amedeo Salsi ugi melu lan akhirre dadi presiden klub pertama Napoli. Ing 23 Agustus 1926, ing ngisor presiden Giorgio Ascarelli, klub ganti nama dadi Associazione Calcio Napoli. nanging pas mlebu pertama kali ke Serie A, kepemimpinan pindah tangan ing Garbutt, Napoli pikantuk sajumlah kesuksesan lan dadi klub kang paling diwaspadai. Bar kuwi, Napoli prestasine munggah mudhun, sakwise Perang Dunia II. Napoli mlebu metu Serie A lan Serie B dumugi pertengahan 60-an. Era puncak Napoli pas ing pertengahan 80-an lan awal 90-an, Diego Maradona dadi pemaine. Legenda urip Argentina iku menehi Napoli marang puncak sukses, mule saka tropi Piala UEFA lan gelar Serie A.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

2 juara Serie A (1986/87, 1989/90)

1 juara Serie B (1949/50)

1 juara Serie C1 (2005/06)

4 juara Coppa Italia (1961/62, 1975/76, 1986/87, 2011/12)

1 juara SuperCoppa Italia (1990/91)

1 juara Piala UEFA (1988/89)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Liga Italia Seri A 2007/2008
Atalanta | Cagliari | Catania | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio | Livorno
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | Reggina | A.S. Roma | Sampdoria | Siena | Torino | Udinese

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S.S.C._Napoli&oldid=879337"