Antonio Conte

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Antonio Conte
Conte UDI-ATA 1-3.jpg
Informasi pribadi
Tanggal lair 31 Juli 1969 (umur 45)
Papan lair Lecce, Italia
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi pamain Midfielder
Informasi klub
Klub saiki Juventus (pelatih kepala)
Karir remaja
Lecce
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1985–1992 Lecce 89 (1)
1992–2004 Juventus 295 (29)
Total 384 (30)
Tim nasional
1994–2000 Italia 20 (2)
Manajer tim
2006–2007 Arezzo
2007–2009 Bari
2009–2010 Atalanta
2010–2011 Siena
2011– Juventus
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Antonio Conte (lair ing Lecce, Italia, 31 Juli 1969; umur 45 taun) yaiku salah siji mantan pemain bal-balan kebangsaan Italia.[1] Dheweke main kanggo tim U.S. Lecce lan Juventus.[1] Saiki dheweke dadi pelatih ana ing tim Juventus.[1]

Karier[sunting | sunting sumber]

Minangka Pemain[sunting | sunting sumber]

Conte miwiti karier dadi pemain bal-balan nalika dheweké dadi anggota tim primavera ana ing klub Lecce yaiku nalika ana ing taun 1985.[1] Bakat saka Conte wis kepetung apik lan ndadekaké dheweké kalebu salah sijiné pemain kang disenengi dening maneka klub saka Italia.[1] Conte dikontrak dening Juventus nalika taun 1992.[1] Ana ing sadawane karieré ana ing bal-balan, Conte lan Alessandro Del Piero kang dadi kapten ing Juventus.[1] Conte kang uga main kanggo tim nasional Italia nalika taun 1994-2000, nanging dheweké luwih sukses ana ing Juventus.[1] Sadawané telulas taun main ana ing klub saka Turin, Conte wis menangaké lima gelar Scudetto (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), Piala UEFA (1993), lan Liga Champions nalika Juventus ngalahaké Ajax Amsterdam kanthi adu penalti taun 1996.[1] Kariere Antonio Conte ana ing timnas Italia kurang apik dibandhingaké karo karieré ana ing klub. Conte namung kaping loro anggoné melu ana ing turnamen gedhé, yaiku ana ing Piala Donya 1994 lan Piala Eropa 2000[2], ana ing kekaron turnamen mau, Italia kalah ana ing babak final. Ewadena ana ing Piala Eropa 1996, Conte ora diundang kanggo mbela timnas merga cedera.[3] Ana ing Piala Eropa 2000, Conte duet karo Demetrio Albertini. Dheweke main kanthi apik utamane nalika main lawan Turki.[4] Nanging ana ing babak perempat final nalika lawane Romania, Conte kapeksa kude diganti merga kena tekele Gheorghe Hagi.[5]

Lecce[sunting | sunting sumber]

Conte miwiti karier minangka pemain bal-balan nalika dheweke kalebu ana ing anggota tim primavera (pemain muda) saka Lecce ing taun 1985. Conte banjur mlebu ana ing tim utama Lecce kang ana ing Seri A nalika tanggal 6 April 1986. Nalika kuwi conte nembe 16 taun. Gol pisanan ana ing Seri A digawe ana ing sasi November 1989 nalika Lecce nglawan Napoli kang rampung kanthi skor akhir 3-2 kanggo Lecce.

Juventus[sunting | sunting sumber]

Nalika 'jendela' transfer musim atis taun 1991, Conte pindah menyang Juventus. Debut pisanane minangka penain Juventus kalebu istimewa merga dheweke langsung dimainake nalika lawan Torino ana ing Derby della Mole nalika tanggal 17 November.[6][7] Kanthi cepet Conte bisa adaptasi ana ing Juventus lan dadi salah sijine pemain kang sukses ndadekake Juve juara Piala UEFA taun 1992-93. Sakwise kuwi gelar-geler liyane uga nyusul, luwih-luwih nalika Juventus dilatih dening Marcello Lippi. Conte bisa oleh gelar Scudetto, Liga Champions, Piala Super Eropa lan Piala Interkontinental nalika Juve dilatih dening Lippi. Nalika taun 1996 bebarengan karo pindahe Gianluca Vialli lan Fabrizio Ravanelli, Conte banjur dipromosikake dadi kapten tim Juventus. Carlo Ancelotti teka ana ing Turin nalika musim 1999-2000 minangka pelatih anyar Juventus. Satekane Ancelotti minangka pelatih banjur ndadekake peran saka Conte ana ing lini tengah kang nalika kuwi luwih akeh dipercayakake maraqng Edgar Davids. Nalika Lippi bali meneh kanggo nglatih Juve yaiku ana ing musim 2001-02, Conte banjur kagusur minangka kapten Juventus lan digantikake dening Alessandro Del Piero.[8] Conte dadi sosok kuwat ana ing lini tengah Juve bebarengan karo Gianluca Zambrotta lan Pavel Nedved ana ing jaman kepelatihan Lippi kang kaping pindo. Gelar Scudetto kang cacahe loro bisa dientuke amarga Juventus bisa tampil kanthi "impresif' ana ing musim 2001-02 lan 2002-03. Musim 2003-04 dadi musim kang pungkasan kanggo Conte minangka pemain. Pertandingan pungkasane ana ing Seri A yaiku nalika klawan Inter Milan tanggal 4 April 2004. Sawetara kuwi 'pertandingan' Eropa pungkasane yaiku nalika Juventus lawan Deportivo La Coruna tanggal 25 Februari 2004. Sadawane telulas taun kariere ana ing Turin, Conte bisa menangake lima gelar Scudetto (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), Piala UEFA cacahe (1993), lan Liga Champions uga siji nalika Juventus ngalahake Ajax Amsterdam kanthi adu penalti taun 1996.

Tim nasional Italia[sunting | sunting sumber]

Karier Antonio Conte ana ing timnas Italia kurang yen dibandingake karo kariere ana ing klub. Conte mung kaping pindo melu ana ing turnamen kang gedhe, yaiku ana ing Piala Donya 1994 lan Piala Eropah 2000[9], ana ing turnamek kekaron mau, Italia kandas utawi gugur ana ing babak final. Sawetara ana ing Piala Eropah 1996, Conte ora diundang kanggo gabung ana ing timnas mergane cedera.[10] Ana ing Piala Eropah 2000, Conte duet karo Demetrio Albertini. Dheweke tampil kanthi 'impresif' kang utamane nalika lawan Turki.[11] Nanging ana ing perempat final yaiku nalika lawan Romania, Conte kapeksa kudu metu saka lapangan sawise ditekel dening Gheorghe Hagi.[12]

Minangka Pelatih[sunting | sunting sumber]

Arezzo[sunting | sunting sumber]

Antonio Conte pada tahun 2005.

Sakwisé pensiun dadi pemain ana ing klub Juventus yaiku nalika taun 2004, Conte banjur dadi asisten pelatih ana ing klub Siena, bebarengan karo Luigi De Canio ing musim 2005-06.[13] Dheweke banjur kapilih dadi manajer saka klub Serie B, Arezzo nalika sasi Juli 2006.[13] Conte banjur dadi pelatih Arezzo kanggo kaping pindone nalika tanggal 13 Maret 2007. Ana ing mangsa kepelatihane kang kapindo ana ing Arezzo, Conte sempet ndadekake Arezzo menang kaping lima lan oleh 19 poin saka 7 pertandingan lan menehi harapan kanggo klub saka Tuscan mau kanggo lolos saka jurang degradasi. Nanging Conte gagal nglolosake Arezzo saka degradasi ana ing pekan kang pungkasan.

Bari[sunting | sunting sumber]

Nalika sasi Desember 2007 Conte Bari kanggo nganteni Giuseppe Materazzi ana ing paruh kapindo musim Seri B 2007-08.[14] Conte miwiti musim kanthi apik, kanthi bisa ndadekake Bari kang kaancem degradasi bisa dadi sawijining tim kang manggon ana ing panggon tengah ing Seri B. Nalika musim 2008-09, Conte bisa ndadekake Bari dadi juwara Seri B kang sabanjure ndadekake klub kuwi promosi ana ing Seri A kanggo musim 2009-10. Nalika sasi Juni 2009, sakwise ana kabar kang nyambungake dheweke kanggo peran kepelatihan ana ing Juventus, Conte sarujukkanggo nampa kontrak kang disambung kanggo musim kang anyar. Nanging nalika 23 Juni 2009 Bari ngumumake wis medot kontrak karo Antonio Conte kanthi kesepakatan bebarengan.[15]

Prestasi dan penghargaan[sunting | sunting sumber]

Minangka pemain[sunting | sunting sumber]

Juventus

Minangka pelatih[sunting | sunting sumber]

Bari
Juventus

Statistik karier[sunting | sunting sumber]

Gol internasional[sunting | sunting sumber]

# Tanggal Venue Lawan Skor Hasil Kompetisi
1. 27 Maret 1999 Parken Stadium, Copenhagen, Denmark Flag of Denmark Denmark 1–2 Menang UEFA EURO 2000 Qual.
2. 11 Juni 2000 GelreDome, Arnhem, Belanda Flag of Turkey Turkey 1–2 Menang UEFA Euro 2000
Data diatas benar sampai 29 Mei 2010

Statistik kepelatihan[sunting | sunting sumber]

Nganti 1 Juni 2012

Tim Negara Wiwit Purna Cathetan
Ma Mng S K %
Arezzo Flag of Italia Italia Juli 2006 31 Oktober 2006 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025,00
Arezzo Flag of Italia Italia 13 Maret 2007 Juni 2007 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&053.33000053,33
Bari Flag of Italia Italia 27 Desember 2007 23 Juni 2009 &&&&&&&&&&&&&067.&&&&&067 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 &&&&&&&&&&&&&049.25000049,25
Atalanta Flag of Italia Italia 21 September 2009 7 Januari 2010 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 &&&&&&&&&&&&&021.43000021,43
Siena Flag of Italia Italia 1 Juli 2010 21 Mei 2011 &&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 &&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050,00
Juventus Flag of Italia Italia 22 Mei 2011 Saiki &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 &&&&&&&&&&&&&060.47000060,47
Total &&&&&&&&&&&&0195.&&&&&0195 &&&&&&&&&&&&&095.&&&&&095 &&&&&&&&&&&&&064.&&&&&064 &&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 &&&&&&&&&&&&&048.72000048,72

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i Profil Antonio Conte
  2. ^ "Harsh penalty hands Italy victory". BBC Sport. 11 June 2000. http://news.bbc.co.uk/2/hi/euro2000/teams/turkey/786458.stm. Retrieved 25 June 2011.
  3. ^ http://archive.is/20120710071847/ilpalloneracconta.blogspot.com/2007/07/antonio-conte.html Il pallone racconta: Antonio CONTE]
  4. ^ Referto Turchia-Italia del 11 giugno 2000
  5. ^ Referto Romania-Italia del 24 giugno 2000
  6. ^ "Conte: Grazie al Trap ho scritto la mia storia alla Juve". Tuttosport. 2011-11-17. http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2011/11/17-155382/Conte%3A+%C2%ABGrazie+al+Trap+ho+scritto+la+mia+storia+alla+Juve%C2%BB. Retrieved 2 Maret 2012.
  7. ^ "17-11-1991, l'esordio bianconero di Conte - Conte's Juventus debut". Juventus.com. 2011-11-17. http://www.youtube.com/watch?v=Sg8hm702kwU. Retrieved 2012-01-06.
  8. ^ "Intervista ad Antonio Conte". pianetaazzurro.it. 2008-03-12. http://www.pianetaazzurro.it/archivio/interviste/2008/antonioconte.htm. Retrieved 2008-11-29.
  9. ^ "Harsh penalty hands Italy victory". BBC Sport. 11 June 2000. http://news.bbc.co.uk/2/hi/euro2000/teams/turkey/786458.stm. Retrieved 25 June 2011.
  10. ^ Il pallone racconta: Antonio CONTE
  11. ^ Referto Turchia-Italia del 11 giugno 2000
  12. ^ Referto Romania-Italia del 24 giugno 2000
  13. ^ a b olahraga.kompasiana.com
  14. ^ "Materazzi si dimette: Antonio Conte a Bari" (in Italian). Corriere dello Sport.it. 2007-12-28. http://www.corrieredellosport.it/Notizie/Calcio/12307/Materazzi+si+dimette:+Antonio+Conte+a+Bari. Retrieved 2007-12-28.
  15. ^ "As Bari e Conte: sciolgono il rapporto", AS Bari, 2009-06-23. diaksès tanggal 2009-06-23. (Italian) 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antonio_Conte&oldid=870241"