Napoli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Napoli
Napoli
—  Komune  —
Comune ing Napoli
Kolase kutha Napoli: kiwa ndhuwur interior saka Katedral Napoli, banjur Castello Nuovo, lan pasawangan pelabuhan kutha lan Teatro San Carlo.

Coat of arms
Napoli is located in Italy
Napoli
Lokasi Napoli di Italia
Coordinates: 40°50′N 14°15′E / 40.833°N 14.25°E / 40.833; 14.25
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Campania
Provinsi Napoli (NA)
Pamaréntahan
 • Mayor Rosa Russo Jervolino (Parté Demokrat)
Wewengkon
 • Total 117,27 km2 (4,528 sq mi)
Èlevasi 17 m (56 ft)
Populasi (30 September 2009)[1]
 • Total 963.357
 • Kapadhetan 82/km2 (210/sq mi)
Demonym Napoletani
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 80100, 80121-80147
Kode telepon 081
Santo Pelindung Januarius
-Hari 19 September
Website Situs web resmi Napoli
Pusat Sajarah Naples*
Situs Warisan Donya UNESCO
Negara Flag of Italia Italia
Tipe Budaya
Kriteria ii, iv
Referensi 726
Wilayah Amérika Lor lan Éropah
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1995  (Sèsi ka-17)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.
Pasawangan kutha

Napoli (Inggris: Naples, Latin: Neapolis saka basa Yunani: Νέα Πόλις - Néa Pólis ("Kutha Anyar")) arupa kutha paling gedhé katelu ing Italia sakwisé Roma lan Milan. Kutha iki didegaké watara abad ka-7 utawa 6 SM lan saiki gunggung pedunungé 1.000.470 jiwa (31 Mei 2005). Napoli iku ibu kutha regione Campania. Napoli sugih tradhisi, sajarah, seni lan kabudayan, lan ditepungi minangka papan asal pizza sarta misuwur ès krimé (kang diarani neapolitano).

Saiki, pusat sajarah kutha iki didhaptaraké déning UNESCO minangka Situs Warisan Donya.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Prajanjian internasional[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ ‘City’ population (i.e. that of the comune or municipality) from demographic balance: January–April 2009, ISTAT.
Teluk Napoli dideleng saka Kastil Sant'Elmo.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Napoli&oldid=833780"