Liga Utama Inggris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Premier League.svg
Logo Liga Utama Inggris 2008 - saiki
Gambar:180px-FA Premier League.png
Logo FA Premier League sing dipigunakaké saka taun 1992 nganti wiwitan taun 2007.
Peta markas klub-klub sing mèlu Liga ing mangsa taun 2005-06

Liga Utama Inggris (basa Inggris: Premier League, biyèn F.A. Premier League) umum disebut Barclays Premiership ing Britania Raya lan Barclays English Premier League sacara internasional kuwi liga kompetisi antara klub bal-balan Inggris sing ana ing dhèrètan dhuwur liga bal-balan Inggris, saéngga dadi kompetisi bal-balan utama ing Inggris.

Daftar juwara[sunting | sunting sumber]

Klub Divisi Utama[sunting | sunting sumber]

Anggota Divisi Utama kanggo mangsa kompetisi 2008-09[sunting | sunting sumber]

Peserta Divisi Utama kanggo mangsa kompetisi 2008-2009

Klub
Posisi
ing mangsa 2007-2008
mangsa pisanan ing
divisi paling dhuwur
gunggung mangsa ing
divisi paling dhuwur
mangsa pisanan ing
divisi paling dhuwur
gunggung gelar juwara
pungkasan juwara
Arsenala,b,c 3rd 1904–05 92 1919–20 13 2003–04
Aston Villaa,b,c 6th 1888–89 98 1988–89 7 1980–81
Blackburn Roversa 7th 1888–89 69 2001–02 3 1994–95
Bolton Wanderers 16th 1888–89 70 2001–02 0 n/a
Chelseaa,b,c 2nd 1907–08 74 1989–90 3 2005–06
Evertona,b,c 5th 1888–89 106 1954–55 9 1986–87
Fulhamc 17th 1949–50 20 2001–02 0 n/a
Hull Cityc 3rd; Championship 2008–09 1 2008–09 0 n/a
Liverpoola,b,c 4th 1894–95 94 1962–63 18 1989–90
Manchester Citya 9th 1899–1900 80 2002–03 2 1967–68
Manchester Uniteda,b,c 1st 1892–93 84 1975–76 17 2007–08
Middlesbrougha 13th 1902–03 60 1998–99 0 n/a
Newcastle Unitedc 12th 1898–99 79 1993–94 4 1926–27
Portsmouthc 8th 1927–28 32 2003–04 2 1949–50
Stoke Cityc 2nd; Championship 1888–89 53 2008–09 0 n/a
Sunderland 15th 1890–91 78 2007–08 6 1935–36
Tottenham Hotspura,b,c 11th 1909–10 74 1978–79 2 1960–61
West Bromwich Albion 1st; Championship 1888–89 72 2008–09 1 1919–20
West Ham United 10th 1923–24 52 2005–06 0 n/a
Wigan Athleticc 14th 2005–06 4 2005–06 0 n/a

a = Pendhiri Divisi Utama
b = Main saben mangsa divisi utama
c = ora tau degradasi

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Liga_Utama_Inggris&oldid=820660"