Acerra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Comune Acerra
Negara Flag of Italia Italia
Region Campania
Provinsi Provinsi Napoli (NA)
Walikutha
Area 5.408 km² (2,088 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 40°57′N, 14°22′E
Gentilic Acerrani
Kodhe Telepon 081
Kodhe Pos 80011
Frazioni Gaudello, Pezzalunga
Patron St. Cuono lan putra
 - Day 29 Mei
Website: www.comune.acerra.na.it

Acerra (Latin: Acerrae) kuwi sawijining muniicipality ing region Campania, Italia, kang dumunung ing Provinsi Napoli, watara 20 km (9 mi) lor-wétané ibukutha provinsi Napoli.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Acerra kuwi salah sawijining kutha kuna ing tlatah iki, mbokmanawa ditemokaké déning Osci kanthi jeneng Akeru). Kutha iki minangka kutha Romawi pisanan kang éntuk status civitas sine suffragio (332 SM).

Acerra dirusak déning Hannibal ing taun 216 SM, nanging diwangun manèh ing taun 210 SM.

Acerra dadipangkalan (militer) Romawi sajroning Perang Sosial ing taun 90 SM.[1]

Ing sasi Juli 2005 sawijining reca Perawan Maria ing Greja St Peter miturut carita tau pindhah lan owah rupané dadi jambon. [1]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung


Sumber[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Canby, Courtlandt. The Encyclopedia of Historic Places. (New York: Facts of File Publicantions, 1984) p. 6

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Acerra&oldid=813405"