Stadion Vicente Calderón

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vicente Calderón

Vicente Calderón fans.jpeg

UEFA Nuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.pngNuvola apps mozilla.png
Nama lengkap Stadion Vicente Calderón
Nama lama Stadion Manzanares (1966—1971)
Lokasi Madrid, Spanyol
Koordinat 40°24′6.19″N 3°43′14.18″W / 40.4017194°N 3.7206056°W / 40.4017194; -3.7206056
Dibuat 1966
Dibuka 2 Oktober 1966
Direnovasi Piala Dunia FIFA 1982
Pemilik Atlético Madrid
Operator Atlético Madrid
Permukaan Grass
Arsitèk Javier Barroso
Miguel Ángel García Lomas
Kapasitas
54.851
Ukuran lapangan
105 x 70 m
Pemakai
Atlético Madrid

Stadion Vicente Calderón yaiku stadion kang dumunung ana ing Madrid, Spanyol. Stadion iki kandhang saka tim Atletico Madrid. Saiki Atletico Madrid main ana ing kompetisi Liga BBVA Spanyol. Stadion iki mapan ing pujering kutha Madrid. Stadion iki kurang luwih bisa nampung 54.581 penonton. Karo UEFA Stadion Vicente Calderón diwenei bintang 5 ing taun 2003. Stadion iki kerep dinggo tetandhingan tingkat Eropa kayata Liga Europa lan Liga Champions. Timnas Spanyol uga kerep migunakake stadion iki kanggo tetandhingan lawan timnas negara liya.