Thierry Henry

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Thierry Henry
Thierry Henry control cropped.jpg
Henry naka main kangge New York Red Bulls
Informasi pribadi
Jeneng pepak Thierry Daniel Henry[1]
Tanggal lair 17 Agustus 1977 (umur 36)[1]
Papan lair Les Ulis, Essonne, Perancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki New York Red Bulls
Nomer 14
Karir remaja
1983–1989 CO Les Ulis
1989–1990 US Palaiseau
1990–1992 Viry-Châtillon
1992 Clairefontaine
1992–1994 Monaco
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1994–1999 Monaco 105 (20)
1999 Juventus 16 (3)
1999–2007 Arsenal 254 (174)
2007–2010 Barcelona 80 (35)
2010–kini New York Red Bulls 37 (16)
2012 Arsenal (pinjaman) 4 (1)
Tim nasional
1997 U-20 Perancis 5 (3)
1997–2010 Perancis 123 (51)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 29 Juli 2012, 02.12 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 11 Februari 2012, 16.56 (UTC)


Thierry Daniel Henry (IPA: [tjɛ'ʀi ɑ̃'ʀi], lair 17 Agustus 1977; umur 36 taun) inggih punika salah satunggaling pemain bal-balan ingkang asalipun saking Perancis ingkang main minangka penyerang kanggé Arsenal (kaampila saking New York Red Bulls).

Henry miyos lan ngrembaka ing kutha Paris lan wiwit timuripun ningalaken bakat ingkang potensial sanget. Piyambakipun kapanggihaken déning AS Monaco nalik taun 1990 lan lajeng kagabung, nindakaken debut profesionalipun taun 1994. Nalika taun 1998 Henry dipundhawuhi saperlu gabung mlebet dhateng tim nasional Perancis, lajeng piyambakipun pindhah dhateng klub Italia Juventus. Nalika taun 1999 Henry gabung kaliyan klub saking Britania Raya Arsenal kanthi regi 10,5 yuta Pound sterling.

Wonten ing Arsenal Henry dados misuwur minangka pemain kelas donya. Éwadéné wiwitanipun ngalami masa ingkang boten gampil wonten ing Liga Inggris, Henry tetep saged medal minangka pencetak gol paling kathah meh saben musimipun. Wonten sangandhapipun mentor lan pelatihipun, Arsène Wenger, Henry dados penyerang ingkang misuwur sanget lan pencetak gol paling kathah ing Arsenal, kanthi 226 gol. Sesarengan kaliyan The Gunners, Henry kaping kalih menangaken Liga Inggris lan tiga Piala FA, kaping kalih dipunnominasikaken minangka Pemain Paling Apik Donya FIFA, kaing kalih dados PFA Players' Player of the Year lan kaping 3 dados Football Writers' Association Footballer of the Year. Henry nelasaken 2 musim pungkasanipun kalih Arsenal minangka kapten, lan kasil mimpin klubipun dhateng final UEFA Champions League. Nalika Juni 2007, sasampunipun 8 taun ing Arsenal, Henry pindhah dhateng FC Barcelona kanthi béa transfer antawis £16,1 yuta.

Henry ugi pikantuk sukses ingkang sami wonten ing tim nasional Perancis, lan menangaken Piala Dunia 1998 lan Euro 2000. Nalika Oktober 2007, Henry nglewati rekor Michel Platini kanthi dados pencetak gol paling kathah ing Perancis. Ing njawi lapangan, dipunlabatrbelakangi dening pengalaman pribadinipun, Henry aktif dados juru wicara anti rasisme ing bal-balan. Kasuksesanipun damel Henry dados salah satunggaling pemain bal-balan ingkang paling laris, Henry asring medal wonten ing iklan kangge Nike, Reebok, Renault, lan Gillette.

Masa Timur[sunting | sunting sumber]

Henry minangka keturunan Antillen;[2] bapakipun, Antoine, asalipun saking Guadeloupe (pulo La Désirade), lan ibunipun, Maryse, saking Martinique. Henry miyos lan tuwuh ing lingkungan ingkang keras, ing distrik Les Ulis Paris, ingkang kasunyatanipun kagungan fasilitas bal-balan ingkang sae.[3] Wiwit umur 6 taun, Henry sampun nedahaken potensi ingkang sae sanget, ingkang damel piyamakipun dados anggota klub lokal CO Les Ulis dening Claude Chezelle. Bapakipun ingkang nyengkuyung Henry saperlu ndherek gladhen, ewadene Henry alit boten remen sanget kaliyan bal-balan.[1] 5 taun salajengipun, Henry main ing sawijining tetandhingan pisananipun kangge klub kasebut. Henry lajeng kagabung kaliyan US Palaiseau ing taun 1989, ananging sasampunipun 1 taun, bapakipun wonten perkawis kaliyan klub punika, saengga pindhah dhateng klub Viry-Châtillon.[2] Pelatihipun ing US Palaiseau, Jean-Marie Panza, ndherek Henry dhateng klub enggalipun, lajeng ing dinten candhakipun dados mentoripun.[3]


Kontroversi[sunting | sunting sumber]

Nalika piyambakipun ngontrol bal kanthi astanipun lajeng dipunoperaken dhateng William Gallas lan dipunsundhul, gol, nalika perancis vs irlandia ing kualifikasi piala dunia 2010[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c "Goal.com Profile: Thierry Henry" (web archive). Goal.com. 25 Juni 2007. Diakses pada 23 September 2007.
  2. ^ a b Thierry Henry Bio, jockbio.com, accessed 13 Pebruari 2013.
  3. ^ a b c Anthony, Andrew, "Thierry Henry, you're having a laugh", observer.guardian.co.uk, 3 Oktober 2004, accessed 13 Pebruari 2013.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thierry_Henry&oldid=836799"