Nablus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nablus
نابلس

Nablus panorama-cropped enhanced.jpg

Panorama kutha Nablus


Nablus Logo.jpg

Lambang Nablus


Pa gov nablus.png

Nablus ing Palestina

Katrangan cekak
Jembar: 28,6 km²
Pedunung: 134.000 jiwa (2006)
Kapadhetan: 4.685 jiwa per km²
Suku bangsa: Wong Arab lan Yahudi
Agama: Islam, Kristen, lan Samaritanisme
Situs wèb resmi: http://www.nablus.org
Pulitik
Walikutha: Yadly Yaish

Nablus utawa Nabulus (Basa Arab نابلس Nāblus utawa Nābulus; Latin Flavia Neapolis; Ibrani שכם Sikèm) iku sawijining kutha ing Gisik Kulon, Palestina. Kutha iki nduwé pedunung 134.000 jiwa (2006). Kutha sing cedhak Gunung Gerizim iki astamiwa awit ing kéné saliyané ana komunitas Muslim lan Kristen, uga ana komunitas Samaria. Kutha iki lokasiné kurang luwih 63 kilometer saloring Yerusalem.

Nablus diadegaké déning Kaisar Romawi Vespasian ing taun 72 Masehi minangka Flavia Neapolis. Sawisé iku, kutha iki ing 2.000 taun dikuwasani déning akèh kakaisaran lan imperium liyané.

Komoditas dagang saka Nablus sing misuwur lan diproduksi ing kéné iku sabun Nablus utawa ing basa Arab diarani ṣābūn Nābulsi (صابون نابلسي‎). Sabun iki digawé adhedhasar minyak jaitun.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nablus&oldid=842894"